TV vodič za putovanje kroz vreme

Jedno vreme su to bili vampiri, pa onda zombiji. Sada, barem što se tiče serija, putovanje kroz vreme je trenutno najpopularnije, tako da na repertoaru imamo čak tri stavke koje barem dotiču ovu tematiku. Prva je komedija Making History (Stvaranje istorije), dok je druga stimpank drama Time After Time, a obe počinju sa prikazivanjem iste večeri. Na kraju, čeka nas i poslednja sezona animirane serije Samuraj Džek, ali i Marvelovi Čuvari galaksije i Božija ruka (Hand of God), koji se vraćaju sa novim sezonama.

Making History (Stvaranje istorije)

Kada neprilagođeni, sitni menadžer malog univerziteta iz SAD-a otkrije putovanje kroz vreme, kako će to iskoristi? Za zabavu i poboljšanje sopstvenog života, naravno. Den upravo to i čini – putuje u osamnaesti vek da bi stupao u veze sa ženama iz kolonijalnog vremena. Međutim, kada, uz pomoć popularne kulture koju usvaja kao svoju domišljatost, zavede Deboru, kćerku Pola Rivira (američkog junaka u borbi protiv britanske imperije), dolazi do promene istorije. Zbog toga, stupa u kontakt sa brilijantnim profesorom istorije, te traži od njega da mu pomogne da ispravi stvar, a ovaj zauzvrat dobija priliku da zaista proživi ono što je viđao samo u svojim knjigama. Ova komedija počinje sa prikazivanjem u subotu, petog maja.

Time After Time

Ova serija je bazirana na istomenom filmu, dok je isti zauzvrat napravljen na osnovu – tada još nezavršenog – romana Karla Aleksandra. Priča počinje na samom kraju devetnaestog veka i prati dve legende – jednu stvarnu, pisca H. Dž. Velsa i gotovo mitološkog Džeka Troboseka. Naime, Vels se na večeri sa prijateljima pohvali da je izumeo mašinu za putovanje kroz vreme. Tada, na vrata zakuca londonska policija, u potrazi za najpoznatijim serijskim ubicom. Nakon što saznaju da je jedan od Velsovih gostiju u stvari Trbosek, domaćin shvata da mu vremenska mašina nije tu – Trbosek ju je iskoristio da pobegne u budućnost, ali srećom, nije poneo važan deo koji bi mu omogućio da mašinu zadrži sa sobom, tako da se ona vraća u devetnaesti vek. H. Dž. Vels odlučuje da pođe za njim, te stiže u moderno doba da bi ga našao potpuno drugačijim nego što je očekivao. Premijera ove serije je istog dana kao i za Stvaranje istorije, petog maja.

https://www.youtube.com/watch?v=rp6KWn48ufc

Samuraj Džek (peta sezona)

Samuraj Džek je doživeo pet sezona, ova peta je ujedno i poslednja. Svoju borbu je počeo u prošlosti i to protiv zlog čarobnjaka Akua, ali pre nego što ga ubija u poštenoj borbi, biva katapultiran kroz vreme u novo doba. U tom vremenu, Aku poseduje nadmoć nad svakim postojećim živim bićem, pa sad Džek mora da ispravi sva zla njegovog neprijatelja, te ga na kraju i zauvek pobedi.

Prve četiri sezone su prikazane od 2001. do 2004. godine, tako da je ova peta, u stvari oživljavanje popularne serije, koja je pokupila razne nominacije, a nekoliko nagrada je i osvojila, između ostalih i četiri nagrade Emi. Adaptirana je u video igricu, kao i u strip, a godinama je planiran film koji na kraju nije završen. U petoj sezoni je planirano 10 epizoda, a počeće sa prikazivanjem 11. marta.

Marvel’s Guardians of the Galaxy (druga sezona)

Marvelov superherojski tim, Čuvari galaksije, 2014. godine su prešli sa stripa na film, te tako postali poznati široj publici, iako su se povremeno pojavljivali u animiranim serijama drugih superheroja iz istog sveta. Nakon filma je usledila animirana serija, koja prati događaje nakon filma iz 2014. Ipak, nakon što je najavljeno da će biti nastavka, Džejms Gan, režiser filmova, rekao je da serija nije deo MCU-a (Marvel’s Cinematic Universe), kao i da nije povezana sa istomenim filmom, niti sledstvenim nastavkom istog.

Kritike su uglavnom bile solidne, mada je seriji zamereno što pokušava da što više iskopira stil filma, umesto da ostavi svoj pečat na likovima i ambijentu. Druga sezona će svoju premijeru imati 11. marta, a najavljeno je da će se u ovom sezoni Čuvari galaksije udružiti sa Osvetnicima.

Hand of God (druga sezona)

Ova Amazonova drama je počela odličnim pilotom koji joj je doneo i čitavu sezonu nakon što su gledaoci na isti reagovali pozitivno. Priča prati korumpiranog sudiju, koji razgovara sa bogom, a čuje ga glasom sopstvenog sina koji je završio u komi. U pokušaju da sazna istinu, jer veruje da će otkrivanjem iste umilostiviti boga da mu izleči sina, gubi kontrolu nad sopstvenim životom i mrežama laži i prevara koje je do tada ispleo.

Prva sezona je počela sa prikazivanje 2014. godine, a godinu dana kasnije je rečeno da će biti i druge, ali ova nije izašla sve do marta ove godine. Premijeru druge, ujedno i poslednje sezone, možete gledati desetog marta.

https://www.youtube.com/watch?v=glBls1ylLwY

Vesti i najave

Marvelovi Neljudi (Inhumans) su kompletirali svoj kasting. Prošle nedelje smo spomenuli da je zvezda Igre prestola, Ivan Reon dobio ulogu u ovom ostvarenju, a sada smo saznali za još devet imena. Ovde ćemo spomenuti nekoliko najvažnijih, a celu listu možete pogledati na ovom linku.

Blek Bolt je kralj svih Neljudi, sa toliko moćnim glasom da i šapatom može uništiti čitav grad. Njega će igrati Arson Mun, najpoznatiji po ulozi u seriji Pakao na točkovima. Serinda Svon, zvezda serija Grejslend i Ballers (Loptaši) će preuzeti ulogu Meduze, Boltove žene i sposobne ratnice koja svoju kosu pokreće i koristi ništa teže no što ljudska bića upravljaju svojim rukama. Na kraju, porodici se pridružuje i Ken Lang, admiral Statura iz sedme epizode Zvezdanih ratova, i to kao Karnak, Boltov rođak i najbliži savetnik, sa moći da uoči grešku u bilo čemu – ljudima, planovima ili strukturama, te služi kao glavni strateg njegovog veličanstva.

Blek Bolt

O trećoj sezoni serije Čovek u visokom dvorcu, baziranoj na istoimenom romanu Filipa K. Dika, već smo pričali u prošlosti, a sada nam stiže vest da je Majkl Gaston unapređen u stalnog člana glumačke ekipe. Gaston glumi Marka Simpsona, vođu male, skrivene jevrejske zajednice u San Francisku.

Buduća Marvelova drama u produkciji televizijske kuće FOX nije dobila naslov od kako smo poslednji put o njoj pričali, ali je to nije sprečilo da angažuje tri nova glumca za snimanje pilot epizode. Radi se o Natali Alin Lind, Stivenu Mojeru i Ejmi Aker. Lindova će glumiti kćerku Mojerovog lika, Loren, koja prestavlja pametnu, organizovanu i popularnu devojku, uzor savršenog deteta, i to sa ocem koji radi kao državni tužilac i pokušava da nađe ravnotežu između profesionalnog i porodičnog života. Akerova će glumiti Loreninu majku. Ovim su se njih troje priključili ekipi koju čine Džejmi Čang, o čemu smo pisali prošle nedelje, kao i Šon Til kao Eklips – novokreirani mutant – i Bler Redford kao Sem – snažni vođa mutantskog podzemlja.

Dve DC-jeve perjanice na televiziji, Super devojka i Gotam dobijaju po novog negativca. Rahul Koli je angažovan da glumi potencijalnog novog zlikovca u Super devojci. Pojaviće se u osamnaestoj epizodi tekuće sezone, te će imati ulogu Džeka Sfira, genija čiji pronalazak obećava izlečenje od velikih bolesti, što ga navodi na put na kom će se sresti sa bivšom ljubavi – Lanom Lutor. Ovo je jedino potvrđeno za sada, ali imajući u vidu da se u stripovima Sfir pretvara u Biomaksa, negativca koji može da kontroliše umove, i to naravno, usled nesreće u laboratoriji izazvanoj njegovim sopstvenim izumom, moguće je da ćemo gledati u budućim epizodama kao novog zlikovca.

Pre dve sezone, Strela je predstavila Ras Al Gula, u liku Metjua Nebla (Ridik: Vladar tame). Sada i Gotam dobija svoju verziju, i to potpuno nezavisnu, jer ova dva univerzuma nemaju nikakve veze jedan sa drugim. Legendarnog DC-ovog negativca će glimiti Aleksander Sidig, od skora poznat po ulozi u Igri prestola, dok je devedesetih igrao jednu od glavnih uloga i Zvezdanim stazama: Duboki svemir 9.

Lijam Nison u ulozi Ras Al Gula u Trilogiji o Mračnom vitezu

Glavne glumce buduće komedije Ghosted smo već najavili, a sada spisku dodajemo i Eli Voker, zvezdu Sinova anarhije. Vokerova će glumiti kapetanicu Lafrej, koja vodi odeljenje za istraživanje podzemlja.

Vest da će skori američki izbori za predsednika biti inspiracija za sedmu sezonu horor serije Američka horor priča je dala čak deo naslova pretprošlonedeljne kolumne. Stoga je ovo bila zanimljiva nedelja, jer je svako imao predlog za kastinge glavnih aktera izbora – Donalda Trampa i Hilari Klinton. Ipak, zabavi je došao kraj, jer je Rajan Marfi, producent serije, izjavio da ta sezona ipak neće sadržati likove niti Klintonove, niti Trampa.

Za ovu nedelju bi to bilo sve, a vi samo ne zaboravite da na putovanje kroz svet malih ekrana ponesete peškir, i samo – BEZ PANIKE!

Do sledeće nedelje, pozdravlja vas vaš Vodič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *