The Forest

Aokigahara (青木ヶ原 na japanskom), poznata i kao Šuma samoubistava ili More drveća (樹海, transliterirano kao Džukai), šuma koja se nalazi u severozapadnom podnožju planine Fuji i zauzima 35 kvadratnih kilometara. Šuma sadržava brojne kamenite i ledene pećine od kojih su neke i atraktivna turistička odredišta. S obzirom na to da visoka gustoća drveća u šumi sprečava vetar i da u šumi nema gotovo uopšte životinja, sama šuma je izuzetno tiha.

Šuma ima istorijsku povezanost s demonima iz japanske mitologije. Ova je šuma također i popularno mesto za samoubistva. U 2010. godini je u njoj izvršeno čak 57 samoubistava uprkos brojnim znakovima na engleskom i japanskom koji pozivaju posetioce šume da si ne oduzmu život.

Dotična šuma je poslužila kao osnov za filmski horor debi reditelja Jasona Zada. Film je producirao David S. Goyer, koji je i ko-scenarista filma kojeg potpisuju i Nick Antosa (scenarista TV serije Hannibal), Sarah Cornwell i Ben Kitai (scenarista TV serije Chosen)

Gramercy Pictures nam u bioskop donosi horor film u kome glavne ulogu igra Nathalie Dormer i po zlu čuvena šuma samoubica u Japanu.

Mlada amerikanka kreće u Japan u potrazi za svojojm sestrom bliznakinjom koja je nestala pod misterioznim okolnostima. Put je vodi do šume Aokigahara gde joj svi kažu “da ne skreće sa staze” i uprkos tome ona zalazi duboko u šumu, odlučna da sazna šta joj se desilo sa sestrom. Ona će se tamo suočiti sa duhovima samoubica koji se hrane dušama onih koji zalutaju u šumu.

Pogledajte šta nas čeka…