LIKOVI IZ IGRE PRESTOLA KOJE ĆEŠ SRESTI U PREVOZU

Svaki autobus je jedna smrdljiva Gehena, a svaka vožnja prilika da pokažeš već urođenu mizantropiju. Svaki ulazak u prevoz je test strpljenja, snage, izdržljivosti, a ponekad i lukavstva. Svi koji uđu u prevoz, naime, imaju jedan cilj, da iz istog izađu živi, neopljačkani, minimalno izgužvani (ili izvatani), a ako imaju šanse i sednu. Premda, veće su šanse da ćeš sesti na Gvozdeni presto, nego naći sedište u 31, u sred špica. I upravo zbog toga, vožnja GSP-om je posebna vrsta Gejmotona te evo prikaza nekih likova koje ćeš sresti.

 1. Hodor — Hodor je okoreli stajač na vratima. To je lik koga želiš da šutneš u bulju, iz čisto praktičnih razloga. Ako poželiš da uđeš još i nekako ćeš ga zaobići, ali prilikom izlaska, znatno tež To je osoba koja stoji tačno ispred ili na stepeništu i pritom je iznenađena, povređena i uvređena što mora da se pomeri. Jedino rešenje sem čizma-dupeje da najaviš svoj silazak stanicu pre da bi informacija stigla uspešno da se obradi.
 2. Majka zmajeva — Likuša sa kućnim ljubimcem. Obično je u pitanju neko malo, pizdavo kuče nalik na igračku koje bleji u njenoj torbi. Obično su ok i ona i kuče, mada joj realno ne prija što svi hoće da pomaze njenog psa. Ako se slučajno neko od putnika pobuni zbog životinje u prevozu, oslobodiće sav bes jedne kučarke i shvatićeš zašto ona nosi nadimak Majka zmajeva.
 3. Olena Tirel — Kul starija osoba. Neće te smarati da joj ustupiš mesto, ona će ga čak i sama ustupiti trudnici ili osobi sa malom decom. Ne vodi razgovore o posrnuću omladine, nego se čak sa njom može lepo i popričati. Neretko je i trol, pa podjebava svoje vršnjake koji su kukači.
 4. Pokojni lord Frej— Jednom nogom već u grobu. Pati od svih mogućih bolesti. Neće jedno, nego dva sedišta samo za sebe, a u praznom autobusu će dići nekoga čije mesto želi, dakle tebe. Glasa za Vučića i drži miting u autobusu. Lik koji bi dobio batine da ima 30 godina manje.
 5. Džon Snežni — Ne zna ništa, ali brani svakoga ko izgleda napadnuto. Ako kontrolor podigne ton, on će biti prvi koji će viknuti da niko nije dužan da mu da ličnu kartu i zauzeće se za svakog koga oni pokušaju da izvedu. Ne radi ovo da bi muvao ribe, nego iz principa.
 6. Maloprstić — Dežurni huškač. Osoba koja je platila kartu i ne shvata zašto ceo autobus stoji zbog nekoga ko nije. Nije mu pravo ni kad vozač stane kad nekom pozli. Nikad, ipak, neće ništa reći nego će naći bukadžiju da se svađa umesto njega. Opasna kombinacija sa Planinom, mada se češće ne podnose.
 7. Sersei, Mama Lavica — Čim uđe u prevoz otvara rečenicom: ”Red bi bio da neko ustane.” U suštini, ona traži samo sedište za svoju decu, a to da će i njoj da se ustupi mesto pored, se podrazumeva. Svojim stavom navlači hejt drugih majki, a bogami i popriličnog dela autobusa.
 8. Sansa Stark — Dobra riba. Sise, dupe, ten, kosa, sve. Realno, prišao bi… ali realno je i maloletna.
 9. Margeri Tirel — Vrhunska riba. Realno prišao bi, ali realno, kako Informer javlja, nemaš
 10. Teon — Lik koji odmerava ribe po prevozu. Prišao bi, ali gle čuda, njemu za to fale ____. Neretko ga maltretiraju kontrolori.
 • Renli — Ni sam ne znaš ko je i šta je taj lik. Da li je hipster, da li je peder ili samo još jedna preplanula Crnogorčina sa nauljenom kosom? Ok je. Ni on sam ne zna.
 1. Džofri — Maloletni huligan. Odbila ga je Ana iz VIII3 i sad ne zna šta da radi sa sobom, na šta petarde da baci… pa bi da da tuče neke Vrapce, ovaj Rome.
 2. Planina — Matori vođa navijač Liči na Kristijana, a vrlo verovatno ga i poznaje. Ima problem da sklopi prosto proširenu rečenicu. Uglavnom ga kontrolori zaobilaze.

About Author