Noviteti Čarobne knjige za decembar

Čarobna knjiga i njeni čarobni naslovi za novembar i decembar.

Bacite pogled na spisak izdanja Čarobne knjige za novembar zajedno sa najavom novih izdanja koji izlaze u decembru! Sudeći po opisanim utiscima, nadamo se da ćemo vam olakšati kako da obradujete sebe i/ili svoje najbliže poklonom povodom predstojećih praznika.

Komesar Ričardi 6

(Riznica Bonelli Serijal)

 

Knjiga koja je pred vama donosi četiri priče o komesaru Ričardiju, uz tekstove u kojima se njegov tvorac priseća rada na svakoj priči. To su priče: ŽIVI I MRTVI: Luiđi Alfredo Ričardi istražuje veliki požar sledeći glasove mrtvih. KAD TI JE SUĐENO: Mlada Enrika na plaži sluša ispovest ribareve udovice. POSLEDNJI KORAK U TANGU: Laž i preljuba zapečatiće sudbinu tenora Arnalda Vecija i njegove supruge Livije. MAMICA: U jednoj zatvorenoj kući počinjen je krvav zločin. Sve priče u ovoj knjizi izlaze u crno-belom, kao što su i originalno objavljene u Il Commissario Ricciardi Magazine 2019.

 

Klon

(Riznica Bonelli Grande)

Rim, bliska budućnost. U hladnom, tehnokratskom svetu, život programera ume da bude dosadan i težak… posebno ako patite od šizofrenije. Samotna i melanholična svakodnevica Roka Bazilea, međutim, doživeće nagli zaokret ka avanturi. Kad bude svedočio krvavom ubistvu, zateći će se u središtu globalne zavere, mračnog i nastranog zapleta u kojem budućnost miliona visi o koncu.

Klon je Bonelijeva priča u boji koja bi se mogla opisati kao naučnofantastična. Međutim, to nije naučna fantastika ispunjena svemirskim brodovima, sukobljenim galaktičkim carstvima, vanzemaljskim vrstama koje prete univerzumu, svesnim mašinama i robotima. Umesto toga, njen autor Korado Mastantuono – koji uživa status popularnog ilustratora za Dizni, a sarađuje i sa izdavačkim kućama Boneli (Nik Rajder, Teks Viler, Dilan Dog) i Hjumanoids – nudi nam psihološko-politički triler u kome je stalno prisustvo biotehnologije i kompjuterskih nauka pomešano s dimenzijama mentalne patologije.

 

 

Časovnik sudnjeg dana 1

(DC GOLD HOT)

NIŠTA ZAPRAVO NEMA KRAJ… Svet NADZIRAČA sudara se sa DC univerzumom u ČASOVNIKU SUDNJEG DANA! Sedam godina nakon zbivanja opisanih u NADZIRAČIMA, Adrijan Vejt je razotkriven kao ubica miliona. On je sad begunac, ali smislio je nov plan kako da se iskupi u očima celog sveta. Prvi korak? Pronaći će Dr Menhetna. S novim Roršahom i novim likovima, Pantomimičarem i Marionetom, on sledi Menhetnov trag sve do DC univerzuma, koji se nalazi na ivici propasti jer međunarodne tenzije pomeraju tzv. Časovnik sudnjeg dana sve bliže ponoći. Ali da li je za sve to kriv Dr Menhetn? Časovnik sudnjeg dana iz početka piše prošlost, sadašnjost i budućnost DC komiksa. Epizode 1–6.

Iz Čarobne knjige, stiže nam najava noviteta za decembar, pa vas pozivamo da zavirite u to šta su sve zanimljivo pripremili.

Od stripskih izdanja, očekuju nas:

 

 

Inkal, tomovi 1 i 2

U ovom čuvenom stripskom serijalu, koji vrca od originalnih zamisli i neobuzdane mašte lucidnih umetnika i stripskih ikona Alehandra Žodorovskog i Mebijusa, prvi put je predstavljen Žodoverzum, svet Metabarona, kojem se Žodorovski često vraćao i kojem pripadaju i druga značajna ostvarenja, među kojima su nastavci sage o Inkalu i spinofovi poput „Metabarona“ i „Tehnootaca“. Posredi je jedinstvena svemirska opera u kojoj se mešaju međuplanetarna putovanja, nauka, tehnologija, političke intrige, zavere, satira, humor, nasilje, seks, mesijanstvo, mistika i metafizika, psihologija, tarot, poezija, razvratnost i ljubav… priča koja ruši tabue u umetnosti i doživljavanju univerzuma. Strip „Inkal“ često se navodi kao jedno od najboljih i najvrednijih ostvarenja u istoriji devete umetnosti.

Dvotomni „Inkal“ Čarobne knjige, štampan u originalnom koloru, najpotpunije je izdanje tog serijala koje je ikad objavljeno na našim prostorima jer obuhvata i najnoviju verziju „Misterija Inkala“, dvostruko obimniju od prethodne. Taj svojevrsni enciklopedijski dodatak sadrži vredne informacije kako o osnovnom serijalu, tako i o serijalima „Pre Inkala“ i „Završni Inkal“, i čitaoca podrobno upućuje u tajne Žodoverzuma, u njegovo poreklo i kreativni proces njegovih autora, kao i u sve čudesne pojave koje se u njemu mogu pronaći.

 

 

 

 

Noć živih Dedpula

 

Kalen Ban, scenarista kultne Dedpul satirologije, donosi nam jednu od Dedpulovih najmračnijih priča svih vremena – i to ne kažemo samo jer je strip crno-beo (a mestimično i crven)! Smatrajte se upozorenim! Zato: „Ukopavaj še, šinko!“ Zabarikadiraj vrata, prozore i televizor dok se Dedpul, umrtvljenih živaca, bori protiv živih mrtvaca!

 

 

 

 

 

Kada su u pitanju knjige, stižu nam sledeći naslovi:

Više nego ljudski (Teodor Strendžen)

 

U ovom romanu koji pomera granice žanra – među prvima koji su naučnu fantastiku uzdigli ka sferi visoke književnosti – jedan od najmaštovitijih književnih umova 20. veka na jedinstven i potresan način zadire pravo u dušu istinskog neznanca. Imamo Sama, idiota koji čuje tuđe misli i koji običnim pogledom ume da navede čoveka da se ubije. Imamo Džejni, koja pokreće predmete dodirom, a tu su i bliznakinje koje mogu da se teleportuju na daljinu od deset metara ili deset kilometara. Tu je i beba, koja je izmislila antigravitacionu mašinu dok je još ležala u kolevci, kao i Džeri, čovek koji poseduje sve potrebno za upravljanje svetom – sve osim savesti.

 

 

Ponedeljak počinje u subotu (Arkadij i Boris Strugacki)

 

 

Šta se zbiva iza kulisa tajnog sovjetskog instituta za veštičarenje i crnu magiju? U najboljem maniru ruske fantastike i književne satire, Arkadij i Boris Strugacki donose nam roman u kojem se mešaju nauka i paranauka, verovatno i nemoguće, ozbiljno i neozbiljno, birokratija i intuicija, racionalnost i ludost, što dovodi do dramatičnih događaja i postavlja likove u razne opasnosti i pred nezgodna, pa i pogubna iskušenja…

 

 

 

PESMA KRVI Gavranova sena 1 (Entoni Rajan)

 

 

Pred vama je prvi deo veličanstvene epske sage GAVRANOVA SENA, koja je među žanrovskim čitaocima izvrsno dočekana i veoma brzo postala omiljena. Ovaj izuzetan debitantski roman, koji je Amazon.co.uk proglasio najboljom knjigom u kategoriji naučne i epske fantastike, smešten je u maštovito i vešto osmišljen svet i odlikuje se brzim tempom, sjajnom akcijom i snažnim, pamtljivim likovima.

 

 

 

Oni koji su voljeni (Viktorija Hislop)

Ovaj čudesni roman smešten je u vreme nemačke okupacije Grčke, rata koji će uslediti i vojne diktature, događaja koji su ostavili duboke ožiljke na tom tlu. Osvetljava složenu i traumatičnu grčku prošlost i upliće je u epsku priču o običnoj ženi koja je bila prisiljena da proživi izuzetno neobičan život.

Ništa više / Ništa manje (Ana Tod)

Prva i druga knjiga novog dvotomnog serijala Ane Tod o Landonu, omiljenom liku iz slavnog serijala AFTER, koji je osvojio srca mladih ljudi širom planete i nedavno doživeo svoju filmsku verziju.

 

Sigurni smo da ćete se zamisliti i teško napraviti izbor među decembarskim izdanjima. Ali, podsećamo vas – praznici stižu, vreme je za uživanje u novim naslovima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *