Autostopom do bioskopa – Mart

Mart je mesec koji nam donosi mnogo zanimljivh filmova fantastike.

Farenhajt 451

Žanr: fantazija, distopija

Film snjimljen po istoimenoj knjizi Reja Bredberija. Režiser i scenarista je Ramin Bahrani. Glavni glumci su Majkl Šanon, Majkl B. Džordan, Sofija Boutela, Lili Sing, Laura Harier.

U distopijskom svetu daleke budućnosti, knjige su zabranjene. Naređeno je da se svaka knjiga odmah spali. Vatrogasci su zaduženi da preuzmu ovu odgovornost na sebe. Gaj Montag je jedan od njih: on radi svoj posao bez preispitivanja motiva, verujući da pomaže da se prekine potraga za znanjem. Čitav njegov život se menja jednom kada sretne osobu koja ga izaziva da izađe iz komfot zone i počne da razmišlja sopstvenom glavom.

Gnomi (Gnome Alone)

Žanr: animacija, fantazija, porodični

Gnomi je film Kanadsko-Američke produkcije. Režiser je Piter Lepeniotis, scenaristi su Majkl Švarc i Zina Zavlov. Film je baziran na knjizi Džared Majka Hermana i Kajli Njuman. Glasove su pozajmili: Beki G, Džoš Pek, Olivia Holt, Džordž Lopez, Patrik Stamp i Dejvid Kočner. Datum puštanja u bioskopa je 2. mart 2018. godine.

Kloi i njena mama se opet sele, ovog puta u raspalu staru kuću punu baštenskih gnoma. Kloi uskoro otkriva da kuća krije užasno veliku tajnu. Budući da je nakon škole sama kod kuće, devojčica i njen vrlo bučni komšija Lijam otkrivaju da su gnomi zapravo živi. Kako se ispostavlja, godinama su gnomi štitili planetu od napasnih čudovišta po imenu Trogi. Trogi su došli iz drugog sveta kroz portal koji se otvorio baš u toj kući. Jedino oružje koje imaju protiv Troga Kloi uspeva da izgubi u školi, te im preostaje da se udruže sa gnomima u borbi protiv izvanzemaljskih osvajača.

 Bora u vremenu

Žanr: fantastika, epska fantastika, misterija, avantura

Ava Duverni je režiser, scenarista je Dženifer Li. Knjigu po kojoj je snjimljen film napisala je Madelin L’Angl davne 1962. godine. Glumačku ekipu čine: Opra Vinfri, Ris Viterspun, Mindi Kaling, Gugu Mbata-Rou, Majkl Pena, Storm Reid, Zak Galifianakis i Kris Pajn. Snimanje je počelo 2. novembra 2016. godine u Los Anđelesu. Produkcija je koštala oko sto tri miliona dolara, što je dovelo do toga da je film postao prvi koji je režirala “obojena žena“, što bi rekli politički korektni izvori, a da je pri tom prešao budžet od devet cifara. Volt Dizni je obećao da će film biti dostupan 9. marta 2018. godine.

Meg Muraj i njen mlađi brat Čarls Valas već pet godina žive bez oca. Otac im je naučnik koji je otkrio novu planetu, nakon čega je iskoristio koncept teserakta da bi otputovao tamo. Deca žele da ga nađu, te se udružuju sa Meginim drugom iz škole Kalvinom O’Kifom. Pronalaze i tri astralna vodiča, impresivne dame po imenu Ko, Šta i Čega. Planeta na koju su se uputili nastanjena je najstrašnijim zlom u univerzumu.

Ja ubijam džinove

Žanr: fantazija, porodični

Film je rađen po istoimenom stripu čije je objavljivanje počelo 2008. godine. Strip su stvorili pisac Džo Keli i umetnik Dž. M. Ken Nimura, gde prate život Barbare Torson dok se bori sa stvarnošću tako što beži u svet mašte pun magije i čudovišta.

Režiser je Anders Valter, producenti (koji su radili i na filovima Hari Potera) su: Džo Keli, Kris Kolumbus, Kim Magnuson, Majkl Barnatan, Nik Spajser, Adrian Politovski i Kajl Frenk. Lista glumaca je malo kraća: Zoe Saldana, Madison Volf, Imodžen Pots, Sidni Vejd, Dženifer El.

Objavljeno je da će film biti pušten u bioskope 23. marta 2018. godine.

Barbara Torson je maltretirana i bez prijatelja, ali odustajanje nije u njenoj prirodi. Pametna je, ljuta, ne voli da prati pravila, ne dopušta nikome da joj se približi, i vidi stvari koje niko drugi ne može. Mlada Barbara, dakle, beži od stvarnosti života povlačeći se u fantastični svet gde može da se bori protiv džinova. Uz pomoć novog prijatelja i školskog savetnika, devojka uskoro uči kako da se suoči sa strahovima i porazi preteće džinove.

Dragi moji, nadam se da vam se dopala ovonedaljna najava. Bez panike, tu smo i naredne nedelje.