Buđenje fantastike!

Svima kojih bi se moglo ticati!

Poziv autorima fantastike

AVKF uvodi novu rubriku na portalu i pratećim stranicama i grupama sa ciljem unapređenja regionalne fantastike!

Želimo najbolje od vas, za opšte dobro.

Srž fantastike ne čine samo već nastala dela i konzumacija klasika, andergraunda, ili avangarde. Svi autori zbog kojih volite fantastiku su nekada bili početnici, ili slabije zastupljeni. Smatramo da na regionalnoj sceni (i ne samo na njoj) postoje biseri koji čekaju da budu otkriveni. Zbog toga pokrećemo novu rubriku i očekujemo da uz vašu pomoć zaživi i bude podignuta na viši nivo.

Od sada, svake nedelje promovišemo novu priču iz jedne oblasti fantastike.

Uslovi:

– priča mora biti autorska

– slanjem priče na konkurs pristajete na rad sa uredništvom. Imate sjajnu priliku da tim od nekoliko urednika i lektora čita vaš rad s dostojnom pažnjom i sugeriše vam na nedostatke u cilju postizanja najbolje moguće verzije vaše priče.

– priča mora biti žanrovska: horor, naučna fantastika, epska fantastika, fantazi, sa svim pratećim podžanrovima i u svim kombinacijama.

fanfikcija NIJE prihvatljiva i takve radove nećemo uzimati u razmatranje.

– nemojte slati predloge priča, nezavršene priče, ili tzv. „prvu ruku“. Na svakome od nas je da pošalje najbolju verziju uratka, pa vas molimo da šaljete tek kada budete zadovoljni i ne vidite greške.

– ne postoje konsultacije oko toga šta i kako treba pisati, tražimo autore koji već pišu i imaju čime da se predstave. Konkurs nije radionica, iako i to imamo u planu uskoro, pa ćemo ta dva projekta povezati.

Objavljivanjem priče na našem portalu stičete preglednost i publiku. Ukoliko se ostvarena saradnja pokaže zanimljivom, i zadovoljavajućom za obe strane, postoji mogućnost da se neka od Vaših priča nađe u sklopu neke od tematskih zbiraka. Takođe, je moguće ostvariti saradnju sa izdavaštvom, u slučaju da vaši rukopis/i ispunjavaju kvalitativno uslove za autorsku zbirku priča, ili  roman. 

Ukoliko sebe nalazite u nekoj od navedenih stavki, krajnje je vreme da nam se pridružite u kosmičkoj avanturi koja se neće nikada završiti. Budite deo fantastične priče koja uskoro otpočinje!

About Author