TV vodič za autostopere

Nove vijesti iz svijeta TV serija uključujući one vezane za Prostranstvo, Teror i druge.

Ovih dana panika se širi među ljubiteljima TV serija zbog ukidanja nekih voljenih serija, a svi dobro znamo da među autostoperima svjetovima fantastike nema mjesta panici. To nam je ipak glavni postulat, bez panike! Zato, peškire u ruke i spremite se za malo dobrih vijesti, ravno s lica mjesta. Ili što bi Englezi rekli, on d fejs of d plejs.

Prostranstvo se vraća

Nakon što je SyFy naglo ukinuo Prostranstvo nakon samo 3 sezone, iako je riječ o veoma kvalitetnoj seriji i jednom od najboljih SF epizodnih djela u posljednje vrijeme, obožavatelji serije su počeli da šize širom svijeta.

Ekipa se pita hoće li ih Amazon primiti

I kako to obično biva, kada se male ruke udruže, čuda se dešavaju. Nakon brojnih peticija i zatrpavanja digitalnog poštanskog sandučeta Netflixa i Amazona, veliki Džef Bezos, glavni brko Amazona odlučio je dati šansu Prostranstvu i produžiti mu život barem još jednu sezonu.

Veoma mudar potez Bezosa, a nama ostaje da se radujemo što ćemo Prostranstvo gledati još barem godinu dana.

Dolazi nam mladi Aragorn

Da, da, dobro ste čuli. Po svemu sudeći, serija o kojoj se najviše pričalo novembra prošle godine, ona čije se ime još uvijek ne zna, ali se zna da će se odvijati u Tolkinovom Međuzemlju, prikazivat će život mladog šumara, Aragorna. Pa dobro, barem prva sezona.

Vigo nije baš radostan kada je čuo da će snimati prvu sezonu o mladom Aragornu

S obzirom da svi znamo kako je Aragorn imao bogat avanturistički život prije stupanja u družinu Prstena i preuzimanja svoje zakonite titule kralja i vilenjačkog zeta, za očekivati je uzbudljivu prvu sezonu. Barem znamo da će scenaristi imati više nego dovoljno materijala za pisati. Ne znamo za vas, ali redakcija AVKF-a čita Gospodara prstenova po treći put od novembra, a pasuse znamo napamet bolje od navoda iz svetih knjiga.

Teror se možda vraća

Adaptacija Simonsovog Terora je jedna od boljih serija koja nam se ponudila u ovoj godini, a dobre vijesti dolaze za sve one kojima se svidjela, jer izgleda da će biti i druge sezone. Sigurno se pitate kako, pošto je deset epizoda pokrilo radnju cijelog romana, a svi dobro znamo da roman nema nastavka.

Frenklin sa strepnjom gleda u planove za drugu sezonu

Sudeći po riječima Su Hju, jedne od tvoraca serije, serija je oduvijek bila zamišljena kao antologijska i dok se prva sezona bavila Frenklinovom ekspedicijom, druga će se baviti nekom drugom. Ona i Dejv Kajganič, duo koji je stajao iza prve sezone, neće se vratiti u svojim ulogama u drugoj sezoni (pod uslovom da iste bude) jer su iscrpljeni nakon trogodišnjeg rada na Teroru. O drugim vijestima ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

Kripton je spašen

Nakon što je izbacio Prostranstvo iz svog rasporeda, SyFy je obavijestio publiku da je produžio Kripton za drugu sezonu. Ukoliko ne znate, Kripton je serija koja se bavi Supermenom prije Supermena tj. životom njegovog djeda dok se bori protiv vanzemaljaca koji žele uništiti Kripton.

Sine, druga sezona nam je zagarantovana.

Kripton je bio najgledanija serija ove kablovske kuće, a i kritike su joj bile naklonjene pa je odluka bila više nego logična.

Toliko od nas u ovim novostima. Nadamo se da je panika prošla i da su peškiri spremni za daljnje autostopiranje.