Čarobna baba Marta

Da li ste znali da čarobnjaci ne spavaju? Ne, oni danonoćno rade na pripremi novih naslova i ovom prilikom nam predstavljaju šta su zgotovili za mesec Mart. Kao i do sada, iz čarobnjačkog kazana dolaze samo probrana dela vrsnih autora. Verujemo da će svako od vas pronaći nešto što mu se dopada, te se pripremite za gozbu koju nam priređuje Čarobna knjiga. Pogledajte šta će uskoro biti u ponudi.

Knjiga koje čarobnjaci donose:

1. NOĆNI TIGAR 

 

Čudesna i uzbudljiva priča o odrastanju dečaka i devojke što tragaju za svojim mestom u svetu koji bi najradije da oni ostanu nevidljivi. Bogat i raskošan, ovaj roman – u kome se prepliću istorija i mitologija, misterija i sujeverje, stvarnost i snovi – savršen je za ljubitelje Isabel Aljende.

 

 

 

 

2. STRANAC U TUĐOJ ZEMLJI – Jedan od najuticajnijih romana naučne fantastike svih vremena. – Guardian

 

Kultni klasik. Prvi SF bestseler Njujork tajmsa u istoriji. Ponukan idejom da napiše novu verziju Kiplingove Knjige o džungli, Hajnlajn nam je podario jedan od najkontroverznijih i najuticajnijih naučnofantastičnih romana svih vremena. Pod radnim naslovom Jeretik, pisan punih deset godina, roman se bavio analizom religije, seksualnosti, monogamije i savremenog odnosa prema novcu i vlasništvu. Bio je toliko kontroverzan da je izdavač zahtevao da Hajnlajn izbaci punih 60.000 reči pre nego što uđe u štampu. Prvi put na srpskom, u integralnom obliku, pred vama je izuzetno delo koje ne samo što je uticalo na naučnu fantastiku već je svojim radikalnim stavovima obeležilo čitavu kontrakulturu šezdesetih godina XX veka i sve njene potonje izdanke.

 

3. KAKO RAZGOVARATI S NEPOZNATIMA – Bestseler br. 1 Njujork tajmsa.

 

Knjiga godine po Fajnenšel tajmsu, Blumbergu, Čikago tribjunu i Detroit fri presu. Dugoočekivana nova knjiga Malkoma Gledvela, autora svetskih hitova Natprosečni, Tren, Tačka preokreta i David i Golijat. Nizom anegdota o susretima i nesporazumima iz domena istorije, psihologije i prava, Malkom Gledvel nas vodi u intelektualnu avanturu kroz mračniju stranu ljudske prirode, gde su nepoznati ljudi velika zagonetka, a pogrešna procena u vezi s njima dovodi do katastrofalnih posledica.

 

Od stripova, ništa manje važniji naslovi i kvalitet, uskoro i u izdanju Čarobne knjige. Čarobnjaci su odabrali sledeća dela da vam učine mart što fantastičnijim.

 

Stripovi koji stižu iz istog kazana:

 

1. APOKALIPSA – KNJIGA OTKRIVENJA SVETOG JOVANA

 

 

Pravi događaj za ljubitelje stripa, jedinstvena prilika da se zajedno vide na delu dvojica izuzetnih stvaralaca devete umetnosti. Alfredo Kasteli piše, prvi put u istoriji stripa, vernu verziju poslednje i najvizionarskije knjige Novog zaveta, Otkrivenja Jovanovog – Apokalipse. Ovo delo, zahvaljujući crtežima Korada Roija, ide preko granica stripskog jezika, preobražavajući se u vizuelno putovanje koje na čudesan način uvodi čitaoca u jedan od najintrigantnijih tekstova Novog zaveta.

 

 

 

2. LAVENNDER

 

Želite li drugačiji odmor, odmor u raju, među kristalnim vodama okeana? Proveli biste nekoliko dana u magičnoj klimi nezagađenog, pustog ostrva? Ili, možda, ipak ne biste? Ispod idilične površine prizora koji kao da potiču s letnje razglednice, mladi Gven i Aron otkrivaju nešto nemirno, nešto tajanstveno. Nešto što se kreće među lišćem, u gustoj šumi. I kao da ih uhodi. Ima li još koga osim njih na tom samotnom mestu?

 

 

 

3. MERKURIO LOI 7

Merkurio Loi je mnogo šta: profesor, ljubavnik, filozof… ali pre svega je znatiželjna osoba. Ta ga znatiželja neizbežno dovodi u neobične i opasne situacije. Njegove beskrajne šetnje papskim Rimom 19. veka često se završavaju tako što se on uplete u mračne poslove nekog od brojnih tajnih društava. Prefinjene i uverljive priče ovog serijala plene pažnju čitalaca i dobijaju pohvale kritike zbog sugestivne italijanske scenografije, dinamične radnje i punog kolora.U knjizi koja je pred vama nalaze sesledeće epizode serijala:

13. Kad padne noć

14. Žmurke

 

To je sve narode, ne čekaj, sve do sledečeg meseca.

About Author