Mutacija Miki Mausa

Izgleda da će 2020. godina biti popunjena hororima više nego druge godine. Pored Marvelovih filmova u fazama, nadolazi talas hororština izuzetih iz glavnog toka produkcije. Najava Novih Mutanata (The New Muttants) s tizerom koji se pojavio novembra prošle godine na ‘petak 13.’, naišao je na pozitivne reakcije. Prvo prikazivanje, zakazano je za 3. april 2020., mada se sumnja da ovo delo neće biti dostupno u bioskopima, već će poslužiti kao mamac da se održi ,,Dizni plus” platforma. Razlog zašto se Dizni odlučio za ovaj potez, jeste masovno opadanje pretplatnika pošto se završila prva sezona Mandalorijana. Spekulišemo da ljudi otkazuju svoje profile na ovom medijskom provajderu, jer predstavlja preveliki trošak pored 5-6 drugih platformi sa boljom ponudom. Netfliks se pokazao kao kvaltetna platforma sa zanimljivim sadržajem koji nije nužno prilagođen mlađoj populaciji, to jest, pacifikovan. Takođe računamo na to da je Netfliks duže u igri i da je usavršio odabir publike kojoj plasira svoje proizvode. Moramo spomenuti i to da su nekoliko Diznijevih filmova: Zvezdani Ratovi VII, VIII i IX, Xmen: Tamni Feniks, Kapetan Marvel, prošli ispod proseka kod publike, te da su fanovi ovih franšiza počeli skeptično da dočekuju vesti o bilo kakvom novom projektu.

Ipak, dok je Foks donosio odluke, odabrao je poznata, ali i nova lica i rastuće talente trenutno na sceni, kao što su Mejsi Vilijams poznatiju kao Arja Stark, Anja Tejlor-Džoj viđenu u Veštici i trilogiji Nesalomivi, Čarli Hitona muzičara i glumca, legendu glumišta Antonija Banderasa, veterana naučnofantastičnih trilera Alis Bragu viđenu u filmovima Predator, Elisijum i Ja sam legenda, kao i mlade, strane glumce i glumice iz Brazila. Priča i likovi u filmu, bazirani su na originalnoj postavi Marvelovih stripova „Novi Mutanti: Volume 1“. Snimanje i završni segmenti su bili gotovi još 2017. godine, a potom je ceo projekat stavljen na čekanje, jer su se Dizni i Marvel umešali u borbu za autorska prava. Novi Mutanti se smatraju poslednjim filmom koji je Foks uspeo da napravi pre nego što ga je Dizni otkupio.

Čekanje na ovaj film je produženo zbog naknadnog dosnimavanja i prerade scena i ponovnog angažovanja originalnih glumaca koji su za te dve godine nastavili da grade karijeru. Sama ova vest, dovoljna je da posumnjamo da je film u originalu bio namenjen nešto zrelijoj publici i da se sada pod Diznijem unose prepravke i ublažavaju šokantne scene. Po sajtu Entertainment Weekly i Cinema Blend, pojavljuje se suštinski opis filma kao „Stiven King susreće Džona Hadžisa“, reditelja koji ima Sam u kući, The Breakfast Club, Ferris Bueller’s Day Off naslove u svom opusu.

Miki MAUS AVKF Mutanti

Sve govori da su karte već u startu složene protiv filma u kojem se odstupa od klasične herojske priče, već se radi o superherojima u horor žanru, što je svakako novost i osveženje za bajate i šarene priče o postanku. Da li će Dizni uspeti da prepravi film na zadovoljstvo fanova Xmena ili će i ovo biti film na koji nije vredno bacati novac, ostaje da vidimo kada film bude ugledao svetlost dana. Da li će on ipak biti u bioskopima, ili će biti dostupan na ,,Dizni plus” platformi, takođe ostaje nepoznanica.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author