Najava – Petruški zmaj

petruski-zmaj1Petruški zmaj je konačno poleteo! Prvi roman epske fantastike autorke Milene Stojanović inspirisan slovenskom mitologijom. Srednjovekovna Srbija se priprema za veliki boj protiv Turaka, a u jednoj pograničnoj oblasti dečak Crep, sin slavnog župana Vukoslava, saznaje da ima još dva brata razdvojenih po rođenju. Crep za rođendan dobija vilinski mač, ali i moć preobražaja u obličje zmaja. Uči tajne magijskih veština od Vujina, starca kome niko ne zna broj godina, a koji je ceo život proveo uz Crepa, čekajući dan kada će krenuti u potragu za braćom i ka ostvarenju drevnog proročanstva, izrečenog od samih bogova. Boginja Morana, na sve načine pokušava da osujeti Crepa u planovima, sklapajući saveze sa mračnim silama, a sve s razlogom da se Trojstvo braće ne okupi, i ona zauvek ne bude uništena.

“Iako prvenac, roman „Petruški zmaj“ je vođen veštom rukom pripovedača koji odlično vlada podžanrom epske fantastike. Odmerena kombinacija elemenata mitskog i istorijskog, nenametljiv stil i bogat jezik, samo su neki od kvaliteta ovog sjajnog dela. Ukoliko ste ljubitelj slovenske mitologije, mitskih bića i vilinskih svetova – obavezno pročitajte ovaj roman.“

-Časopis za folklornu fantastiku Omaja-

Roman se može naručiti putem maila otvorenaknjigafb@gmail.com, na koji ćete poslati vaše podatke, sa naznakom Roman Petruški zmaj, u promo periodu dok traje sajamski popust, po ceni od 500 dinara, plus troškovi dostave (Daily express troškovi oko 170 dinara).
Prvih 100 kupaca dobijaju POKLON! Roman izlazi iz štampe za Sajam knjiga, pa vaš primerak možete dobiti na kućnu adresu, već u utorak 25. Oktobra.

Trailer za roman možete pogledati na linku…

Komentarišite putem Facebook-a

Podela:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *