TV vodič za autostopere

Nove vesti iz sveta TV serija. Veštac, Teror, Noćna vrsta i još više.

Bliži se vrijeme odmora. Morski talasi mame. Plaže Sredozemlja dozivaju, prepune stereotipnih balkanskih porodica koje doručkuju paštetu i paradajz tik uz more, a mi u redakciji crnčimo, znojimo se i uz zvuke pokvarenog ventilatora, od kojeg je efikasnije vrtiti palčeve u pravcu suprotno od kazaljke na satu, pokušavamo sastaviti novu porciju vijesti iz svijeta TV serija. Pa krenimo polako.

Nakon što je snimio svoj redateljski debi Gospodari Pakla 1987. Klajv Barker je 1990. snimio svoju mračnu horor fantaziju Noćna vrsta, po vlastitom romanu Kabal. Pošto mu je studio umiješao prstiće u završni proizvod i upropastio mu čedo, što je na kraju dovelo do totalne finansijske propasti filma, godinama je javno izražavao svoje nezadovoljstvo, ali je 2014. konačno izbacio tzv. redateljski rez filma, u kojem je stvari složio po svom.

Ekipa Midijanaca iz filma

Noćna vrsta su trebali biti Ratovi zvijezda mračne fantastike, gdje bi čudovišta bili heroji, a ljudi zločinci, ali eto. Sudbina (čitaj: studijske glavonje) je imala druge planove. Međutim, avanture Midijanaca nisu gotove jer je SyFy odlučio snimiti seriju po pisanom materijalu, ali se vjerovatno neće nastavljati na film nego će biti nova priča iako se šuška o tome da Midijanci traže novi dom nakon što im je stari uništen.

Skupa s Barkerom na priči će raditi i Džoš Stolberg (Slagalica strave). Ne znamo za vas, ali redakcija cupka od sreće na ove vijesti.

Teror se vraća u drugoj sezoni. Rekli smo to u prošlim vijestima, ali evo sad nešto detaljnije. Nakon što su ispričali priču iz Simonsovog Terora, producenti i AMC su odlučili snimiti i drugu sezonu, posve nevezanu za roman, ali će se držati sličnog principa.

Prizor iz prve sezone Terora

Ovaj put se radnja seli u jedan mračni dio američke istorije o kojem se malo priča, zatočeničke logore u kojima su boravili Amerikanci japanskog porijekla početkom 2. Svjetskog rata. U kratkom sinopsisu se spominje utvara koja pohodi te logore te čak ide do pacifičkih ostrva tokom rata. Zvuči zanimljivo.

Ridli Skot ostaje producent, Aleksandara Vu (Prava krv) će biti vođa projekta, a Maks Borštajn (scenarista Kong: Ostrvo lobanja i Godzila) je idejni tvorac druge sezone i vjerovatni scenarista. U svakom slučaju, obećava. Kakva će biti realizacija, ostaje da se vidi.

Sjećate li se Čakija? Opsjednutog lutka u kojem boravi duša serijskog ubice? Ukoliko niste znali, postoji filmski serijal od sedam filmova. Scena dvije lutke koje se seksaju pored kamina? Neprocjenjivo. Ostavlja duboke mentalne ožiljke i želju da mozak spalite električnim udarom.

Stoga, lijepa vijest za sve ljubitelje Čakija. Dječja igra postaje TV serijal. Don Mansini, tvorac Dječje igre je to objavio na svom Twitter nalogu. Kako stvari stoje, priča će se nastaviti na prvi film u serijalu, ali vidjet ćemo. Više detalja u nekom od narednih tekstova.

Vještac u produkciji Netflixa nakon scenarija uskoro dobija i prva imena. Naime, Loren Šmit Hisrič je na svom Twitter nalogu objavila sliku scenarija u kojem se spominju Geralt i Jenefer te je rekla da uskoro kreću audicije.

Ono što je zanimljivije jeste njena izjava da postoji lista kandidata, ali da imena zasad čuvaju u tajnosti. Naglasila je da je lista glumaca međunarodna što znači da će želje fanova za mogućim glumcima možda biti i uslišene. Čak je rekla da će se uskoro na internetu naći i snimci audicija. Redakcija podržava!

 

Eto

Ko će glumiti Bijelog vuka?

Eto ga. Vijesti su servirane. Ostalo možemo i ovlaš spomenuti. Serija Natprirodno je smanjila broj epizoda sa 23 na 20, što za neke znači da bi možda uskoro mogla biti ugašena. Bilo je i vrijeme. 14 sezona je previše da bi se održao kvalitet.

Dejvid Linč ponovo želi posjetiti Tvin Piks, što možda i nije loša ideja. Ili jeste? Šta vi mislite? Sad je stvarno dosta. Ventilator u redakciji crkava. Vrućina ubija. Sada se idemo pakovati na more. Paštete i paradajz su spremni. A mi se čitamo uskoro.