Atharon fantastični svet knjige i igre

           

            Atharon – fantastični svet Nikole Kojića, koji objavljuje pod pseudonimom Argent Helion. Knjiga je objavljena krajem prošle godine, i sve više ljudi se interesuje za nju. Nikola je radio punih 10 godina na stvaranju sveta, ali ono što je interesantno je da knjiga pored domaćeg izdanja za Kreativnu radionicu Balkan, ima svoju verziju i na engleskom jeziku. Nikola je ljubitelj igara, pa knjigu Atharon  prati i igrica. Pisac je time obuhvatio interesovanja što čitalaca što ljubitelja video igara, ali nije zaokružio priču, pa ljubitelji ovog žanra, nakon čitanja ove knjige mogu očekivati i nastavke.

            Nikola je počeo da piše još dok je studirao u Novom Sadu, najpre zapisivajući svoje misli, ne planirajući da stvori interesantan svet fantastike, već je pisanjem želeo da se rastereti, sve dok se to nije pretvorilo u ljubav prema pisanoj reči. U prvoj knjizi Atharon – Početak, Nikola nas uvodi u zanimljiv svet, ispunjen kvalitetnim likovima, situacijama, kao i prepoznatljivim elementima iz popularnih video igara.  Knjigu je ilustrovao strip-crtač Boro Maljenović.

            Autor planira promocije u Srbiji, ali i prezentovanje igre na raznim festivalima. Uskoro ćete imati priliku da upoznate autora ove knjige i da saznate nešto više o samoj knjizi, kroz intervju, koji će uskoro biti objavljen na našem sajtu.

U vremenu kada se generacije već vekovima rađaju i umiru u prividnom miru i blagostanju, niz neobjašnjenih događaja ozbiljno preti da naruši krhku ravnotežu. Zaboravljena neprijateljstva polako se rasplamsavaju i davno uspavana ratišta ponovo se bude. Svet Atharona polako se sprema za još jedan krvavi period svoga postojanja, potpuno nesvestan opasnosti koja vreba iz dubina davno zaboravljenog haosa. Na početku kraja ljudskog postojanja pravi heroji potrebniji su nego ikada, mnogi će se odazvati ali će samo oni pravi istrajati. …

 

            Igra je bazirana na oktogonskoj tabli, nalik japanskom šahu, a Nikola će svoju igru predstavljati na sledećim događajima:

          19.5.2017. Novi Sad

Veče Conquest-a od 19h

Gilda igrača,

           20.5. 2017. Beograd

Festival epske fantastike, Dom omladine

Izlaganje na štandu kluba C-22

           21.5. 2017. Novi Sad,ntazije

Izlaganje na štandu Gilde igrača,

Promocija na tribini od 14h.