Uslovi Korišćenja

1. Opis načina isporuke robe

1.1 Status robe: „U magacinu“

Nakon završetka procesa onlajn kupovine kreira se narudžbina i roba se rezerviše u magacinu.

1.2 Status robe: „Pripremljeno za transport“

Narudžbina se iz magacina odvaja i priprema transport.

1.3 Status robe: „Čeka se na isporuku“

Za narudžbine pripremljene za transport do 15 sati radnog dana šalje se zahtev službi za isporuku.

1.4 Status robe: „Preuzeo“

Narudžbine se nalaze u pošti ili službi za isporučivanje što zavisi od vaše porudžbine

1.5 Status robe: „Isporučeno“

Narudžbina je isporučena na željenu adresu.

1.6 Status robe: „Nije isporučeno“

Narudžbina nije isporučena na željenu adresu. U napomeni će stajati razlog zašto roba nije isporučena.

2. Načini plaćanja

2.1. Pouzećem

Naručene artikle dobijate na kućnu adresu, a troškove narudžbine plaćate kuriru.

2.2 Uplatom na račun

Novac nam uplaćujete na naš tekući račun. Nakon što evidentiramo uplatu, u roku od 24 sata knjige će vam biti poslate a isporučene u skladu sa rokom za dostavu. Rok za uplatu je sedam dana.

Potvrdom Uslova korišćenja kupac je saglasan da se dostavljanje fiskalnog računa izvrši elektronskim putem.

3. Rokovi dostave

3.1 Procena roka za isporuku robe

Nakon slanja narudžbine u e-Prodavnici za isporuku robe potrebno je:

Porudžbine iz Srbije:
Isporuka kurirskom službom ili poštom– 7-10 poslovnih dana

U cilju poštovanja mera bezbednosti i zaštite zdravlja, molimo vas, imajte u vidu da kurirska služba, u skladu sa svojim propisima, ima pravo da zahteva da se primopredaja pošiljaka vrši napolju, van doma, kancelarije ili drugog zatvorenog prostora. Unapred hvala na razumevanju.

Porudžbine iz inostranstva:
DHL – Međunarodna kurirska ekspresna dostava ili druga kurirska služba
Za dodatne informacije možete posetiti sajt www.dhl.com ili pozvati DHL lokalnu poslovnicu.

4. Troškovi isporuke

4.1. Troškovi isporuke za područje Republike Srbije

Kurirskom službom za narudžbine koje se plaćaju poštanskom uputnicom ili pouzećem dostava je 400 dinara. Za slanje preporučenom tiskovinom se plača 200 dinara. Za porudžbine u iznosu većem od 2000, dostava je besplatna.

4.2. Troškovi isporuke za inostranstvo

Međunarodnom kurirskom ekspresnom dostavom DHL troškovi dostave iznose 2400 dinara za svakih 15 poručenih knjiga.

Za kupce iz inostranstva mogući su dodatni troškovi carinjenja, po lokalnim zakonima i cenovnicima zemlje gde se paket isporučuje, koje određuje carina te zemlje.

Ukoliko kupac iz inostranstva odbije da preuzme naručeni paket, Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku će biti primorano da kupcu naplati ukupne troškove transporta paketa, dok će ostatak novca biti vraćen kupcu.

4.3 Prikaz troškova isporuke u narudžbini

Troškovi isporuke narudžbine će biti jasno predstavljeni, izdvojeni i lako vidljivi u odnosu na cenu proizvoda, sa kojom će u zbiru formirati ukupnu cenu koja će biti jasno istaknuta i naznačena.
Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku vrši predugovorno obaveštavanje svojih kupaca na način da prikazuje specifikaciju celokupne porudžbine kao i prikaz svih uslova kupovine neposredno pre ulaska kupca u proces poručivanja tj. plaćanja.

5. Pravo na odustanak od ugovora

Kupac ima pravo da odustane od ugovora u roku od 7 dana od kada mu je proizvod predat. U slučaju odustanka od ugovora, kupac treba da pošalje obaveštenje mejlom na urednik@fantasticnivodic.com. Prilikom slanja obaveštenja o odustajanju, kupac može, ali nije u obavezi da navede razloge svog odustanka od ugovora.

Kupac je dužan da pošalje robu u roku od 7 dana od slanja mejla o odustanku od ugovora i sam će snositi troškove vraćanja robe, sem u slučajevima ukoliko dobije pogrešnu ili oštećenu robu.

Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je vraćena roba neoštećena. U slučaju oštećenja robe koje je rezultat neadekvatnog rukovanja, kupac je odgovoran za umanjenu vrednost robe koja nastane kao posledica rukovanja na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je neispravnost nastupila krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i roba će biti vraćena kupcu o njegovom trošku.

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku je dužno da u roku od 7 dana nakon prijema mejla vrati novac na račun koji je kupac naveo u pismu, bez obzira na to da li je roba plaćena gotovinom ili uplatom na račun.

6. Povraćaj robe

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije.
Više o uslovima reklamacija pogledajte pod „Reklamacije“.

Kupac ima pravo da otkaže ugovor o kupovini shodno reklamacionom procesu sajta fantasticnivodic.com.

7. Reklamacija u garantnom roku

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine. Rok za odgovor na reklamaciju iznosi 8 dana, dok rok za rešavanje reklamacije iznosi 15 dana.

Reklamacije se šalju elektronskim putem – na mejl urednik@fantasticnivodic.com. Nakon prijema reklamacije, ona će biti razmotrena i u roku od osam dana od podnošenja reklamacije kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku će potrošaču koji izjavljuje reklamaciju elektronskim putem potvrditi prijem reklamacije.

7.1 Saobraznost

Saobraznost robe ugovoru se utvrđuje isključivo prema svojstvima i nameni robe kako je to definisano pripadajućom deklaracijom, odnosno specifikacijom robe.

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku je odgovorno za nesaobraznost robe ugovoru koja se pojavi u roku od dve godine od dana prelaska rizika na potrošača. Ako nesaobraznost nastane u roku od 6 meseci od dana prelaska rizika na potrošača, može se pretpostaviti da je nesaobraznost postojala u trenutku prelaska rizika na potrošača.

Sve troškove koji su neophodni da bi se roba saobrazila ugovoru, a naročito troškove rada, materijala preuzimanja i isporuke, snosi Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku.

7.2. Vansudsko rešavanje potrošačkih sporova

Potrošač u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača ima pravo da pokrene postupak rešavanja spora vansudskim putem, pred nadležnim telima za vansudsko rešavanje potrošačkih sporova. Prodavac je po Zakonu u obavezi da učestvuje u postpku vansudskog rešavanja potrošačkih sporova.

Redosled važnosti

Ako postoji bilo kakvo neslaganje između ovih uslova i specifičnih uslova koji se pojavljuju na drugim mestima na ovoj internet stranici u vezi sa specifičnim materijalom, onda važe ti drugi uslovi.

Društvene mreže:

U skladu sa Uslovima korišćenja društvene mreže Fejsbuk od 15.11.2013. godine (https://www.facebook.com/legal/terms) korisnici odgovaraju za sadržinu komentara koje ostavljaju na toj društvenoj mreži.

Administratori zvanične Fejsbuk stranice Autostoperski vodič kroz fantastiku uklanjaju komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Sporne komentare građani mogu prijavit putem oficijalnog e-maila Udruženja Autostoperski vodič kroz fantastiku.

Odvajanje

Ako se bilo koji od ovih uslova ispostavi kao nezakonit, bezvredan, nepredvidiv ili na bilo koji drugi način nevažan u okviru zakona bilo koje države u kojima ovi uslovi treba da stupe na snagu, onda će u okviru zakonodavstva države u kojoj je taj uslov nezakonit, bezvredan ili nepredvidiv, oni biti odvojeni i izbrisani iz ovih uslova, a preostali uslovi će stupiti na snagu ostajući u punoj važnosti i nastaviti da budu obavezujući i na snazi.

Zakonodavstvo

Ovi Uslovi korišćenja se rukovode i tumače u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Sporovi

Svaki spor koji proizađe ili je povezan sa internet stranicom, biće podređen isključivoj nadležnosti sudova Republike Srbije u Beogradu.

Izmene uslova korišćenja

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku zadržava pravo izmene ovih uslova korišćenja u bilo kome trenutku. Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku neće biti odgovorno za moguće posledice proizašle iz takvih promena.

Ako ne prihvatate ove uslove, molimo Vas da ne pristupate i/ili ne koristite ovaj portal.