Autostopom do bioskopa – Nekad i sad

Posle pauze od dve nedelje, za koju se iskreno izvinjavamo svima vama koji nas pratite, stižemo uz neke male promene.

Filmovi nas uvode u posebne svetove, one bez granica, u fantaziju. Dolaskom novih tehnologija sve više je onih koji prate filmove putem interneta. Složićete se sa mnom da nema većeg zadovoljstva od gledanja filmova u mraku nekog reda u zamračenoj bioskopskoj sali.

Zauzmite svoje  mesto i uživajte u onome šta je snimljeno do sada, a iščekujte novitete svetske kinematografije zajedno sa nama.

Incident u zemlji duhova majstora Laugiera © Bloody Disgusting

Posle izuzetno zanimljivog aprila, u kome su nam predstavljeni filmovi Ghostland (Incident u zemlji duhova), Wildling (Zver), očekuju nas još dve premijere Avengers: Infinity war (Osvetnici: Rat beskraja) i Truth of dare (Igra istine), dok nam u maju na velika platna stižu Deadpool 2 (Dedpul 2) i Dence la brome (Zadrži dah).

 

Od 19. aprila uveliko se prikazuje Ghostland (Incident u zemlji duhova), u režiji Paskala Logijea, iz Blitz Fim & Video Distribucija d.o.o., film koji prati život majke dvoje dece koja je nasledila dom od tetke. Od trenutka useljenja, počinju se dešavati čudne stvari, a samim tim i borba majke za spas svojih kćeri. Šesnaest godina kasnije, kada se kćeri okupe, stvari u kući postaju čudnije. Za sve one prave ljubitelje horora, uđite i vi u zemlju duhova.

Zanimljiv prizor iz Zveri © Maven Pictures

Da nam bude još zanimljivije istog dana, 19. aprila, nam je predstavljen i film Wildling (Zver), u režiji Frica Boma, iz Dexin filma, po uzoru na serijal „Sumrak saga”. Ova uzbudljiva horor fantazija govori o tinejdžerki Ani kojoj će se život promeniti iz korena kada otkrije tajnu iz svog, ne mnogo lepog, detinjstva.

25. aprila na velika vrata dolazi nam premijera filma Avengers: Infinity war (Osvetnici: Rat beskraja), u režiji Entonija i Džoa Ruso, iz Taramount filma. Ovom prilikom okupiće se svi voljeni heroji na novom zadatku, oni moraju biti spremni da žrtvuju sve, pre nego što Tanos uništi univerzum.

26. aprila stiže još jedna, izuzetna filmska priča Truth of dare (Igra istine), u režiji Džefa Vadlova, iz Blumhous Productions, koji je zastrašujući triler. Bezazlena igra postaje smrtonosna, grupu drugara počinje da proganja neko ili nešto, a kada započnu igru, svaka laž ili neodgovor na pitanje kažnjava se smrću. Zaigrajmo igru sa našim junacima.

Igra istine koja krene pogrešno © Blumhouse/Universal Pictures

Sredinom maja, 17. maja, gledaćemo Dedpul 2, u režiji Dejvida Lajtča, iz MCF MegaCom Filma. Ovaj naučnofantastični film je nastavak filma Dedpul iz 2016. godine. Rađen je po scenariju Reta Risa, Pola Vernika, Rajana Rejnoldsa, na osnovu stripa Dedpul autora Fabijana Ničiece i Roba Laifilda. Radnja je veoma zanimljiva, radnik kafića, Vejd Vilson, je napadnut, trudi se da ostvari san da postane najzgodniji šanker, a istovremeno mora da nauči da živi sa gubitkom čula ukusa. U potrazi za kondenzacionim fluksom, bori se protiv nindži, jakuza… Putujući po svetu otkriće i važnost porodice.

31. maja predstaviće nam se Dans la brume (Zadrži dah), u režiji Daniela Robija, iz Taramount filma. Smrtonosna magla spustila se na Pariz, preživeli su našli utočište na krovu, bez vode, hrane, struje, informacija. Jedna porodica, jedna katastrofa, pomoć neće doći, da li će uspeti preživeti, oslanjajući se samo na sreću?

Film katastrofe smješten u Parizu bez redateljske palice Rolanda Emerika

O filmovi Dedpul 2 i Zadrži dah biće više u narednim objavama…

Posle svih ovih noviteta, najbolji deo dolazi na kraju, podsetiću vas na film iz 1978. godine Saga of Star World, kod nas prikazan kao Svemirski brod Galaktika, a poznat je po tome što je poslužio kao pilot epizoda za TV-seriju, početak medijske franšize Svemirski brod Galaktika, u režiji Ričarda Kola, dok je ideju za film smislio producent Glen Larson. Iako je film smatran inferiornom derivacijom Zvezdanih ratova, doživeo je enorman uspeh.

Plakat za pilot epizodu

Radnja filma drži vašu pažnju od početka do kraja, ovog puta je napadnuta Dvanaesta kolonija mehaničke rase Sajlonaca, a jedina svemirska krstarica koja preživljava je Galaktika i počinje sa okupljanjem ostatka čovečanstva, kako bi otputovala prema zaboravljenoj mitskoj Trinaestoj Koloniji pod imenom Zemlja.

Nešto šta je fascinantno u ovom filmu je kompjuterski prikaz, mogu da mu pozavide i mnogi filmovi današnjice. Osim pažnje i zadivljujućeg kompjuterskog prikaza, jedna rečenica je upečatljiva za Saga of Star World, i sa njom ću završiti današnje izlaganje o filmovima i čekam vas iduće nedelje, sa novim iznenađenjem.

„Moji ideali su imali uspone i padove!”