Stvarni Svet

Stvaran svet oko nas nekad je ispunjeniji čudima od najfantastičnijih priča. A nekada se fantastika i stvarnost prepliću. Sa druge strane, ponekad nas muče stvarni probleme i stvarne nedoumice. Ovaj odeljak posvećen je (ne)fantastičnom oko nas.


Stručni tekstovi obuhvataju širok spektar članaka iz svih oblasti i žanrova fantastične književnosti, umetnosti i filma. Nudimo vam stručno-teorijske tekstove, zatim izvode iz magistarskih i stručnih radova, stručne analize i diskusije, ali i klasične prikaze i tumačenja izabranih dela, fenomena ili čitavih književnih i umetničkih pravaca.
Saznaj Više »


Rubrika „Sa Vodičem na čaju“, ali i ostali intervjui, donosi vam razgovore s poznatim i uticajnim ličnostima domaće i regionalne fantastike, kao i sa novim nadama na sceni. Među našim gostima bili su i: Ivan Nešić, Zoran Živković, Veronika Santo, Darko Macan, Aleksandar Mandić (IK Laguna), i mnogi drugi autori, umetnici i kosplejeri, ali i neka poznata strana imena kao što su Val Romero, Piter V. Bret, Kris Avelon i Stiven Erikson.
Saznaj Više »


Autostoperski vodič kroz fantastiku je volontersko, neprofitno udruženje koje podržava prvenstveno domaće, potom i regionalne, autore fantastike, s akcentom na to da daje prednost onima kojima je potrebna ’prva šansa’. Trudimo se da pružimo široku podršku i afirmisanim i neafirmisanim stvaraocima, što kroz stalno otvorene konkurse za radove i/ili pozive da nam se pridruže u volontiranju, što kroz tematske i žanrovski usmerene pozive.
Saznaj Više »

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI