Legende se bude iz mraka

Horor misterija sa oznakom ‘R’, što znači da je delo zabranjeno za mlađe ispod šesnaest godina, pod nazivom Antlers, dolazi nam 2020 godine, s naznakama da će prvo prikazivanje biti 16. Aprila u Rusiji. Informacije nisu proverene, pa pretpostavljamo da će tačan datum projekcije naknadno biti objavljen na radost ljubitelja horora. Upravo je prikazan tizer na YouTube-u s Giljermom Del Toroom kao producentom i Skotom Kuperom kao režiserom.

Spominjemo da je film inspirisan kratkom pričom autora Nika Antosca Tihi dečak (The quiet boy). Ovom prilikom, dajemo vam link gde možete pročitati priču u celosti, izvorno napisanu na engleskom jeziku. Nik je brzorastuće ime na horor sceni, s dosta zanimljivih naslova i projekata od kojih se ističe Šuma (The Forest) iz 2016, sa Natali Dormer u glavnoj ulozi. Pored toga, ovaj scenarista i autor, objavio je više novela i jedan roman pod naslovom Vatre (Fires) 2006 i obnovio tiraž 2011 s drugim izdavačem.

Glavne uloge tumače Keri Rasel u ulozi Džulije Medouz, Džesi Plemos u ulozi Pola Medouza i Džeremi T. Tomas u ulozi ‘tihog dečaka’ Lukasa Vivera. Pored njih, izdvaja se glumac Grajam Grini koji je obično angažovan u Holivudskim filmovima da igra domorodca severno-američkog kontinenta. Bitno je to da s Grinijem, što se vidi i u tizeru, imamo film sa zapletom koji baziran na domorodačkim legendama o drevnim bićima autohtone mitologije za podneblje gde se radnja odvija.

Koliko video od svega dva minuta dopušta da vidimo čime će se film baviti, može se naslutiti akcija, misterija i velika upotreba digitalnih specijalnih efekata za animaciju čudovišta čiji se pun izgled samo nazire, ali dovoljno da nam probudi maštu. Takođe možemo zaključiti da se fokus stavlja na povezanost ćutljivog dečaka sa serijom gnusnih ubistava koja pogađaju gradić u Oregonu.

Hoće li ovo biti horor bomba za April, ili još jedan od filmova koji nisu zavredili da im posvetimo mnogo vremena, ostaje da vidimo kada film dođe u bioskope. Za sada, dajemo vam tizer da ga i vi pogledate.

About Author