TV vodič za autostopere

Novi TV vodič za autostopere. Vijesti o Pritajenom zlu, Noćnim letačima, Izgubljenima u svemiru i brojnim drugim stvarima.

Ove sedmice su naše vijesti nešto bolje. Lagano se svarila ova prvomajska roštiljada i ražnjijada u našim želucima, a i ovi ubačeni agenti širom Holivuda su se probudili iz zimskog sna pa su nam poslali najnovije vijesti. Krenimo redom.

Pritajeno zlo nikad ne spava

Taman kad ste pomislili da nas je Pol V.S. Anderson prestao mučiti s novim nastavcima Pritajenog zla, nevjerovatno lošeg serijala filmova koji je nekim čudom iznjedrio šest nastavaka i zaradio 1,2 milijardi dolara, dolaze nam vijesti o rebootu serijala.

Ulaz u poznati nam grad

Konstantin, producentska kuća koja je stajala iza filmskog serijala stoji opet iza ove vijesti, ali ovaj put bi u pitanju mogla biti TV serija, što možda i nije loša ideja, posebno kad uzmemo u obzir da Anderson i Mila Jovovič neće biti ni blizu tog projekta.

Podsjećanja radi, Prijateno zlo je već jednom trebalo biti serija pod imenom Arklej. Radnja bi se odvijala prije prvog dijela video igre, a bila bi neka vrsta krimi trilera o samim počecima infekcije. Na šta će ličiti ovaj novi pokušaj serije, ostaje da se vidi, ali ohrabruju riječi predsjednika Konstantina, Moskovica, koji kaže da žele novi pristup, a ne vraćati se starom.

Inače, oni koji žele pogledati kako je bila zamišljena ta serija Arklej, mogu pogledati ispod.

Del Toro se ponovo seli na TV

Nakon što je dokazao da zna snimati filmove o čudovištima, a bogami i serije o vampirima tj. barem ih osmisliti, Meksikanac del Toro ponovo radi s Netflixom. Ovaj put nije u pitanju animirana serija, kao Lovci na trolove, već punokrvni horor pod imenom 10 poslije ponoći.

Del Toro dok smišlja nove projekte

Kablovska kuća je već naredila snimanje 10 epizoda antologijske serije, čiji je tvorac del Toro, bit će producent, pisat će scenario i raditi režiju nekih epizoda dok će za ostale lično izabrati ljude. Znači, u potpunosti njegovo čedo. Poznavajući njegov istančani ukus kada je u pitanju horor, očekujemo nešto zaista neobično. Možda se nekad u skorijoj budućnosti ponovo pokrene i njegov projekat iz snova, adaptacija Lavkraftove, Pod planinama ludila.

Još opasnosti, Vile Robinzone!

Dobro, ne znamo koliko je ovo vijest, s obzirom da se znalo da kreatori Izgubljeni u svemiru uveliko rade na drugoj sezoni prije same vijesti da se serija produžava za još jednu sezonu, ali eto. Vijest je. Izgubljeni u svemiru i zvanično dobijaju drugu sezonu, što znači još opasnosti za Vila Robinzona i njegovu porodicu.

Opasnost, Vile Robinzone!

Izgleda da je Netflix odustao od kupovine Prostranstva zbog isplativosti snimanja Izgubljeni u svemiru pa ostaje da čekamo sudbinu te svemriske opere. Izgubljeni u svemiru možda nema flote svemirskih brodova i interplanetarni rat, ali ima toplu priču, Vila Robinzona i robota. Dosta.

Loše vijesti za ljubitelje serija

Da, pored dobrih, imamo i prilično loših vijesti. O nekima se već šuškalo, neke su došle naglo. Prenaglo i razljutile armiju obožavatelja. Pa krenimo od onih manje loših.

ABC je konačno i zvanično potvrdio da otkazuju Neljude, što nije neobično. To je nešto što smo svi znali nakon loše (ovo je previše slaba riječ za opis stanja te serije) prve sezone iako je trebala biti velika nada studija. OK, kad se sve uzme u obzir, možda ovo i nije tako loša vijest.

Sjećate se Istjerivača đavola? Strašnog horora Vilijema Fridkina s onom malom što se piški pred gostima i okreće glavu 360 stepeni dok hoda poput pauka po plafonu? E pa taj horor, koji nam je svima kolektivno punio gaćice ne baš prijatnim mirisom, zaživio je i kao serija. Doduše, isprva veza nije bila vidljiva osim premise da svećenik ide i istjeruje đavole iz ljudi, a onda je došla sredina prve sezone i veliki zaplet u priči.

Pokušaj istjerivanja đavola iz glavešina Foxa. Neuspješan, očigledno

Iako je serija imala armiju obožavatelja, nakon dvije sezone Fox je se odlučio riješiti. Zašto? Nezadovoljstvo gledanošću, kao i obično. Čim glavonje u studiju nisu zadovoljne brojkama, ne gine vam sjekira. Šteta. Serija je imala potencijala, a kreatori su imali materijala za 6-7 sezona, kako oni kažu.

I naravno, vijest koja je probudila gnjev brojnih gledatelja širom svijeta. SyFy je otkazao Prostranstvo nakon tri sezone, što je sve iznenadilo s obzirom da je glasila za jednu od najboljih SF serija u posljednjih nekoliko godina. Producentska kuća traži novi dom, a kako se čini Amazon će je primiti u svoje gnijezdo, što će biti odlična vijest. Držimo fige jer Prostranstvo to zaslužuje.

Ejmos i Naomi se spremaju na napad glavešina u SyFyju nakon otkazivanja

I za kraj, nešto novo od dobrog, starog Džordža R. R. Martina. Pogađate, vijesti o izlasku Vjetrova zime. Ne, samo se zezamo. Čak ni mi nemamo takve informacije, a probali smo. Vjerujte nam. Čak smo debeljku sipali i posebne napitke u kafu, ali ništa. Otporan je. Ono što vam imamo ponuditi jeste mali foršpan za Noćne letače, seriju po njegovoj noveli iz 1980. Ono što se vidi u kratkom videu, izgleda premoćno i savršeno dočarava atmosferu serije. Jedva čekamo.