TV vodič za autostopere

Još jedna doza TV vijesti. Čitajte o „Nadziračima“, „Lokotu i ključu“, „Momcima“ i tome ko je otac Denerisine bebe.

Evo nas opet. I dok se drugi čude što je Amazon preuzeo Prostranstvo i zvanično, mi se radujemo što smo to rekli još prošle sedmice. Šta da vam kažemo, osim da imamo ljude na visokim mjestima. Nego, idemo dalje s vijestima za ovu sedmicu. U moru sitnih, izdvajamo one krupnije i zanimljivije, pa krenimo redom.

Momci kreću s produkcijom

Dugo očekivana Amazonova adaptacija izuzetno nasilnog i ultra zabavnog (volim se razbacivati ovim SEGA MEGA DRAJV izrazima) strip serijala Garta Enisa, Momci konačno kreće sa snimanjem nakon što je prethodnih mjeseci okupljala glumačku ekipu.

View this post on Instagram

The Boys 101

A post shared by Dan Trachtenberg (@dannytrs) on

Na svom Instagram nalogu, reditelj Den Trehtenberg je stavio fotografiju klape s jasno naznačenim brojem i slikom, govoreći da je snimanje prve epizode počelo. Podsjećanja radi, Momci su grupa plaćenih ubica za CIA-u koji rade na tome da raskrinkraju superheroje, koji su ovdje sve suprotno onome što ste dosad čitali smješteni u mračni, ali zabavni svijet sličan onom Propovjednika, što i ne čudi s obzirom da ih je radio isti čovjek. Serija bi svoju premijeru trebala doživjeti nekad krajem godine.

Grening se vraća

Nakon što nas je godinama nasmijavao sa Simpsonovima i Futuramom, tvorac ovih animiranih serija se odlučio zaputiti u nešto drugačije vode, one fantazijske. Sa Simpsonovima se bavio modernom američkom porodicom, u Futurami je išao u daleku budućnost Zemlje, a u Razočarenju, njegovoj trećoj animiranoj seriji, koju ovaj put radi za Netflix, Grening ide uranja u fantaziju.

Princeza sklona alkoholu i njeni pratioci

U njegovom prepoznatljivom stilu, donosi nam avanture princeze Pasuljčice, njenog demona Lusi i vilenjaka Vile. Zasad se zna da će biti 10 epizoda i da je premijera 17.08. te da će njih troje putovati i boriti se protiv raznih fantazijskih stvorenja, ali pošto je u pitanju Met Grening, svi znamo na šta će to da ispadne.

Lokot i ključ ipak našli dom

Nakon što ih je Hulu odbio iz nekog razloga, Lokot i ključ, serija rađena po izuzetno popularnom stripu Džoa Hila, sina velikog Stivena Kinga, pronašla je dom kod… Pogađajte. Ne, nije Amazon. Netflix, ko će drugi. Ili barem tako izgleda jer još ništa nije zvanično potvrđeno.

Pilot je već snimljen, a režirao je čovjek koji je stajao iza prošlogodišnje adaptacije Kingovog Ono, Andre Muskieti dok je za produkciju zadužen Karlton Kjuz, čovjek koji nam je donio Soj i Izgubljene, ali i Neša Bridžisa. Znam, nije fantastika, ali sam ga morao spomenuti. Bilo bi bogohuljenje da nisam.

U originalnom stripu, troje djece zaglavi u borbi sa stvorenjima iz druge dimenzije u gradiću po imenu Lavkraft, Mejn nakon što se tamo presele poslije smrti svog oca. Ako vam ime grada i države ništa nisu rekli, predlažem da napustite stranice ovog portala i počnete čitati Sofi Kinselu ili neki drugi čik lit. Iskreno se nadamo da će Kjuz pronaći dom za svoje novo čedo, jer se isplati.

Ko nadzire Nadzirače, a ko Lindelofa?

Konačno nešto više informacija o HBO-ovoj adaptaciji legendarnog stripa Alana Mura i Dejva Gibonsa, Nadzirači, koju kao što znamo nadzire Dejmon Lindelof. Ono što je poznato jeste da ovi Nadzirači neće dirati u originalnih 12 brojeva stripa već će biti nastavak te vremenske linije u kojoj je Amerika pobijedila u Vijetnamu uz pomoć Nadzirača, Nikson je bio predsjednik skoro do kraja ’80-ih i radnja će se odvijati u sadašnjem vremenu nakon silnih dešavanja u originalnim Nadziračima tj. nakon Ozimandijasovih djela i dijaboličnog, luđačkog plana.

Roršah nadzire produkciju Nadzirača

Poznati su i glumci koji će glumiti, a to su: dva TV veterana Don Džonson (Soni Kroket, upravo taj) i Luis Goset mlađi, Redžina King, Tim Blejk Nelson, Adelajd Klemens i Endrju Hauard.

Iako je Lindelof jedno od zvučnijih imena kada su scenariste i vođe projekata u Hollywoodu u pitanju, nije baš da ima neku sjajnu istoriju jer svi znamo šta je uradio s Prometejom, a ni sa Izgubljenima se nije baš proslavio kada je razočarao gomilu obožavatelja. Međutim, njegova izjava, otkucana na pet stranica, koju je objavio na svom Instagram nalogu, bi trebala da ulije dozu sigurnosti svim obožavateljima Nadzirača i onima koji proklinju holivudsku adaptaciju koju je je radio Zek Snajder.

View this post on Instagram

Day 140.

A post shared by Damon (@damonlindelof) on

U izjavi Lindelof tvrdi kako zna kolika mu je čast povjerena u ruke i kako je on onaj dvanaestogodišnji dječak kojem otac daje u ruke prva dva broja Nadzirača, te je time jedan od vojske obožavatelja koji poštuje rad Mura i Gibonsa.

Kako će to sve izgledati na kraju, ostaje da se vidi.

I za kraj, jedna vijest koja služi samo da vam uzburka nemirne duše jer volimo da patite dodatno. Šta da vam kažemo? Družimo se previše s Cenobitima. Nego, Emilija Klark je izjavila da je snimila svoje posljednje scene za završnu, osmu sezonu Igre prijestolja i kako ona kaže, to je bilo napeto iskustvo.

Džon je razočaran nakon što saznaje da je Džora izašao iz frendzone jedne pijane noći u decembru

 

Nažalost, šta to znači, saznat ćemo tek sljedeće godine kada je zakazana premijera, a do tada možemo nagađati. Je li rodila dijete? Zmaja? Ko je otac? Džon? Zmaj? Noćni kralj? Ili možda simpatični Džora „Frendzona“ Mormont? Ko je umro? Je li Tanos poremetio i vremensku liniju Vesterosa? Sve to i mnogo više ćemo saznati tek 2019. a do tada, budite pozdravljeni.