Borderlands 2 (Pogranične zemlje 2)

 

Pogranične zemlje 2

Jednom davno na planeti zvanoj Pandora, četiri lovca na blago (Vault Hunters) doveli su do velike promene kad su otvorili Vanzemaljski trezor (Alien Vault). Njihovo vreme je prošlo i vreme za nove heroje na Pandori je došlo.

Pogranične zemlje 2 je čudan sastav više igračkih žanrova, First Person Shooter (FPS, pucačina iz prvog lica), Role Playing Game (RPG, žanr igre gde se rade zadaci i eliminišu neprijatelji da bi se dobilo iskustvo XP i tako napredovalo) sa primesama exploration (istraživanja) i puzzle solving (rešavanja slagalica/zadataka). Podržava umrežavanje do 4 igrača preko interneta ili lokalne mreže (Lan Party Baby) i jako, ali jako je zabavna… pogotovo kad uništite eksplozivno bure u blizini svog prijatelja dok se bori protiv grupe neprijatelja i traži vašu pomoć. Osnova igre je, naravno, FPS jer većinu vremena ćete provesti ubijajući gomile i gomile neprijatelja koji mogu biti sve od životinja pa do ogromnih letećih bunker robota sa topovima dva do tri puta većim od vas. Ako imate sve DLC-ove (Downloadable Content, dodaci za igru koji se skidaju/kupuju) postoji 6 likova koje možete da birate (u običnoj verziji 4). Svaki od likova ima 3 skilltree-a (skilltree je posebno grananje osobina koje pojačavaju lika ili dodaju nove osobine) i specijalni ultimate skill (ultimativna osobina jedinstvena za svakog lika) i, naravno, veliki izbor promene izgleda likova koje otključavate misijama ili napredovanjem u nivoima (levelovanjem). Jedinstveno za ovu igru je napredovanje u tome koliko ste zajebani (badass), gde imate neograničeno nivoa (drug koji pored mene upravo igra Pogranične zemlje 2 ih ima preko 5000). Ima mnoštvo načina kako da ih zaradite, previše da bih ih navodio u ovom članku… toliko ih ima da i nakon toliko vremena provedenog za igrom još nisam ni blizu da ih sve otkrijem, a sa svakim dlc-em ste u mogućnosti da dobijate nove.

 

Likovi iz igrice Pogranične zemlje 2

Što se tiče oružja… postoji više podela, neke od njih su osnovne kao, na primer, da li je u pitanju pištolj, mitraljez ili bazuka, itd. Pa do podele po proizvođaču ili po retkosti commonPogranične zemlje 2) 

 

Primer oružja iz igrice

Priča igre je fenomenalna (u bukvalnom smislu) i o njoj neću da pričam jer i najmanja reč o tome će pokvariti iskustvo kampanje. Ono o čemu mogu da govorim, barem malo, su sporedne misije i priče koje mogu da imaju ogroman raspon radnji, od skupljanja delova za automobile do pravljenja ljubavnog napitka i spasavanja venčanja ili pak, recimo, ubijanje određenih mutant tinejdžera i njihovog učitelja u kanalizaciji (usingpizza to lurethemout *hint *hint). Naravno, ima i jednostavnih misija kao što je skupljanje magazina za odrasle za napaljenog robota. Naravno, ako imate DLC-ove ima i interesantnijih misija.

Pogranične zemlje 2 mogu biti malo frustrirajuće na određenim mestima, kao na primer kad vam se bombaš samoubica prišunja sa leđa i raznese vas uz povik „I’m immortall” (ja sam besmrtan), ili kad vas constructorbot (Građevinski robot koji pravi druge robote) bombarduje pratećim projektilima sa tolike razdaljine da će te pomisliti da radi za NATO, ali ovo je jako zabavna igra za koju bih svima preporučio da nikako ne propuste (barem da ih jednom raznesu).

 

Constructor (pucaj u crveno)

About Author