TV vodič za autostopere

Kako smo vas i navikli, neću reći razmazili, jer još uvijek ne pružamo usluge maženja mada razmišljamo o tome nakon uvođenja članarina, dolazi nam još jedan TV vodič za autostopere. Posmatrajte ovo kao teletekst u kladionici, uvijek svježe i ne baš tako svježe vijesti. Prevedene, da stvar bude još bolja. Ne morate se mučiti sa prevođenjem. Pa da počnemo.

Agenti ŠTIT-a

Da ne bude da sam zanemario ovu seriju jer prošli put nisam ni riječ spomenuo o njoj, a ne bih da se igram s vatrom dvaput i navlačim gnjev ljubitelja Marvelovog ŠITA-a, khm… hoću reći, ŠTIT-a. Naravno, nije ni ŠIT ni ŠTIT, već akronim S.H.I.E.L.D. ali eto, nisam mogao da odolim. Gdje sam stao? Ah, da. Bliži se početak pete sezone nakon duže pauze i po onome što smo mogli vidjeti, izgleda da će naši junaci biti bačeni u svemir. Zanimljivo. Kako i zašto su tamo dospjeli, ostaje da vidimo kad počne peta sezona.

Najava za 5. sezonu Agenata SHIELD-a

Još jedna zanimljivost. Naime, izgleda da će glavni antagonisti u ovoj sezoni biti vanzemaljska rasa iz stripova, poznatiji kao Vrelneksijanci. Kako će se agenti nositi s novom opasnošću, ostaje da se vidi. Ne zaboravimo i Krijeve, koji su u igri. Bit će ovo zanimljiva sezona.

Dolaze po tebe, Barbara

Jeste li pomislili da dolazi TV serija Noć živih mrtvaca? Iako bih i sam bio oduševljen takvom viješću, ništa od toga. Dosta su Romerova djela bila mrcvarena, ali naravno imamo adaptaciju stripa Okruženi mrtvima (The Walking Dead), Roberta Kirkmana kao i njenu sestrinsku seriju koja služi kao prikvel, Strah od živih mrtvaca.

Majkl Kudlic kao Ejbraham Ford

Iako su davno rekli da neće biti spajanja te dvije serije, zbog vremenske razlike u radnjama, u oktobru ove godine je najavljeno… *bubnjevi* Tadaaaaa SPAJANJE. Razlog tome može biti i stalno padanje gledanosti Okruženih mrtvima, posebno u novoj sezoni. Uglavnom, danima su ljubitelji špekulisali o kojem se liku radi, koji će preći iz jedne u drugu seriju, te je glavni adut bio lik Ejbrahama Forda, koji je završio neslavno u sedmoj sezoni kada Negan nije ispoštovao pravila domaćinstva. Ispade da je ipak riječ o liku Morgana Džonsa, koji ima staža koliko i Rik Grajms. Ne zaboravite da je on prvi lik kojeg je Rik upoznao nakon buđenja iz kome.

Leni Džejms kao Morgan Džons

Kako će se Morgan uklopiti u svijet Straha od živih mrtvaca, ostaje da vidimo s obzirom na vremensku i teritorijalnu udaljenost dvije serije. Gledanost se mora spašavati, kako znaju i umiju.

Netfliks i bleja

Netfliks opet napada. Ljudi jednostavno ne znaju stati s produkcijama serija. Samo se nadam da ih hiperprodukcija serija neće odvesti u propast. Osim što nam uskoro dolazi četvrta sezona jedne od ponajboljih serija u posljednjih desetak, pa i više godina, Crnog ogledala, Netfliks sprema nova iznenađenja.

Započeli su rad na, zasada, još uvijek neimenovanom fantazijskom projektu koji će biti sličan Čarobnjaku iz Oza i Knjizi o džungli, a bavit će se dječakom koji posjećuje fantazijske snove u svojim snovima kako bi pobjegao od stvarnosti. Zvuči zanimljivo. Projekat će voditi Patrik Ozborn, animator iz Diznija i dobitnik Oskara za kratki animirani film, dok će scenario pisati Ema Nidel.

Osim toga, dali su zeleno svjetlo za snimanje nove serije u Kolumbiji, u čijim će se džunglama odvijati i radnja. U 8 jednosatnih epizoda ćemo pratiti detektivku i njenog partnera koji u džunglama Amazona, na granici Brazila i Kolumbije rješavaju seriju bizarnih ubistava, a onda otkrivaju da džungla krije mnoge stvari. Što se mene tiče, komšija, zapakuj mi ovoga za ponijeti barem još dvije sezone. Vraća me u djetinjstvo i stripove Mister Noa. Niste čitali? Heretici bogohulni. Dabogda vas djeca slušala kao Pajper Mister Noa.

Mali zeleni

I za kraj, jedno malo iznenađenje. Od Džoa Aherna, poznatog scenariste i redatalja u fantazijsko-naučnofantastičnim krugovima, nam dolazi nova serija koja će se temeljiti na navodnim istinitim događajima koji su se odigrali ’80-ih u blizini sela Rendelšam u Velikoj Britaniji. Produkciju radi Sony TV. Mali zeleni, Hladni rat, navođeni projektili? Idemo prvi put. Drugi put. Prodato gospodinu u posljednjem redu.

Nije loše. Izgleda da se čeka dosta zanimljivih serija u sljedećih nekoliko mjeseci. Vidjet ćemo kako će sve ovo teći. Do sljedećeg pisanja na istom betportalu, u isto betvrijeme… Hm, ne ide. Totalno pogrešno zvuči. Do sljedećih vijesti budite mi pozdravljeni, gdje god da ste.