Objavljene nominacije za nagradu Nebula

Pisci naučne fantastike i fantazije (The Science Fiction and Fantasy Writers of America) su objavili nominacije za tri nagrade koje će dodeljivati na ovogodišnjoj konferenciji u Čikagu.

Nagrada Nebula se dodeljuje za pisana dela i to u kategorijama romana, novele, novelete, i kratke priče. Nagrada Rej Bredberi se dodeljuje za izuzetno filmsko izvođenje. Dok je nagrada Andre Norton rezervisana za najbolji omladinski SF ili Fantasy.

Za Nebulu u kategoriji romana je između ostalih nominovan i Ancillary Mercy, En Leki, poslednji deo u trilogiji Imperijalni Rad. Prvi deo ove trilogije je osvojio nagradu 2014. godine.

Za nagradu Rej Bredberi se takmiče i tri blokbasteraiz prošle godine, Pobesneli Maks: Put besa, Marsovac Ratovi Zvezda: Buđenje Sile.

Potpunu listu nominovanih možete pogledati na sajtu udruženja.

Nagrada Nebula se dodeljuje godišnje za prethodnu kalendarsku godinu. Prvi put je dodeljena 1966. godine te će ova dodela biti jubilarna 50-ta. Pored nagrade Hugo, koja se dodelju na ComicConu, nagrada Nebula se smatra najznačajnijim prizanjem u oblasti naučne i epske fantastike.

Ove godine, ceremonija dodela će se održati u Čikagu, na trodnevnoj konferenciji, 12-15. maja. Sama dodela će biti 14. maja.

Komentarišite putem Facebook-a

Podela:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *