Autostopom do bioskopa – U duhu praznika

U duhu praznika

Prvi mesec u novoj godini je generalno pun razočarenja, bez obzira što bi trebalo da bude drugačije. Obećali smo sebi da ćemo manje piti i manje patiti od mamurluka, da krećemo sa redovnim vežbanjem i izbacivanjem slatkiša iz ishrane, da nema više razmišljanja o bivšim propalim vezama i trošenja vremena na gluposti.

Pa šta sad ako nam ne ide baš iz prve? Godina ima dvanaest meseci, i četiri puta više ponedeljaka. Sigurno je da će nam se s vremena na vreme desiti da pogledamo ili pročitamo nešto što ćemo na kraju oceniti kao totalnu glupost, ili nešto slično tome. Kao film Blistavi. Kao Poslednji  džedaj, s euforično podeljenim mišljenjima. Ništa strašno.

Prošle nedelje objavili smo naslove kojima je filmska industrija odlučila da nas počasti. Jako dobri naslovi, i može biti još bolji filmovi. Pa da vidimo šta nas očekuje u januaru.

 

Đumanđi: Dobrodošli u džunglu

Žanr: akcija, avantura, komedija

Američka produkcija, zasnovana na istoimenoj dečijoj knjizi. Film je snjimljen kao samostalni nastavak Đumanđija iz 1995. godine i daje počast pokojnoj zvezdi Robinu Vilijamsu.

Glimačku ekipu čine: Dvejn Džonson, Džek Blak, Kevin Hart, Karen Gilan, Nik Džonas i Bobi Kanavejl.

Dvadeset jednu godinu nakon radnje u prvom filmu, četvoro srednjoškolaca po kazni moraju da očiste podrum škole. Tu pronalaze Đumanđi konzolu za igrice, sa pomalo nejasnim opisom avatara. Da im brže prođe vreme, počinju da igraju i otkrivaju da igrica postaje stvarnost. Kao avatari koje su izabrali za igricu, moraju da prežive svet džungle da bi mogli da se vrate kući.

https://www.youtube.com/watch?v=2QKg5SZ_35

Legenda o Kolovratu

Žanr: epski, istorijski, akcija

Legenda o Kolovratu preti da postane najgledaniji film u istoriji ruske kinematografije, a početak bioskopskog prikazivanja u Rusiji nadmašio je Vikinga.

Reditelji su Ivan Šurkovetski i Džanik Fajziv, poznat po filmu Turski gambit. Glavne uloge tumače:  Ilja Malakov, Aleksej Serebrjakov, Aleksandr Ilin.

 Film je baziran na priči o uništenju Rjazana o kojoj su podeljena mišljenja u različitim istorijskim izvorima i legendama. Nisu se fokusirali na istorijske detalje, već su na osnovu poznatih činjenica stvorili epski svet, ističući osećanja i iskustva ljudi koja čine razliku između običnog čoveka i Kolovrata. To je priča o hrabrosti, izdržljivosti i požrtvovanosti jednog heroja nacije.

 U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom.

Film je, nakon ruskih bioskopa, doživeo premijeru 4. januara u bioskopima Srbije. Više od 80 zemalja je i pre premijere otkupilo prava za ovaj film.

Padington 2

Žanr: crtani, avantura, komedija, fantastika

Glasove pozajmljuju poznati britanski glumci: Piter Kapaldi, Hju Grant, Sali Hokins, Madelin Haris.

Padington je medvedić koji sretno živi kao član Braun porodice i postao je popularni član zajednice. Ujna Luci uskoro slavi stoti rođendan, i da bi joj kupio savršen poklon, Padington pokušava da zaradi pare prihvatajući čudne poslove. Nevolja nastaje kada mu ukradu poklon.

 Možemo da se nadamo da će nam ova godina doneti manje nedoumica u životu, a što se tiče nedoumica oko toga koje filmove je najbolje pogledati – bez panike i samo izvolite. Ovde smo svake nedelje u isto vreme.

Želimo vam srećan Božić! Provedite se u krugu porodice i porodičnih filmova!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *