Autostopom do bioskopa – Od svega po malo

Odbrojavali smo dane do Poslednjeg džedaja, sad možemo komotno da po starom brojimo do Nove godine. Ili do novih filmskih hitova.

Lavirint 3 – Lek smrti

Žanr: fantastika, akcija, tinejdž

Prava poslastica za ljubitelje akcione fantastike postapokaliptičnog sveta. Nadam se da ste prva dva filma odgledali, ako niste evo jedne odlične ideje: Lavirint maraton. Ne za Novu godinu, naravno, jer treći deo serijala izlazi tek u januaru.

Kuga je pogodila svet, stanovništvo je desetkovano, niko nije imun i lek se očajnički traži. Toliko očajnički, štaviše, da ono malo preostale vlasti koristi nekolicinu imune dece u eksperimentima. Tomas i njegovi prijatelji tinejdžeri su prethodna dva filma proveli bežeći iz grada u kome su držani kao pacovi u Lavirintu, ali sada je nepohodno da se probiju nazad i konačno pronađu lek. Jer nije baš sve onako kako vlast kaže da jeste, zar ne?

Filmovi su rađeni po serijalu knjiga Džejmsa Dašnera. Glumačku ekipu čine Rosa Salazar, Tomas Brodi-Sangster i Dilan O’Brajen.

Astralna podmuklost – Poglavlje 4

Žanr: horor

Teški horor nam stiže početkom januara. Nismo naročito velik broj filmova ovog žanra uvrstili u listu najboljih za prošlu godinu, pa se nadam da će ove izbor biti mnogo bolji. Ako je suditi po početku nove godine, imamo se čemu nadati.

Elem, porodica se uselila u opsednutu kuću punu duhova. Pozivaju stručnjaka za paranormalno, stariju simpatičnu damu parapsihologa dr Elizu Rainer. Ispostavlja se da je i Eliza nekada živela u istoj kući, takođe, viđala duhove i upravo zbog toga postala parapsiholog. Da stvari budu još zanimljivije, starija ćerka porodice koja trenutno živi u kući je u stanju da vidi duhove i njih dve se bore protiv zla.

Način rada producenta Džejmsa Vana upoznali smo kroz filmove Prizivanje 1 i 2. Elisu glumi Lin Šaj, a njenu prinudnu pomoćnicu Spenser Lok.

Iza horizonta

Žanr: fantastika, akcija, horor

Oduvek me je zanimalo kako to da vanzemaljci otimaju krave u pričama očevidaca. Mislim, šta će im krave? Nekako su shvatili da su one najinteligentnija bića na planeti ili je bilo kao nešto „Al’ nam se pije mleko, ‘ajmo do Zemlje kad smo već u blizini”? Aha, sad deluje smešno, ali tada je bilo poprilično zastrašujuće, dok se nismo navikli da nam neko nepoznat ulazi u atar i krade domaće životinje, i onda više nije bilo strašno. Pa smo digli uloge i polako se spremamo na invaziju vanzemaljaca.

Dan nezavisnosti se bavio sprečavanjem invazije, čini mi se. U ovom filmu vanzemaljci su zastrašujuća stvorenja, malo podsećaju na Predatore, i nisu došli po krave. Napali su Los Anđeles, sravnili ga sa zemljom i usisali dobar deo stanovništva. Među nesrećnicima nalazi se i sin policijskog inspektora koji će dati sve od sebe da svog sina vrati nazad.

Režiser je Lijam O’Donel, a glumci su Frank Grilo, Bojana Novaković i Džoni Veston.

Ferdinand

Žanr: animacija, avantura, komedija

Da li se još neko seća kratkog crtaća o biku koji voli da miriše cveće? Ubace ga u koridu, a on umesto da se bori protiv matadora, sedi i uživa u cveću koje baca oduševljena publika. Matador ludi i čupa kosu, ali ne može da ga natera da se pomakne s mesta.

E, 15. decembra je u bioskope izašao dugometražni film o istom tom biku Ferdinandu. I dalje uživa u izvesnim prirodnim čarima zbog kojih upada u nevolju, nakon čega ga proglašavaju nasilnim i šalju na farmu. Međutim, Ferdinand nema nameru da ostane tamo. Okuplja ekipu i spremaju bekstvo.

Gledali ste Rio i Ledeno doba? Ekipa stvaralaca je ista. Ako ne budete gledali sinhronizovanu verziju, zapamtite da je Džon Sena Ferdinand, Dejvid Tenant Angus, a Kejt Mekinon koza Lupe.

Neka Sila bude jaka s vama u predstojećim danima, ili makar do novog hita Zvezdanih ratova (da ne odajem previše, recimo da ima neke veze sa Hanom Solom 😉 ).

4 thoughts on “Autostopom do bioskopa – Od svega po malo

  1. Ferdinand, još nisam pogledao, ali ću morati pod obavezno… 😀 Skidam ga iz ovih stopa…

Ostavite komentar

%d bloggers like this: