Batman (Suicide Squad): Assault on Arkham (2014)

„Batman: Assault on Arkham“ je animirani film o skupini supernegativaca koji je deo „DC Universe Animated Original“ filmova. Radnja je smeštena u univerzum-u „Batman: Arkham“ serijala video igara, i dešava se posle „Arkham Origins“, dok režiser Jay Oliva (zajedno sa Ethanom Spauldingom) tvrdi da se dešava dve godine pre „Arkham Asylum“. Fokus priče je pre svega na Suicide Squad, a Batman je ovde više prateći lik (iako se film primarno zove „Batman: Assault on Arkham“ (Betmen napad na Arkam)). Ovog puta Suicide Squad čine Batmanovi negativci, Deadshot i Harley Quinn, te Black Spider, Captain Boomerang, KGBeast, Killer Frost i King Shark, kojima „upravlja“ Amanda Waller.

Na početku filma Batman spašava Riddlera od Amande Waller, koja na njega šalje Black Ops ekipu, i vraća ga u Arkham ludnicu. Tada Waller „okuplja“ Suicide Squad, zadaje im misiju da se neprimećeno domognu ludnice i nađu Riddlerov štap, koji sadrži određenu tajnu. U vrat im stavlja eksplozivne naprave preko kojih planira da ih kontroliše. Suicide Squad je poslat u Gotham gde  odlaze kod Pingvina, koji im omogućava da uđu u ludnicu. Na putu do, i u toku večeri kod Pingvina dese se neke ljubavne i seksualne varnice između četiri člana odreda, koje zagolicaju maštu gledaoca. Takođe, Captain Boomerang ne prihvata vođstvo koje nameće Deadshot, te se kroz ceo film provlači taj sukob.

I dok se radnja vrti oko Suicide Squad, Batman traži „prljavu“ bombu koja ima snagu da raznese pola Gotama. Dok hvata negativce po gradu, Suicide Squad je već napravio haos u ludnici, i iako su prikrili svoje tragove, „najbolji detektiv“ ipak shvata da nešto nije kako treba u Arkhamu, te tamo i odlazi. Waller ima određene tajne, te nije sve zadužila istom misijom, dok svaki negativac gleda kako da ovo iskoristi najbolje moguće, čak i Joker, koji se nalazi u ćeliji koja je jako slična onoj u kojoj boravi Hannibal Lecter u filmu „The Silence of the Lambs“.

Da sumiramo, ovo je fin prikaz šta Suicide Squad može, a veoma dobro je poslužio i kao najava filma iz 2016. Poznavanje DC univerzuma je poželjno, ali ne i neophodno da biste u ovom filmu uživali i ispratili celu radnju.

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI