Vojni Marsonik

Nakon devet godina po prvi puta nećemo napuniti Brodsku tvrđavu i dati joj sjaj znanstvene fantastike. Neki misle jedno, drugi drugo, ali situacija je treća. Sutra bi trebale popustiti mjere zaštite od covida – 19, ali samo do 100 ljudi u zatvorenom prostoru, a 300 na otvorenom. Iako ni to nije sigurno. Kroz ove mjesece, bilo je dosta šumova, ali organizirati nešto ovako ne može se u dan dva nego nam je uvijek potrebno nekoliko mjeseci. Za one koji žele znati više, početak organizacije počinje intenzivno u siječnu, a završi u lipnju. Zašto online sada? Zašto se nije odgodilo za jesen? Pa zbog toga što danas ne možemo sa sigurnošću tvrditi hoće li to uopće biti moguće tada organizirati, a ako bude moguće, sve manifestacije su se odgodile za jesen (ne samo SF konvencije) pa će vjerojatno biti preklapanja, gužvi oko vikenda, dana u tjednu i svega ostaloga što smo s ovim načinom izbjegli. Nama, u Slavonskom Brodu, Marsonikon je kruna godišnjeg rada, i emotivno smo prazni jer nećemo moći vidjeti sve vas, naše prijatelje, nećemo ugostiti autore, nećemo piti jutarnju kavicu itd… Sa svime navedenim, napravit ćemo najbolje što možemo u obimu u kojem možemo. Pa će ovo i ostati zapamćeno kao jedini (nadamo se) online Marsonikon u povijesti.

6.6.2020. posjetite naše facebook stranice, bit će nekoliko zanimljivih stvari. Živjeli svi!

Program ovogodišnjeg online Marsonikona:

12:00h – UŽIVO – Otvaranje online Marsonikona 2020

12:30h – Predstavljanje zbirke Marsonic 17 i izdavaštva Alienus – urednik Leon Maglić

13:00h – Promocija knjige „Zemlja vukova“ – lektorica Ina Ćurković i autor Krešimir Čorak

14: 00h – Vojni SF na filmu – Hrvoje Gažo

15:00 h – Vojni SF u književnosti – Ivan Lutz

16:00h – Tribina s SF piscima – Mira Satarić (Srbija), Jurica Ranj (Hrvatska), Nenad Palvlović (Norveška) i Mirnes Alispahić (Ujedinjeni Arapski Emirati) – moderira Gordan Sundać

17:00h – Dodjela nagrade „Pero Marsonica“ (ove godine dodjeljujemo samo Zlatno pero Marsonica za najbolju priču iz 16. i 17. broja)

17:30h – Nagradna igra ili Antikviz(osvojite vrijedne nagrade)

Izvor: Marsonik

About Author