Autostopom do bioskopa – Dobre vesti

Dobre vesti

Malo iznenađenje za danas: Čudesne vesti od Dizni produkcije! Odlučili su da snime film o Artemisu Faulu i našli su glavnu glumačku postavu! Za one koji ne znaju, Atremis Faul je dvanaestogodišnji dečak suvi genije, centralna ličnost Ijan Kolferovih romana.

Kenet Branag će biti režiser, kao i producent zajedno sa Džudi Hofland.

Artemis – glumiće ga Ferdia Šo, kandidat izabran od 1200 drugih. Za one koji nisu upoznati sa knjigama, Artemis ima dvanaest godina, neprevaziđeni je genije kriminala, i pokušava da otkrije gde i ko mu je oteo oca. Naći će se u borbi snage i lukavstva sa tajnim vilinskim carstvom. Videćemo da li će u filmu vile biti odgovorne za nestanak Faula starijeg.

Malč Digams – patuljak kleptomanijak, ucenjen da radi za vile. Glumiće ga Džoš Gad.

Komandant Rut – vođu vilinske policije predstaviće Džudi Denč. Nekako sam bila pod utiskom da je Rut muško, ali Džudi je dobitnik mnogih nagrada za glumu i sigurno će se jako lepo uklopiti. Već je bila M, pa smo kao uzbuđeni da je vidimo i u ovoj ulozi.

Kapetan Holi Šort – heroinu vilinske policije glumiće Lara Mekdonel. Očekujemo da će biti i slatka i jaka u isto vreme, da ima krila najnovijeg modela, i da je po lukavstvu jednaka mladom Artemisu.

Batler – Artemisov telohranitelj, koga će predstaviti Nonso Anozi. Ako ste gledali Pepeljugu, znate koji je to lik.

Dizni obećava da će datum izbacivanja filma na bioskopska platna biti uskoro, a kako je uskoro relativan pojam u filmskoj industriji, moraćemo da se strpimo do avgusta 2019. godine, pod uslovom da ne bude ničeg nepredviđenog tokom snjimanja.

Demon u nama

Žanr: horor, triler

Glumačku ekipu čine: Patriša Ešli, Šarlin Amoa, Veronika Bonel i Klint Glen. Ne znam da li bi vam šta značila imena režisera, a i tako ne umem da ih izgovorim.

Davne 1914. godine u Krestviku, demončić po imenu Nefas izlazi iz svog prirodnog staništa da bi progonio jednu porodicu. Nefasova avantura završava se smrću nevine mlade devojke. Čini se da meštanima nije najjasnije šta se desilo, pa ih godinama proganja misteriozni događaj.

Decenijama kasnije, tj. sada, imamo skeptičnog doktora, mladu samohranu majku i tinejdžerku. Kako početak deluje da će postati tipična ljubavna priča, svaki horor nakon toga je dobrodošao. Kuća u kojoj se majka i ćerka nastanjuju nekada je pripadala pomenutom doktoru, koji ni sam kao mlad nije bio pošteđen Nefrasovog delikatnog prisustva. Ali demon obožava tinejdžerke i ovog puta pojavljuje se u punoj snazi, remeteći porodični mir i nešto što je pretilo da bude ljubavni hepi end. Doktor mora da se suoči sa sopstvenim strahovima, dok majka ne zna šta da radi sa posednutom ćerkom.

Drugim rečima, tipičan horor film, ali ne bi ga valjalo propustiti.

Ratnik pustoši (Wastlander)

Žanr: Akcija, avantura

Anđelo Lopez je režiser, glavni i odgovorni. Zgodni glumci su, redom: Brendan Gaj Marfi, Džon Praudstar, Karol Kardenas, Dejvid Morden, Anđelo Lopez. Film je pušten u promet 19. januara.

U postapokaliptičnom svetu, bivši vojnik luta u potrazi za svojom izgubljenom porodicom  i domom. Sreće čudnu grupicu preživelih, uključujući i sajber ljude, koji ga ubeđuju da preuzme vođstvo. Svima im je želja da pronađu legendarnu bezbednu luku čovečanstva zvanu Eden. Ali ne bi to bilo to da nema bande surovih pljačkaša i ubica koja ih progoni, i da bi došli do obećanog raja, preživeli moraju da se bore.

Sam film previše podseća na Pobesnelog Maksa, negde između prvog filma sa Mel Gibsonom i zadnjeg dela koji nije oduševio većinu obožavalaca franšize. Makar svi glavni likovi ovog puta imaju kosu, i mnogo bolje oružje.

Nadam se da vam je dovoljno dobrih vesti za ovu nedelju. Bez panike, biće ih još u narednoj kolumni, pa ostanite uz nas. Pozdrav!