Castlevania – Vampiri kucaju na vrata sa novom sezonom

Castlevania – sezona tri je skoro stigla! Zabeležite datum – 5 mart 2020.

Castlevania (Zamkovanija) se vraća nakon skoro dve godine pauze. Prevedeno u godine nas zaluđenika za vampirski žanr to mu dođe približno dvadeset. Stoga, ne možemo biti srećniji jer ništa ne može da zameni dobru staru vampirsku akciju. Bičevi, demoni, magija i krvožedni negativci – šta tu ima da se ne voli? Naravno, imamo i lepe ljubavne priče, kao i simpatične momente pune humora tako da ako niste do sada pogledali ovaj sjajan serijal – krajnje je vreme.

Ovo je možda i jedina adaptacija video igre koja nije doživela totalni fijasko – pa nije ni čudo što tako željno iščekujemo nove avanture naših heroja. Prošle sezone smo se oprostili od glavnog antagoniste Drakule koji je stradao od ruke svog zlatokosog sina.  

Trevor, Sajfa ,Alukard

Izvor slike

Drakula nam je u neku ruku došao i drag jer za njegov gnev je postojao dobar razlog. Sa druge strane, ova sezona nam obećava nešto drugačijeg antagonistu… koji ima nekoliko novih prijatelja koji je prate.

Castlevania … ovaj put u drugačijem dvorcu

Trevor, Alukard i Sajfa se zvanično vraćaju na Netfliks i to petog marta i sudeći prema posteru (a potom i trejleru) imamo mnogo čemu da se radujemo. Imamo taman nešto da slavimo poštoVešca’’ nećemo sigurno isto toliko dugo videti. 

Kraj druge sezone su obeležile epska bitka između Drakule, njegove armije vampira i našeg trija fantastika. Takođe, Karmilina izdaja i nova titula Hektora koji je od obožavanog Drakulinog prijatelja postao samo Karmilin kućni ljubimac.

Kratko podsećanje na početke serijala…

Za one koji su živeli pod kamenom i nisu puno pažnje obraćali na ovaj sjajni serijal – hajde da se podsetimo malo! Castlevania prati avanture Trevora Belmonta, poslednjeg izdanka porodice koja se vekovima borila protiv natprirodnog. 

Na početku serijala Trevor se pak, bori sa nešto drugačijim demonima. Alkohol i barske tuče su nekad komplikovanije od lova na veštice. Trevor saznaje da vojska tame polako pustoši Vlašku. Vojska koju je oslobodio Drakula, lud od bola zbog gubitka voljene žene Lise i to krivicom katoličke crkve. Trevor tada shvata da je vreme za povratak korenima ali je i dalje je kivan i na ljude i na natprirodne neprijatelje jer zahvaljujući obema stranama – ostao je sam.

Izvor slike

Na svom putovanju sreće klan religioznih fanatika koji sebe nazivaju ‘’Propovednici’’ (Speakers) koji mu govore legendu o uspavanom heroju koji spava ispod grada Grešita a koji može da pobedi Drakulu. Naravno, nije reč o nikakvom mesiji nego upravo o Drakulinom sinu, Adrijanu Tepešu. Pošto je sušta suprotnost svom ocu, uzima nadimak Alukard. Naravno, trio ne bi bio kompletan bez Sajfe, mlade čarobnice. Sve troje su drugačiji na svoj način, sa različitim temperamentima i različitim životnim pričama. Ipak zajedno pronalaze način da pobede Drakulu – i svoje demone.

Drakulina ekipa

Pored svojih vampirskih kompanjona koje je pokupio sa svih strana a koji su izuzetno zanimljivi (naročito Godbrand, vampirski viking koji više od svega želi da napravi brod) Drakula ima i dva ljudska saveznika. Hektor i Ajazak gaje mržnju prema ljudskom rodu jer su obojica bili iznevereni i odbačeni te im je Drakula postao očinska figura i najbolji prijatelj. 

Karmila i Hektor

Izvor slike

Ovo prijateljstvo dovodi u pitanje lukava Karmila, gospodarica Stirije, koja se pojavljuje u poslednjem trenutku da pomuti Drakuline planove. Naivni Hektor je brzo uvučen u Karmiline mračne planove dok je Ajzak ostao veran svom gospodaru do kraja. 

Karmila je upravo arrhetip negativke kakav nama treba u novoj sezoni- Drakula je uprkos svemu, na kraju umro kao pozitivan lik i pokajao se. Tako da nam u ovoj sezoni treba nešto malo drugačije – zavodljiva lepotica, andjeoskog lika, sofisticiranog držanja sa velikim ambicijama. I velikom krvožednošću. U trejleru vidimo mnogo novih lica tako da verujemo da nam sledi jedna prava poslastica. Nova čudovišta, novi izazovi, novi likovi – i nova Trevorova odevna kombinacija.

Strpite se još malo!

… samo što nije! Dok čekate možete da se podsetite novih epizoda, odigrate stare igrice ii pak , ako volite synthwave muziku preslušate i ovu pesmu benda Jeremiah Kane inspirisanu Castlevaniom:

Čujemo se čim izbindžujte sve epizode! Očekujemo utiske!

About Author