TV vodič za autostopere

Serijoljupci, zdravo, zdravo. Sjećate li se Eustahija Brzića? Plave zmije? Zmija-sana? Naravno da se sjećate. On je uvijek počinjao epizodu sa svojim: „Zmijoljupci, zdravo, zdravo“, ali ovo nije nova epizoda Eustahija Brzića nego novi TV vodič za autostopere. Znam, tužni ste što neće biti novih epizoda zmija-sana. I ja sam, ali zato ima novosti iz svijeta serija. Pa krenimo.

Ja sada volim vješticu na metli, sve druge žene za mene su…

Originalna postava Čarobnica

Sjećate li se Čarobnica (Čari)? Serije o četiri sestre vještice koje se bore protiv sila Zla u San Francisku, a nisu Lesli Eldridž, u produkciji velikog Arona Spelinga, koji nam je donio tinejdžerske bljuvotine koje smo svi gledali poput Beverli Hilsa i Melrouz Plejsa. Čarobnice su otišle u penziju 2005. na žalost brojnih obožavatelja, ali dobre vijesti. Kreće ponovo.

Kako stvari stoje, radnja je prebačena u 1976. i stare glumice se vjerovatno neće pojavljivati, ali ništa nije isključeno jer ništa više nije poznato. Sada je serija prebačena na CW pa ćemo pratiti daljnja zbivanja oko nje.

Ko posmatra Posmatrače?

Pitanje je to koje se proteže kroz legendarni strip Alana Mura. Strip svih stripova, a s obzirom na to da se Dejmon Lindelof prihvatio posla ekranizacije stripa u seriju za HBO, nameće se novo pitanje. Ko će nadzirati Lindelofa? Znamo ko neće sigurno. Mur, jer on ne želi da čuje za ovo.

Filmski Posmatrači iz 2009.

HBO je već davno naredio pilot epizodu, a ja ne polažem velike nade u Lindelofa jer mi njegov rad ne leži pa sam skeptik po pitanju ovoga. Ili se pogubi u jednom trenutku ili ima previše grandiozne planove koje ne zna privesti kraju. S obzirom da je aktuelan nastavak stripa Posmatrači, a HBO završava s Igrom prijestolja i traži novu seriju, koja bi je mogla zamijeniti vjerujem da će dosta uložiti u Posmatrače, ali mi ono Lindelof kao vođa projekta ne da mira.

Halo? Istjerivači duhova? Imam nešto za prijaviti

Sjećate li se Istjerivača duhova? Zapravo, postoje dva dijela. Šta? Ima i treći? Zaista ne bih znao o čemu pričate. Čuo sam neke glasine, ali odbijam da vjerujem u njih. Elem, uslijed uspjeha Čudnijih stvari, a i činjenice da su Istjerivači duhova njegovo čedo, Den Ejkrojd ne odustaje od ideje da vrati Istjerivače na male ekrane, ovaj put kao seriju o istim likovima, samo smještenu u njihove fakultetske godine ili čak srednjoškolske i Netfliks mu se čini kao idealan medij za to.

Zasad je to samo nešto o čemu Ajkrojd nostalgično naglas razmišlja, ali ništa nije isključeno. Uzmimo u obzir da Netfliks gubi svoj ugovor s Diznijem i više neće imati novih serija po Marvelovim stripovima osim ovih postojećih pet, tako da će im trebati materijala. Pratit ćemo.

Glasovi u mojoj glavi

Koncept za seriju

Jedan od najpopularnijih likova, ujedno i jedan od najzabavnijih u prošlogodišnjem DC-jevom pokušaju skidanja Marvela s trona (još jednom u nizu), Odredu otpisanih, bila je Harli Kvin. Da li je to zbog toga što ju je glumila ljupka Margo Robi ili zbog toga što se svi lože na lude djevojke obučene u kostime srednjoškolki, ne znamo, ali je DC dao zeleno svjetlo za snimanje cijele serije koja bi imala 26 polusatnih epizoda. Ono šta raduje jeste to da Vorner Bros želi da Margo Robi da glas Harli Kvin. Šta? Nisam vam rekao da je u pitanju animirana serija? A očekivali ste slatku Robi u 26 epizoda. I ja sam, ali život je takav. Čupav i dlakav.

To bi bilo to od vijesti iz svijeta TV serija, barem ovih naših fantastičnih. S obzirom da nas čeka treća sezona Pravog detektiva, nadajmo se da će i ona otići u smjeru prve sezone i imati atmosferu Ligotijevog pisanja pa ćemo i o njoj pričati u dogledno vrijeme. U međuvremenu, dolazi nam decembar i nekoliko noviteta iz Netfliksa o kojima smo već pisali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *