Dedpul

Dedpul je nastao iz pera crtača Roba Liefelda i scenariste Fabiana Nicieza a prvi put se pojavio u stripu Novi Mutanti vol. 1 #98 izašlog februara 1991 godine.

Tokom svojih avantura kroz epizode on se sreće sa ostalim Marvelovim herojima ali on prema njima oseća indiferentnost, omalovažavanje ili čak i neprijateljstvo. U svakom slučaju atipičan lik koji ima sve šanse da postane neko i nešto u svetu superheroja.

Dakle priča je zasnovana na Marvelovom stripu o nekonvencionalnom anti-heroju Dedpulu. U fokusu priče je bivši pripadnik australijskih specijalnih jedinica – plaćenik Vejd Vilson koji nakon užasnog eksperimenta sa Mirakuru-om, stiče natprirodnu moć isceljenja i pretvara se u njegov alter ego, Dedpula. Naoružan novim sposobnostima i smrtonosnim smislom za humor, Dedpul kreće u potragu za čovekom koji mu je zamalo uništio život.

Duh stripa deluje očuvano 100%: zabavno je i totalno treš!

Nakon što je već tumačio ulogu Dedpula u filmu X-Men Origins, Rajan Rejnolds ponovo oblači crveni kostim za solo film u kome ćemo se bolje upoznati sa poreklom ovog Marvelovog (anti)heroja.

Pored njega u filmu glume i Briana Hildebrand (Negasonic Teenage Warhead), Ed Skrein (Ajax), Morena Bakarin (Vanessa Carlysle) i Đina Karano (Angel Dust).

Samo nekoliko dana nakon što je objavljeno da je veteran X-men franšiže,Kolosus, jedan od glavnih likova u filmu Dedpul, danas je otkriveno da glas ovom liku pozajmljuje srpski glumac Stefan Kapičić.

Režiju filma potpisuje Tim Miler koji je poznat po svojim otkačenim specijalnim efektima u filmu Skot Pilgrim.

Film stiže u domaće bioskope 11 februara 2016 godine.

Komentarišite putem Facebook-a

Podela:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *