TV vodič za autostopere – dominacija Marvela i DC-a

Ova nedelju su svakako obeležile Čudnije stvari, i to zbog dve dodele nagrada, jednu koju dodeljuje Udruženje producenata Amerike (Producers Guild of America) i druge koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca (Screen Actors Guild). Producentska ekipa je dobila nagradu Norman Felton, rezervisanu za televizijsku dramsku seriju, dok je čitav glumački ansabl pokupio nagradu u kategoriji dramske serije Udruženja filmskih glumaca. Što se nama interesantnih serija tiče, nagradu su još samo dobili Kler Foj i Džon Litgov, za dramu The Crown (Kruna), za glavnu žensku i mušku ulogu u kategoriji drame.

Legion (Legija)

Filmski univerzum franšize o Iks-ljudima dobija još jedno proširenje, ovoga puta u vidu TV serije. Legion nam dolazi pričajući priču o Dejvidu Čarlsu Haleru, sinu profesora Iksa, tj. Čarlsa Zavijera. Haler pati od disocijativnog poremećaja ličnosti (poremećaj višestruke ličnosti), te svaka od njegovih ličnosti ima svoje osobenosti, ali i moći. Noa Holi, scenarista i glavni producent, želeo je da seriju prikaže iz Halerove perspektive, uzimajući u obzir nepouzdanost njegovog viđenja sveta, a i samog sebe, zbog čega je serija mešavina dizajna šezdesetih godina dvadesetog veka i elemenata modernog sveta.

Prva sezona Legiona će sadržati osam epizoda, a počeće sa prikazivanjem osmog februara.

Vladavina (četvrta sezona)

Ova serija o Meri Stuart prati priču škotske kraljice, dok sebi dozvoljava da se samo načelno pridržava stvarnih događaja, stoga plete jednu istorijsku romantičnu dramu sa par fantazijskih elemenata. Prva sezona je počela time Merinim čekanjem udaje za princa Fransou Drugog, budućeg kralja Francuske, dok u trećoj Meri postaje udovica i ulazi u sukob sa Kraljicom Elizabetom Prvom.

Sada nam stiže i četvrta sezona ove ne tako dobro dočekane serije, pre svega zbog fokusa na dramu i romansu, umesto na istorijske događaje. USA Today, američki novinski portal, otišao je čak toliko daleko da ju je uporedio sa popularnom tinejdžerskom Tračara (Gossip Girl).

Ova, četvrta sezona, biće ujedno i poslednja, a sadržaće šesnaest epizoda.

https://www.youtube.com/watch?v=9HxHXSuoxYE

Vesti i najave

Pre godinu dana smo preneli vest da će Stiven Mofat napustiti čuvenu seriju Doktor Hu, da bi ga zamenio Kris Čibnal. Godinu dana kasnije, dočekala nas je vest da će se promeniti i sam Doktor, tj. da Piter Kapaldi napušta seriju.

Nove reinkarnacije Doktora su svakako očekivane, ali ova je još jednom pokrenula pitanje ko će zameniti Kapaldija, a najviše fokusa se dalo da to da li sledeći Doktor treba da bude žensko. Pored velike polemike fanova, i sami bivši doktori su se uključili u diskusiju, i to sam Kapaldi kao i Pol Mekgen, osmi Doktor. Obojica su predložili glumice, Kapaldi Frances de la Tur,  nama najpoznatiju po ulozi madam Olimpe Maksim u filmovima o Hariju Poteru, a Mekgen Tildu Svinton, čije se najnovije ostvarenje, Doktor Strejndž do skora prikazivalo u bioskopima.

Frances de la Tur u filmu Hari Poter i vatreni pehar

Do sada smo često pisali o predstojećoj seriji Gospodin Mercedes, uglavnom o glumcima koji su dobili uloge u istoj. Krajem prošle nedelje je izašla vest da se ekipi pridružuje Brida Vul (UnReal, The Faith Diaries) kao Lu Linkleter, samouverena mlada žena koja radi zajedno sa glavnim negativcem Brejdijem u prodavnici kompjuterske opreme. Nešto kasnije je izbačen spisak cele glumačke ekipe sa čak jedanaest imena, a možete ga pogledati u ovom članku sajta Hollywood Reporter.

Još jedna drama je završila svoj kasting i to Marvelovi Runaways. Ova serija će pratiti šestoro tinejdžera koji se međusobno ne podnose, ali moraju da se udruže kada otkriju da su im roditelji članovi zločinačke organizacije. Uloge tinejdžera će tumačiti Greg Salkin (Faking It), Renzi Feliz (Mladi vukodlak, Casual), Lirika Okano (Afera), Alegra Akosta (100 stvari koje treba uraditi pre srednje škole), Arijela Berer (One Day at a Time) i Virdžinija Gardner (Goat).

Nalovnica prvog izdanja stripa Cloak and Dagger

Cloak and Dagger, Marvelova serija o istoimenim superherojima, dobila je svoja dva glavna glumca – Oliviju Holt kao Dagger i Obrija Džozefa kao Cloak. Vesti o novim glumcima nam stižu i za seriju The Machine, gde je zvezda drame Amerikanci dobila ulogu Jane, brilijantne programerke koja je napravila prvu superinteligentnu veštašku inteligenciju, kao i za seriju Lovci za senke, gde će Wil Tjudor, poznat po Igri prestola igrati Sebastijana kao sporednog lika. U treću sezonu Tuđinke nam stižu i Geri Jang kao Gospodin Vilogbi, kao i Čarli Hit, koji će tumačiti ulogu britanskog kapetana Tomasa Leonarda.

Super devojka takođe dobija pojačanje, i to u vidu dva nova negativca. Teri Hačet, poznata očajna domaćica će se vratiti svojim korenima i opet zaigrati u supermenskoj priči, ali ovoga puta ne kao Luis Lejn, već kao veliki negativac. Obećali su nam više epizoda sa Hačetovom, ali detalji o samoj ulozi još nisu poznati. Najavljen je još jedan misteriozni negativac, a tumačiće ga zvezda Herkula: Legendarna putovanja, Kevin Sorbo. Najavljeno je da će Sorbo takođe glumiti u više epizoda, ali se o liku ne zna ništa, kao ni to da li će biti povezan sa Hačetovom negativkom.

Naslovnica romana The Dead Girls Detective Agency

The Dead Girls Detective Agency, roman je Suzi Koks, mladoj Njujorčanki koja se budi u glamuroznom hotelu, i to mrtva, u čištilištu. Jedini način da „nastavi dalje” jeste da zajedno sa sličnima sebi otkrije misteriju iza sopstvenog ubistva. Insurrection Media i Keshet Studios, internet produkcijske kuće su odlučile da produciraju adaptaciju ovog romana u internet seriju. Dvojac scenaristikinja koji je odgovoran za Ljubavnice, Džerika Libermen i Moli Margraf, pisaće scenario za pilot epizodu.

Pomalo očekivane vesti nam dolaze i iz produkcijske kuće CW-a, jer oni izgleda ne nameravaju da stanu sa adaptacijama silnih serija baziranih na DC stripovima. Ovoga puta, radi se o pilotu za seriju Black Lightning, koja je već bila odbačena na FOX-u. Black lighting je bivši olimpijac i direktor srednje škole koji ima sposobnost da kontroliše munje, te stoga postaje odmetnički borac za pravdu – superheroj. Iako je ovo jedna od brojnih adapatacija, ipak ima poseban značaj, jer je glavni lik crnac, što se nije često dešavalo u televizijskim serijama o superherojima.

Za kraj, vest o rimejku Čari, o kome smo pisali pre nekoliko nedelja. Naime, kako je CW već popunio narudžbine za pilot epizode za ovu sezonu, već počinju da razmišljaju o sledećoj, za kada je i najavljen pilot Čari. Kreatori rimejka su trenutno zauzeti tekućim projektima (iZombie, Jane the Virgin), tako da svejedno serija ne bi došla na red pre 2018. godine. O rimejku se pričalo već nekoliko godina, tako da još jedna neće praviti veliku razliku.

Za ovu nedelju bi to bilo sve, a vi samo ne zaboravite da na putovanje kroz svet malih ekrana ponesete peškir, i samo – BEZ PANIKE!

Do sledeće nedelje, pozdravlja vas vaš Vodič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *