Izgubljeni u svemiru konačno u novom ruhu!

Izgleda da prezime Robinzon nosi neko prokletstvo otkako ga je Danijel Defo iskoristio za svog Robinzona Kruzoa, originalnog Survivora i Bera Grilsa prije Bera Grilsa. Brodolomac, nasukan na ostrvo, na njemu je proveo nekoliko godina prije nego je spašen. U švajcarskoj porodici Robinzon isti problem, samo što se ovdje nasukaju čoporativno na ostrvo dok u Izgubljenima u svemiru Robinzonovi, pazite sad, oni zaglave na udaljenoj planeti.

Vidite li poveznice? Da je živ, Oskar Vajld bi rekao: „Važno je prezivati se Robinzon i izgubiti se“, ali nije pa ćemo samo reći par riječi o jedinim Robinzonovima koji nas interesuju, onim svemirskim. Primjećujete li previše Robinzona? Suludo, zar ne?

Originalna serija je izlazila u tri sezone, od 1965. do 1968. godine, a kreirao ju je Irvin Alen prema stripu. Inače, on je čovjek koji nam je ’60-ih godina prošlog vijeka donio pregršt sjajnih naučno-fantastičnih i fantastičnih filmova i serija. Kompozitor muzike je bio niko drugi do legendarnih Džon Vilijams. Ne znate ko je on? Dart Vejder neće biti zadovoljan vašim neznanjem.

Nakon što je oživljena u simpatičnom filmiću iz 1998, koji se pokazao kao bomba na kino blagajnama, ali i kod kritike, serija je ponovo bačena u memljive podrume do 2003. kada je napravljen novi koncept. Snimljen je čak i pilot, a režiju je radio veliki Džon Vu. Ne znate ko je tata Vu? Molim vas da napustite ovu stranicu i zaboravite na postojanje ovog portala.

Elem, i taj projekat je propao i nikada nije pokrenut sve dok Legendary TV i Netflix nisu uzeli stvar u svoje ruke. Ove godine u aprilu nam dolaze nove avanture novih Robinzona u deset epizoda.

Za scenario su zaduženi Met Sazama i Burk Šarples, inače poznati po Bogovima Egipta, Posljednjem lovcu na vještice i Drakuli: Neispričanoj priči. Sve hit do hita. Niste prepoznali sarkazam? Ne? Idemo dalje.

Vođa projekta je Zek Estrin, čovjek najpoznatiji po produkciji i scenariju Zakona braće i Čari. Još jedna naznaka uspjeća nove, treće sreće za Robinzonove. Ako je suditi po uspjesima ljudi koji stoji iza priče, Robinzonovi će ostati na tom komadu stijene u galaksiji sljedećih 20 godina, ali možda se i varam.

U seriji glume Tobi Stivens, Moli Parker, Parker Posi i drugi. Netflix nas je nedavno počastio i prvim foršpanom za seriju koji obećava vizuelnu poslasticu. Do sada je Netflix imao veoma malo promašaja, vidjet ćemo šta će biti s Robinzonovima.

About Author