Čujete li „Zov heroja“?

Dragi naši autostoperi, da ne biste pomislili da smo se malo udremali i da nas nema, imamo za vas uzbudljive vesti. Kod nas se radilo za vreme ovog vanrednog stanja, iako ne onom brzinom na koju smo navikli. Izvinjavamo se što malkice kasnimo ali ipak smo dobrano odmakli sa pripremama za jedan grandiozniji projekat od ovih do sada. Naime, nakon objavljene dve knjige iz edicije Zov heroja, koje pripadaju epskoj fantastici očekuje nas novi broj Fantastičnog vodiča.

Kao što ste upoznati, ovaj broj ima za temu upravo Zov heroja i biće tematski posvećen epskoj fantastici. Na konkurs, koji smo otvorili prošle godine zaista je stigao izuzetno veliki broj što priča, što tekstova, što pesama. Stiglo nam je čak 170 priča, 40 pesama i oko tridesetak tekstova. Zahvaljujemo se svim autorima, koji su učestvovali u konkursu na njihovoj posvećenosti, talentu i elanu. Međutim, nisu svi mogli biti izabrani budući da smo ograničeni i temom i brojem stranica.

Na samom konkursu prošlo je oko 60 priča, petnaestak pesama i oko 25 tekstova. Odabrani radovi su se uklopili temom, kvalitetom i sadržajem. Urednici su zaista imali težak zadatak da od pristiglog materijala odaberu prave. Ako niste iz nekog razloga prošli na ovom konkursu, nadamo se da vas to svakako neće obeshrabriti da učestvujete na budućim konkursima.

Pored ovog gorepomenutog sadržaja, očekuju nas i bogate ilustracije kao i dva stripa na pomenutu temu. Dok se polako privode kraju pripreme, lektura i korektura, očekuju nas vrlo zanimljive tematske nedelje priča kao najava novog broja Fantastičnog vodiča.

Imaćemo dve nedelje priča, sa razmakom između njih, u okviru kojih ćete moći da pročitate sjajne priče domaćih autora i da uživate u njima, dok ne stigne novi časopis. Radujemo se što ste deo naše autorske priče i što pratite i podržavate naš rad.

Vaš AVKF

About Author