Legenda o neosvojivom gradu

,,Zlatoruni ovan dvostruko je vezan za sunce. Jagnje je nevinost, a zlato vrhunsko blago. Ko traga za zlatnim runom, teži istinskom duhovnom obasjanju„.

Legenda o neosvojivom gradu je epska priča u koju je spisateljica Gordana Maletić utkala epske vekove, i to od samog „rođenja“ grada Bogdane pa do odlučujuće bitke za opstanak, i pobedu nad demonskim silama koje su pokušale da potkopaju zidine grada, a samu tvrđavu pretvore u moćno oružje u borbi protiv poštenja i “ duhovnog obasjanja“.

Takođe, pažljivi čitalac će veoma lako, bistreći roman između redova, doći i do saznanja šta je u stvari smisao života i šta je simbolika značenja reči ,,postati vlasnik zlatnog ovna“.

Zaključak da li takav izazov i vredi truda, moraćete da donesete sami.

************

Bogdana – grad sa dva štita, koji pored tvrđave poseduje i „unutrašnji“ štit – vekovima građen i stvaran od strane stanovništva privučeno mirom, zadovoljstvom, harmonijom i blagostanjem života. Grad čija lepota i spokoj kao magnet privlače svakog čoveka koji je spreman da marljivo radi i napreduje u svojim vrlinama.

Sa oduševljenjem ćete se upoznati sa životima igračice i pekara, čarobnice i zvonara crkve, uličnih glumaca koji imaju zadatak da razonode narod, mudraca, vidovnjaka i vojnika, pa na kraju i samog Kralja.

Ne samo svakodnevni život ovih ljudi, nego i rađanje ljubavi, nova prijateljstva i male tajne vešto skrivene, podloga su koja takođe čini ovaj grad snažnim uporištem.

Ovaj unutrašnji štit, spolja čuvaju jake kamene zidine, slagane od najjačeg kamena i stena kroz vekove.

Zavidni i gnevni osvajač Demonaj, iznenadno stavlja u iskušenje neosvojivu tvrđavu i u mirne živote građana tajnim putevima otvara vrata za uljeze u sve delove života Bogdane. Uljezi se lukavo stapaju sa stanovništvom, ali njihove zle namere i porive ne mogu da izleče pozitivne osobine, te lažni pokušaji prijateljstva sa građanima Bogdane vrlo brzo isplivavaju na tlo i loši planovi se vrlo brzo ruše.

Kao krtice, koje pokušavaju da razdiru, potkopaju, testiraju i stave u iskušenje sam grad i njegove neosvojive zidine, uljezi pokušavaju na razne načine da unesu nemir. Kuju se planovi za propast grada. Bogdana je sada na testu, sukobu pravičnosti i magije zla.

Zaštitnik grada, legendarni „zlatni ovan“, će možda uspeti da sačuva mir za svoje građane ili će sa druge strane dospeti u ruke Demonaja i postati njegov saveznik. O tome će odlučiti Bitka, koja će postati Legenda o pobedi nad tihim zlom što je pokušalo da savlada nauku, magiju i alhemiju harmoničnog i kvalitetnog ljudskog života.

Pobeda nije trenutna, ona je važna kako za prošlost tako i za budućnost, za lovorike koje će u svoje porodice sa kolena na koleno prenositi potomci Bogdane – nepobedivog grada.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author