TV vodič za autostopere

Nova doza svježih vijesti iz svijeta TV serija.

Novi utorak, nova sedmica i nova doza vijesti iz svijeta TV serija. Jeste da smo pretjerali s prvomajskim praznicima i još uvijek varimo silno meso dok nas prate duhovi ubijenih životinja, a vegetarijanci s bakljama nam kucaju na vrata redakcije, nekako smo uspjeli sakupiti par insajderskih informacija. Pa da lagano počnemo.

Ne gasite TV. Kanal Nula se vraća

Antologijska horor serija Kanal Nula, koja se bavi adaptacijom popularnih internetskih priča strave i užasa, nazvanim creepy pasta vraća se na male ekrane s četvrtom sezonom, što je sjajna vijest za nas koji volimo pred spavanje pogledati malo horora.

Prepoznatljiv lik za ljubitelje serije. Noćna mora za zubare

Četvrta sezona će se zvati Vrata sna i bazirat će se na priči Šarlot Bajvoter „Skrivena vrata“. Radnja će pratiti novopečeni bračni par koji kriju tajne jedno od drugog, ali će se stvari zakomplikovati kada u podrumu svoje kuće pronađu misteriozna vrata.

Da vijest bude još radosnija, glavnu ulogu će tumačiti Brendon Skot, koji je glumio i u trećoj sezoni, a seriju ćemo gledati prije kraja godine.

Nešto se diže iz mulja močvare

Sam izgled Stvora iz močvare obećava. Nadamo se da koristi jak dezodorans

Izgleda da se stvari po DC-jev univerzum poboljšavaju. Barem na papiru, dok ne vidimo nešto konkretno na filmskom platu. U iščekivanju Akvamena Džejmsa Vana, dolazi nam sjajna vijest. Naime, osim što je radio na filmu, Van je dobio zadatak i da razradi seriju o Stvoru iz močvare, koji je već imao jednu adaptaciju, totalno nevrijednu spominjanja.

S obzirom na Vanovu uključenost u projekat za očekivati je da će biti prilično elemenata horora što nečemu poput Stvora iz močvare savršeno odgovara i mogao bi biti pun pogodak te ovu seriju čini jednom od najiščekivanijih. Navodno bi trebala biti prikazana sljedeće godine, a do tada ostaje nam da čekamo.

Kinga nikad dosta

Bliži se 25. juli kada ćemo gledati premijeru neobične serije inspirisane Kingovim djelima, Kestl Rok, koju je producirao Džej Džej Abrams. Priča se centrira oko advokata koji se vraća u ukleti gradu Mejnu, kako bi branio zatvorenika koji leži u Kingovom omiljenom zatvoru, Šoušenku. Naravno, ubrzo sve kreće nizbrdo kada se neobične stvari počnu dešavati.

Ako niste znali, ova serija nije rađena ni po jednom Kingovom djelu, ali je inspirisana njima te će u njoj naći poznati likovi ili mjesta iz njegovih romana. Zvuči veoma interesantno, a kako će završni proizvod ispasti, ostaje da vidimo. Uskoro.

https://youtu.be/H14tqKZYhgg

I za kraj još malo dobrih vijesti za sve vas. Dvije voljene serije dobijaju treću sezonu, a još uvijek nisu prošle ni drugu. U pitanju su Sluškinjina priča, tmurna distopijska priča o društvu nastalom u SAD-u po imenu Gilead gdje su žene tek obični objekti, a one koje su plodne, nazivaju se sluškinjama i služe za rasplod.

Fredova, naslovna sluškinja

Rađena po istoimenom, hvaljenom romanu Margaret Etvud, u prvoj sezoni serija je pobrala brojna priznanja i pohvale kritike i publike. Šta će se dešavati u trećoj sezoni s obzirom da je radnja knjige prestala još s krajem prve sezone, ostaje da se vidi, ali znamo da je u pisanju druge sezone učestvovala sama Etvudova.

Druga serija je HBO-ov Zapadni svijet, koji je također prvom sezonom zabilježio veliki uspjeh mada ne i kod kritike, koliko kod publike. HBO se svim silama trudi pronaći seriju koja će moći zamijeniti Igru prijestolja nakon što se prestane prikazivati sljedeće godine, ali još uvijek je daleko od toga.

Džefri Rajt u drugoj sezoni Zapadnog svijeta

Zapadni svijet, priča o futurističkom parku i odmetnutim robotima koji razviju svijest izašla je iz pera velikog pisca naučne fantastike, Majkla Krajtona, čija su djela bila itekako zabavna, iako ne neke pretjerane dubine.

To bi bilo to od nas za ovu sedmicu. Možda malo manje nego što ste navikli, ali morate da shvatite, teško je raditi punog želuca. Ne gine nam još jedna flaša mineralne vode. Budite nam pozdravljeni do sljedećeg čitanja.