Autostopom do bioskopa – Decembarske čarolije

Decembarske čarolije

Sneg pada, Nova godina je sve bliže, a nama je vreme da vidimo šta ćemo da gledamo ovog meseca. Obožavaoci čekaju nastavak Ratova zvezda kao žedni vode, i iako bi pretnja smrću bila logična za svakoga ko pokuša da spojluje šta se dešava u filmu, moram vam reći da je odlično odrađen. Više od toga, i mogu da očekujem Nisona na vratima u sred noći 😀

Druga važna vest za neka buduća pokolenja jeste da će Hi-men, zaštitnik nevinosti, pardon – nevinih, zakleti nemezis Skeletora i ratnik Sive Lobanje, doživeti modernu filmsku ekranizaciju u skoroj budućnosti, ali osim trenutne rasprave o scenaristima ništa više nije poznato.

Svetlost (Bright)

Kada noćne more postanu stvarnost, životi vila nisu važni

Žanr: naučna fantastika, fantastika, krimi

U alternativnoj sadašnjosti ljudi, orci, vilenjaci i vile žive zajedno od kad je svet nastao.

Sve rase su različite, ali to ne znači da su neke bolje ili gore od drugih. Nik Džakobi (Džoel Edgerton) je ork koji se čitav život trudi da se ponaša kao čovek, u tolikoj meri da se pridružuje policiji uprkos uvreženim predrasudama da su orci marginalni članovi društva. Sa prvim orkom u policiji i partnerom u patroli, Deril Vard (Vil Smit) se oseća kao da su oči čitavog sveta uperene u njega. Da stvari budu još gore, naći će se suočeni sa ultimativnim oružjem koje moraju da zaštite i sačuvaju. Da je u pitanju običan krimi film, tražili bi nuklearnu bombu i borili se protiv terorista. Ali, opasnost nije ništa manja samo zato što moraju da sačuvaju čarobni štapić. Jer, ko ne bi poželeo da ga samo jedan zamah deli od savršenog života? Pored svega, suočavaju se sa drevnom tamom koja preti da uništi budućnost i promeni svet kakav znaju.

Svetlost je Netfliksov novi film, producenta Dejvida Ajera koga smo upoznali kroz filmove Bes (Fury), Kraj straže (End of watch), Samoubilačkii odred (Suicide squad). Snimanje filma počelo je nakon što je Netfliks otkupio prava za 90 miliona dolara u jesen 2016. a završeno je 4. februara 2017. Planira se puštanje u etar 22. Decembra 2017. godine.

San (Slumber)

Originalna noćna mora

Žanr: horor

Kada vam se čini da vas neko posmatra dok spavate, može biti da vas neko stvarno posmatra dok spavate. Noćna Mora je demon koji postoji od kada su ljudi naučili da sanjaju. Paralizuje vas pre nego što vas slomi. Poželite da više nikad ne zaspite.

Film je zajednički projekat produkcijskih kuća engleskog govornog područja Amerike i Velike Britanije. Režiser je Džonatan Hopkins, a glumačku ekipu čine Megi Kju, Kristen Buš, Lukas Bond, Silvester Mekoj.

Smanjeni (Downsizing)

U novom idealnom svetu sve je super, ali ima jedna caka: proces se ne može obrnuti

Žanr: komedija, drama, naučna fantastika

Glavni problem u svetu postaje prenaseljenost, što se vrlo lako rešava smanjivanjem ljudi. Sve je na dobrovoljnoj bazi, a prednosti su ogromne: više hrane, bolje kuće, drugačiji pogledi, više sveta za istražiti, novac koji mnogo duže traje. Nekada se čini da se ništa nije promenilo za one visoke 13 centimetara, sve dok se ne suoče sa nečim čudnim.

Aleksandar Pejn je režiser, a članovi glumačke ekipe su Met Dejmon, Kristof Valc, Hong Čau i Kristen Vig. Film je premijeru doživeo u Veneciji 30. avgusta, a u bioskopima se očekuje 22. decembra.

Oblik vode

Urođenici Amazona obožavali su ga kao boga, a od nje je napravio princezu voda

Žanr: avantura, drama, fantazija

Godina je 1962, Rusi i Amerikanci se špijuniraju i trkaju ko će prvi u svemir. Jednog lepog dana, u Centar za istraživanje u Baltimoru je doveden Stvor iz Amazonskih šuma, biće koje podseća na ljude ali ima škrge i živi u vodi. Eliza je radoznala, živahna žena koja je postala nema nakon nesreće u detinjstvu. Radi kao čistačica u Centru gde se sprijateljuje sa stvorom. Kada načuje razgovor o eksperimentima kojima planiraju da izlože Stvora u cilju istraživanja putovanja u svemir, Eliza odlučuje da ga spase.

Režiser Giljermo del Toro nam je već poznat po slavnom Panovom lavirintu. I ovaj film je dobio Zlatnog Lava na 74. Internacionalnom festivalu filma u Veneciji, gde je premijerno i prikazan. Obišao je i neke bioskope u Kanadi, a prikazivanje u SAD počeće 8. decembra. Sali Hokins je posebno pohvaljena za glumačku izvedbu.

Ratovi zvezda: Poslednji džedaj

Kad je bio mlađi, Luk Skajvoker se nije bojao. A sada…

Žanr: akcija, avantura, fantazija

Zar treba posebno predstavljati ovaj film? Glumačka ekipa ista, režiser Rajan Džonson – u suštini, sve isto samo drugi deo. Nakon što je napravila prve korake u svetu Džedaja, Rej se pridružuje Luku, Leji, Finu i Pou u otkrivanju puteva Sile i tajni prošlosti. Više nećemo ni saznati do premijere 15. decembra.

Sudeći po filmskom repertoaru, godina još nije gotova i čeka nas dosta uživanja pred malim i velikim ekranima. Samo bez panike i ne gubite peškir.

3 thoughts on “Autostopom do bioskopa – Decembarske čarolije

  1. Rej se nece pridruziti Luku nego Kajlu nakon sto je Luk odbije. Kajlo ce joj pomoci da se kontrolise jer je Luk i njemu okrenuo ledja umesto da bude uz njega Rej su ostavila na Jakku, za Kajla roditelji nikada nisu imali vremena a Snoke ga je mucio jos dok je bio u stomaku. Krili su da je Vader njegov deda itd…Rej I kajlo su jako slicni i prosli su kroz slicne situacije, zato ce se i zbliziti. Luk ih se plasi jer oboje koriste drevnu sirovu Silu a ne samo Svetlu ili Mracnu stranu. Nije sve sto je mracno zlo i nije sve sto je svetlo dobro. U ovom filmu nema te granice, likovi su sivi. Ne slazem se da je film kao prethodni jer je ovo potpuno novi koncept 😉

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *