“Veštica iz Strašilova – Memento mori” konačno u prodaji Miloš Petković / Anton Ivanovič Lesov

Dugoočekivani roman “Veštica iz Strašilova – Memento mori” nedavno je ugledao svetlost dana, u izdanju beogradskog “Portalibrisa” koji knjigu najavljuje kao svoj najveći hit za predstojeći Sajam knjiga u Beogradu. U pitanju je koautorsko delo dvojice autora: Miloša Petkovića, jednog od najčitanijih mladih pisaca na Ex-Yu prostoru i ruskog pisca Antona Ivanoviča Leskova.

          U pitanju je forenzički triler sa elementima iz slovenske mitologije i onostranog, smešten u osamdesete godine prošlog veka u župskom vinogorju podno Kopaonika. Sam izlazak knjige prati nekoliko jubileja. Naime, ovo je Petkovićev deseti roman, ujedno i prvi koautorski. Objavljen je 10. 10. ove godine a zvanična prodaja i premijerno predstavljanje u Nišu usledilo je na petak trinaesti.

 

(tekst sa poleđine knjige)

 

          Osamdesete. Župsko vinogorje podno Kopaonika i napuštena sela u poljanama. Botunja, Pokrep… Strašila među čokotima i sjaj oka zveri što vreba iz tame. Serija stravičnih, ritualnih ubistava.

          Ko je vinar čija ćerka, obolela od porfirije, nikada nije videla svetlost dana te joj jedini prozor u svet predstavljaju knjige? Šta tu traži sokolar Stribor, a šta mistični inspektor kojeg slike stalno vraćaju u prošlost, u vreme kefalija, mačeva i napetih lukova?
Kakva se to tajna krije pod drevnom tvrđavom Koznik? Zašto svi izlokani drumovi vode do kuće veštice Dijane? I sveštenik i šumar, kraj kojeg hodi golemi pas, svi su čuli samo dve reči. Lahor ih je doneo sa usnulog groblja. Memento mori…

 

          Od 25. do 29. oktobra čitaoci će imati priliku da na Sajmu knjiga (štand Portalibrisa u Hali 1) sebi pribave potpisane primerke ovog romana koji je, i pre nego što je izašao iz štampe, privukao veliku pažnju medija i publike.

          Pored specijalnih dodataka koji se nalaze u knjizi (bibliografija i Internet izvori), na kraju se nalazi i foto-album sa fotografijama likova, lokacija i artefakata iz same priče, dok je ilustrator naslovnice nagrađivani slikar Igor Krstić. Roman će se uskoro naći i u svim bolje snabdevenim knjižarama u Srbiji i regionu, dok se uveliko spremaju promocije u nekoliko gradova širom Srbije i prigodna iznenađenja za verne čitaoce.

Reklamni trejler možete pogledati ispod:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.