Čuvajte se – čudovišta stižu na male ekrane

Zadržite dah, jer se Majkl Vazovski i Džejms P. Salivan, strašna čudovišta iz ormara, vraćaju se 2020. godine, kao nova televizijska serija u produkciji Dizni i Piksara, što je potvrđeno u aprilu na oficijalnom Diznijevom sajtu.

Kako su najavili, serija koja će se zvati “Čudovišta na poslu” (Monsters at work) I pratiće pored već poznatih Majkla Vazavskija i Džejmsa Salivana, još jednog novog lika, mehaničara njihove čudovišne kompanije, Tejlora Taskmona. Za Tejlora su producenti naveli da će biti talentovan mehaničar koji sanja da radi na novoj poziciji, koja je umesto plašenja dece, zadužena za njihovo zasmejavanje.

Radnja će biti smeštena samo šest meseci nakon prvog filma “Čudovišta iz ormara” (Monsters Inc.), koji je izašao 2001. godine. A kako je u prvom filmu bio korumpiran direktor preduzeća, zbog kog su čudovišta bila u neznanju da veću moć za napajanje i obezbeđivanje čitavog grada pruža dečiji smeh, šta su Majkl i Salivan slučajno otkrili upoznavši devojčicu Bu, bili su svesni da direktora moraju da svrgnu.

 

Kako je samo nekoliko dana posle prinudnog odlaska direktora, konačno sve profunkcionisalo i to na pravi način, oprostili smo se sa Bu i njenim avanturama sa jednookim zelenim čudovištem i plavim medom.

Senzacija izazvana prvim delom je sasvim opravdana, naročito kada uzmemo u obzir prijateljstvo dva čudovišta i slatke devojčice. Nije bilo osobe kojoj nisu trebale maramice kada su nastupile finalne scene grljenja. I pored velikih emocija, bilo je i mnogo akcije u filmu, posebno kada je trebao da se prebije Rendal, jedan od glavnih zlikovaca, koga smo (ili bar ja), više mrzeli nego licemernog direktora.

“Čudovišta iz ormara” su čak bila nominovana za četiri Oskara, a osvojili su i Gremi nagradu.

Drugi deo filma “Univerzitet za monstrume” (Monster University) iako nešto manje popularan nego prvi, svejedno je radosno dočekan, posebno od strane tadašnjih tinejdžera koji su odrasli uz ova ljupka čudovišta. Za one koji su fanovi, ali i za nove generacije potencijalnih, Dizni ponovo ruši barijeru straha između monstruma i dece, te se može reći da sve generacije iščekuju prvu sezonu ove serije.

 

Posebno kada se napomene da će svi glumci koji su nam približili ovaj svet prvi put, poput Džona Gudmana i Bilija Kristala, ponovo davati glas Majklu i Salivanu, zajedno sa ostatkom originalne ekipe. Izvršni producent je Bobs Ganavej, čovek koji ima dugogodišnje iskustvo u Dizniju, zahvaljujući “Klubu Mikija Mausa” i “Avionima”.

Ovaj projekat je planiran još prošle godine, kada su najavili mogućnost da zajedno sa novim Diznijevim servisom za strimovanje, ostvare san publici, što su, kako je navedeno u tekstu, potvrdili tek ove godine u aprilu. A do početka serije, proverite ispod vašeg kreveta i obavezno uključite svetlo ako čujete neko šuškanje – možda je zalutao neko iz Monstropolisa.

About Author