Umiranje glupih

O Hadejski Eon-u zašto desio si se,

kada paraziti na zemlji brišu sećanja na sve.

O stromatoliti zašto nastaniste Terra Mater

I zašto ali zašto postadoste Homosapiensu fater.

O zašto bog prvo stvori nebo i zemlju

i zašto prvu majku nazivamo Geju.

O silne misli motaju mi se po glavi,

stvarno nemam pojma zašto smo svi ovde na ovoj zemaljskoj kugli stali.

Uništavamo prirodu i skrnavimo zemlju,

o ti vogonu istrebi ovu zemlju celu.

Veoma spretna mi smo Homosapiens grupa,

skoro sve istrebismo, a resurse potrošismo,

da pokažemo svima kako nam treba tehnologija skupa.

O Darvine mili brate, zar od majmuna sve nevolje da nas prate, o Ajnštajne i teorijo kojoj si pokazao da je sve nastalo ni iz čega, kako je moguće da je jedna zvezda starija od našeg  univerzuma.

Puno pitanja, malo odgovora, puno ovaca, a malo čobana.

Sedoh jutros da popijem kafu, nakon toga odoh da radim 8h da zaradim platu. Sat do posla i sat nazad, sve u svemu izgubih deset koji sam ja mamlaz. Necu da racunam kupovine i ostale aktivnosti, ne zelim bas jos nesto da izmislim, a o spavanju ne smem ni da govorim.

Vremena nemam da razmislim o Vogonima, Anunakijima, reptilima i ostalim bićima od kojih mi opasnost preti. Nemam vremena i ne mogu da se setim ko ce pre umreti. Svašta nas je zadesilo, mi jos uvek našu planetu ne poznajemo, a hotele na mesecu gradimo. Očekujemo beskrajna putovanja u svemir, naseljavanje Marsa i lepote nepoznatog, a jos uvek nam braziluk iz dupeta viri i to bas onako.

O mili stvoritelju koji nas posmatraš i smeješ se, daj nam hleba i igara i neopterećuj se. Mi smo tupsoni koji žive da umru, ali pre toga moramo ostvariti penziju punu. Nema od nas ni pišljiva boba, a sve su ovo reči zbog jednog Vogona.

Autor: Željko Kojic

About Author