Čarobnjaci ne prestaju da očaravaju

Sveže vesti od Čarobnjaka.

Imamo priliku da vam predstavimo dva nova naslova u pripremi Čarobne Knjige. Čarobnjaci su za kvalitetan početak u novoj godini priredili trilere, da nam malo zagreju krv, uzbude nas i daju energiju za nastavak dobre godine. Verujemo da će vam se obe dopasti, jer se radi o autorima interesantnog stila, bogatog rečnika i još bolje priče.

Američka prašinaAMERIČKA PRAŠINA

Autor: Kamins, Džanin

Format: 14,5×20,5

Br. str.: 440

También de este lado hay sueños. I na ovoj strani ima snova.

Lidija Kihano Peres živi u Akapulku. Vlasnica je knjižare, ima sina Luku i sjajnog muža koji je novinar. U Akapulku caruju narko-karteli, a njihov vođa, šarmantni Havijer kupuje knjige u Lidijinoj knjižari. Lidijin muž objavljuje kompletan Havijerov portret u novinama i tako, zajedno sa celom porodicom, postaje meta kartela.

Naterani da beže, Lidija i osmogodišnji Luka zatiču se kilometrima daleko od svake udobnosti. U trenutku pretvoreni u migrante, njih dvoje kreću na sever, ka SAD, jedinom mestu do kog se ne prostire Havijerov uticaj. Dok se pridružuju bezbrojnim ljudima koji pokušavaju da stignu na sever, Lidija uviđa da svako od njih beži od nečega…

Američka prašina čitaoca sasvim preobražava. To književno delo puno je patosa i drame, delo iz čije svake stranice izbija ljudskost. Roman Džanin Kamings predstavlja retko istraživanje dubina duše ljudi spremnih da žrtvuju sve za makar i tračak nade.

„Odavno nisam listao stranice brže nego dok sam čitao ’Američku prašinu’.“ – Džon Grišam
„Izuzetno delo, nudi savršenu ravnotežu između straha, s jedne strane, i ljubavi, s druge… Čikam svakoga da pročita prvih sedam stranica ove knjige i onda odustane.“ – Stiven King

NedužanNEDUŽAN

Autor: Makjuan, Ijan

Format: 14,5×20,5

Član britansko-američke ekipe za prisluškivanje u Berlinu za vreme hladnog rata zatiče se u velikoj nevolji u ovom remek-delu autora slavnih romana IskupljenjeCrni psiDete u vremenu i Amsterdam. Dvadesetpetogodišnji Leonard Marnam, poštanski tehničar, zapanjen je i uzbunjen otkrićem da se nalazi usred strogo poverljive obaveštajne operacije. Iako je tek mali igrač u mračnoj međunarodnoj komediji zabune, Marnam u tom obaveštajnom radu – kopanju tunela ispod ruskog centra za komunikaciju kako bi se ozvučile telefonske linije ka Moskvi – nalazi dobrodošlu priliku da odbaci sopstvenu nevinost i doživi vatreno krštenje. Njegova veza s Marijom Ekdorf, pet godina starijom, zagonetnom i prelepom stanovnicom Zapadnog Berlina, isto tako obećava da će popustiti stege njegovog svakodnevnog života. Ali obećanje se pretvara u užas tokom jedne strašne večeri – noći u kojoj Marnam uviđa koliko je zapravo spreman da se odrekne svoje nevinosti.

Mada radnja ovog romana po narativnoj napetosti stoji rame uz rame sa svakim trilerom, posredi je istovremeno i studija karaktera mladića koji dozreva u bizarnim okolnostima, kao i razlika između pripadnika raznih nacija: poslovično uglađenih i finih Engleza, grubih, nestrpljivih Amerikanaca i ciničnih Nemaca. Makjuanov ispoliran i precizan stil postavlja ovu knjigu u sam vrh žanra.

Najavljen je i šesti deo serijala Merkurio Loi, više o izdanju iz edicije Riznica Boneli uskoro. Kao i o još izdanja Čarobnjaka.

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI