Politika Privatnosti

Polisa privatnosti
Naše obaveze u očuvanju privatnosti korisnika

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku se zalaže za očuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. U skladu sa ovim načelima AVKF-a:

– Dostavlja obaveštenja korisnicima po ustaljenoj praksi.
– Omogućava izbor na koji način će se podaci koristiti u marketinške svrhe.
– Obezbeđuje mogućnost ažuriranja ili promene podataka.
– Ograničava dostupnost vaših informacija.
– Omogućava kontakt u vezi sa pitanjima o zaštiti privatnosti.

Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećena upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksi.

Polisa zaštite privatnosti Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku

Ova polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na veb-stranici fantasticnivodic.com  i svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku prikuplja informacije u njihovo ime. Kada nam prosledite svoje lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj polisi.

Primenjivost ove polise ne važi na veb-stranicama van domena fantasticnivodic.com i Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku, a kojima se pristupa sa naše veb-stranice putem veza ka drugim internet prezentacijama koje su u vlasništvu trećeg lica. Želimo da vas podstaknemo da pročitate polise o zaštiti privatnosti ovih drugih internet stranica kako bi saznali na koji način oni sakupljaju, koriste, razmenjuju i obezbeđuju vaše podatke.

Tipovi obaveštenja korisnicima

– Oglasi
– Lifleti
– Newsletter
– Poštanska pisma
– Katalozi
– Telefonski pozivi

Tipovi prikupljenih informacija

Informacije koje Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku može prikupljati su:
– Vaše kontakt informacije (ime, prezime, poštanska i imejl adresa, broj telefona)
– Informacije za naplatu i isporuku (broj platne kartice, adresa za isporuku)
– Informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, komentari o ponuđenim proizvodima)

Prikupljanje informacija

U toku kupovine ili tokom korišćenja naših servisa ili usluga, možemo vam zatražiti vaše lične informacije. To se može desiti u sledećim slučajevima:

– prilikom onlajn registracije korisničkog naloga
– pri kupovini proizvoda
– korišćenjem nekog servisa ili usluge
– pri dostavi
– pristupanjem čitalačkom klubu Udruženja Autostoperski vodič kroz fantastiku
– učestvovanjem u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima
– uspostavljanjem kontakta preko veb-stranice ili mejlom
– učestvovanjem u drugim aktivnostima Udruženja Autostoperski vodič kroz fantastiku

Korišćenje informacija

Prikupljene informacije se koriste u sledećim slučajevima:

– popunjavanje formi u zahtevima za informacijama
– organizacija i administracija čitalačkog kluba
– obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa
– organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja
– ponuda novih proizvoda i servisa
– poboljšanje efektivnosti naše veb-stranice, marketinških aktivnosti, servisa i ponude
– sprovođenje istraživanja i analiza
– slanje informacija u marketinške svrhe
– obavljanje drugih poslovnih aktivnosti

Prikupljanje informacije o drugim osobama ili od drugih osoba

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, one će biti korišćene samo u svrhe za koje su i dostavljene. Kao primer ovog tipa informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina ili imejl adresa prijatelja koja je zabeležena preko opcije „Preporučite prijatelju“ ili preko nekih drugih opcija.

Prosleđivanje ličnih informacija

Fantasticnivodic.com ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima. Vaše lične informacije mogu biti prosleđene našim povezanim licima radi vođenja zajedničke evidencije u vidu poboljšanja našeg poslovanja kao i finansijskim institucijama radi omogućavanja vršenja kupovine.

Mogućnost neprihvatanja marketinških aktivnosti

Jednom kada prikupimo vaše podatke, možemo vam poslati marketinška obaveštenja koja sadrže povoljne ponude, promocije, prodajne akcije i ostale sadržaje. U svakom trenutku imate opciju neprihvatanja budućih marketinških obaveštenja Fantasticnivodic.com.

Za prestanak primanja marketinških obaveštenja, molimo vas da preduzmete neku od sledećih opcija:

– Sledite uputstva za odjavu u primljenim marketinškim obaveštenjima koja smo vam poslali.
– Putem slanja imejla na adresu urednik@fantasticnivodic.com sa temom „Odjava“.
– Putem poštanske adrese :
Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku

Vojni Put 253B, Blok 2,

11080 Zemun

Pri slanju imejla ili poštanskog pisma, molimo vas da upišete svoje puno ime i prezime, adresu, broj telefona, imejl adresu i da specifično naznačite koji tip marketinškog oglašavanja (npr. imejl, direktna poštanska pisma ili telefonske pozive) ne želite da dobijate. Na taj način će biti osigurana vaša identifikacija u našem sistemu kako bi uspešno procesirali vaš zahtev.

Fantasticnivodic.com će preduzeti neophodne korake kako bismo sproveli vaš zahtev za prestanak dobijanja marketinških obaveštenja. Zbog obrade podataka, poštanskih i sistemskih rokova, ova procedura može potrajati 10 radnih dana za imejl poruke i 6 nedelja za direktno slanje pošte. Dok ova promena ne stupi na snagu, moguće je da ćete u tom periodu i dalje dobijati naša marketinška obaveštenja.

Kada se odjavite od prijema marketinških obaveštenja, moguće je da ćete i dalje dobijati poslovna obaveštenja kao što su potvrde o naručivanju robe, informacije o povraćaju robe, informacije o članskom statusu u Klubu čitalaca ili ostala obaveštenja koja se tiču Udruženja Autostoperski vodič kroz fantastiku.

Obezbeđivanje sigurnosti za lične podatke

Ukoliko kupujete putem interneta, primenjuju se mere bezbednosti i razumne predostrožnosti kako bi se sprečio gubitak, zloupotreba i neovlašćeni pristup vašim ličnim podacima koji su pod našom kontrolom. Fantasticnivodic.com ne može da osigura ili garantuje sigurnost bilo kog podatka koji se prosleđuje putem elektronske pošte, tako da to radite na sopstvenu odgovornost.

S obzirom na to da je sigurnost vaših ličnih podataka visoki prioritet, preduzet je određen broj akcija kako bi omogućio pouzdan, tačan i siguran transfer podataka. Veb-stranica fantasticnivodic.com koristi tehnologiju enkripcije, kao što je Secure Sockets Layer (SSL), kako bi se zaštitili vaši lični podaci tokom transfera podataka. SSL vrši enkripciju podataka iz porudžbine, kao što su vaše ime, prezime, adresa i broj kreditne kartice.

Kako bi podigli nivo sigurnosti, prilikom kreiranja korisničkog naloga na našoj veb-stranici, potrebno je da odaberete ličnu šifru koja bi trebalo da sadrži od 6 do 30 slovnih karaktera uključujući kombinaciju slova i brojeva. Lično ste odgovorni za očuvanje tajnovitosti vaše šifre ili podataka o korisničkom nalogu.

Korišćenje internet kolačića (Cookies), ostalih tehnologija i trećih lica za prikupljanje podataka

Internet kolačić je mala datoteka koju veb-stranica ili imejl poruka šalje vašem internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na vašem hard-disku. Naša veb-stranica i imejl poruke koriste internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našoj veb-stranici. Kolačići simuliraju neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljavaju pristup veb-stranici bez ponovne personalizacije.

Veb-čitač (browser) može se podesiti da ne prihvata internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate našu veb-stranicu, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš veb-server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) veb-stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj internet prezentaciji, koji veb-čitač koristite za pregled naših veb-stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste našu veb-stranicu.

Veb-stranica fantasticnivodic.com koristi servise koje obezbeđuju treća lica i koja u naše ime, putem interneta, analiziraju saobraćaj i njihovu posećenost. Na taj način mogu biti prikupljane anonimne informacije o vašim posetama našoj veb-stranici i vašoj interakciji sa našim oglašavanjima. Za te potrebe se mogu koristiti tehnologije slične onima koje smo opisali u prethodnim pasusima, kako bi se izmerila efikasnost oglašavanja i imejlova.

Ažuriranje ličnih podataka

Fantasticnivodic.com želi da vaši lični podaci budu tačni i kompletni. Obezbedili smo nekoliko različitih metoda za njihovo ažuriranje.

Ako ste kreirali korisnički nalog na fantasticnivodic.com veb-stranici, možete ažurirati svoje podatke nakon prijave.

1. Pošaljite zahtev na imejl: urednik@fantasticnivodic.com

2. Pošaljite zahtev na poštansku adresu:
Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku

Vojni Put 253B, Blok 2,

11080 Zemun

U slučaju da šaljete imejl ili poštansko pismo, molimo vas da obezbedite aktuelne informacije i promene koje želite da budu napravljene.

Sakupljanje informacija od dece

Fantasticnivodic.com putem interneta neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke dece koja su mlađa od 13 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo vas da nam se obratite na neki od sledećih načina:

1. Pošaljite imejl na: urednik@fantasticnivodic.com

2. Pošaljite pismo na poštansku adresu:
Udruženje Autostoperski vodič kroz fantastiku
Vojni Put 253B, Blok 2,
11080 Zemun

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI