Autostopom do bioskopa – fantastika u februaru

Fantastika u februaru

Prvu kolumnu ovog meseca obeležićemo ostvarenjima iz čega drugog do fantastike, ali za početak jedna vest.

Ime vetra

Veoma zanimljiva novost za sve ljubitelje epske fantastike: serijal Patrika Rotfusa Hronika o kraljeubici dobiće prigodnu multimedijalnu adaptaciju. Planiraju se podjednako i serija i film koji bi istražili različite uglove Rotfusovog univerzuma.

Sam Raimi, režiser Spajdermena i Zli mrtvi, kandidat je za ulogu režisera i u ovom projektu. Naime, počeće se sa filmskom adaptacijom prve knjige u serijalu, Ime vetra.

Lajnosgejt će producirati film. Scenario trenutno piše Lindsi Bir, koja je bila pisac za Transformerse: Poslednji vitez. Njeni drugi budući projekti uključuju filmske adaptacije Patrika Nesa Hodajući Haos, i Zmajevi i tamnice (predviđene za 2021. godinu).

Film i serija za sada nose isti radni naslov, Hronika kraljeubice. Čini se da će radnja pratiti par lutajućih minstrela na njihovim avanturama kroz jedinstveni svet Temeranta, krcatim neočekivanim herojima, mističnim mestima, i zastrašujućim mračnim silama. Vreme dešavanja biće smešteno jednu generaciju pre početka radnje u samim knjigama.

Još uvek nemamo informaciju o datumu početka, a kamoli kraja projekta.

Crni panter

Žanr: fantastika, avanura, akcija

Režiser je Rajan Kugler, u produkciji i distribuciji Marvela i Volta Diznija. Glumčku ekipu čine: Čadvik Bozman, Majkl B. Džordan, Lupita Niong’o, Danai Gurira, Martin Friman, Danijel Kaluja, Leticija Rajt, Vinston Djuk.

Nakon očeve smrti, T’Čala se vraća kući – u Vakandu, afričku državu – ne bi li zauzeo mesto kralja. Kada se pojavi moćni neprijatelj, T’Čalino vođstvo kao kralja i moći Crnog Pantera naći će se na ozbiljnom testu. Ishod sukoba odlučiće ne samo o sudbini Vakande, nego i čitavog sveta. Naravno, ništa nije tako jednostavno – mladi kralj okružen je kako prijateljima tako i izdajnicima i odluka kome da poveri koju tajnu i kako da pobedi neprijatelje može da zahteva sve Panterske moći.

Datum puštanja u bioskope je 16. februar 2018. godine.

Kralj majmuna 3

Žanr: fantastika, avanutra, akcija

Režiser je Pou-Soi Čeng, a glumci su: Aron Kvok, Šaofeng Feng, Lijing Žao, Šijao Šen-Jang, Lao Čung Him, Čiling Lin, Žiži Leung, Sesilija Šo.

Kralj Majmuna i njegova ekipa bivaju zarobljeni na putu. Otkriju da se nalaze u nekoj vrsti amazonskog kraljevstva gde žive samo žene i kojima vlada kraljica. Ali, nakon što uspeju da pobegnu, naljute rečnog boga svojim glupiranjem. A bog je, naravno, otelotvoren u liku velike rečne zmije/zmaja i nije ga nimalo lako pobediti.

Gledaćemo ovaj film u bioskopima od 16. februara 2018. godine.

Svaki dan

Žanr: fantastika, romansa

Režiser je Majkl Suksi. Orion pictures je distribucijska kuća. Glumačku ekipu čine: Angouri Rajs, Marija Belo, Debi Rajan, Džejkob Batalon, Džastis Džes Smit, Oven Tig, Lukas Džejd Zuman, Kolin Ford.

Za ljubitelje romanse, ova fantazija bi mogla biti savršeni primer odrastanja kroz ljubav. Šesnaestogodišnja Rianon se zaljubljuje u misterioznog duha koji svaki dan nastanjuje drugo telo. Osećajući nenadmašnu povezanost, Rianon i A pokušavaju da se pronađu iz dana u dan, i nikad nisu sigurni šta će im sutra doneti. Uskoro, realnost volenja nekoga ko je druga osoba svakih dvadeset četiri sata ostavlja traga i nešto poteškoća. Rianon i A moraju da se suoče sa najtežom odlukom u njihovim dosadašnjim životima.

Ovaj film ćemo gledati u bioskopima od 23. februara.

Uništenje

Žanr: fantazija, avantura, triler

Film distribuira Paramount Pictures, a režira Aleks Garland. Glumci su: Natali Portman, Đina Rodrigez, Tesa Tompson, Tuva Novotni, Oskar Ajsak.

Natali Portman glumi biologa i naučnika u potrazi za mužem koji je nestao na ekspediciji. Žena je takođe član ekspedicije, zaposlena u tajnoj agenciji, i u divljini nailazi na čudna stvorenja i još čudnije predele.

Nadam se da ćete ovog meseca uživati u filmovima fantastike koje očekujemo ovog meseca. I samo bez panike – više nego odličan izbor horor filmova nas čeka u narednoj kolumni. Ili animiranih filmova. Ili avanture. Ne paničite nismo zaboravili ni Superbol trejlere.