Ikabog, bajka na poklon svoj deci sveta

Iz pera Dž.K.Rouling stiže nam nešto potpuno novo. Naime, ona je odlučila da podeli bajku koju je pre deset godina napisala svojoj deci, sa svom decom koja su zbog trenutne pandemije vezana za kuću.

Bajka pod imenom Ikabog kod nas može da se u odlomcima čita do 23.oktobra na sajtu Čarobne knjige na sledećem LINKU.

Tu vas, pre svega, očekuje prvo poglavlje „Kralj Fred Fatalni“. Prva dva poglavlja su već objavljena, a nastavci će biti objavljivani svakog radnog dana tokom narednih nedelja. Prihod od prodaje ove knjige autorka će darovati oblastima ugroženim pandemijom u Velikoj Britaniji i svetu.

 

Knjiga je namenjena da se čita naglas. Deca od sedam do dvanaest godina je mogu čitati  samostalno. Postavljena je u izmišljenoj zemlji i govori o vladavini i zloupotrebi moći. Očekuju vas opasna čudovišta i strašni Ikabog ali i topla ljudska priča o prijateljstvu.

Kao posebna pogodnost za sve male kreativce otvoren je konkurs likovnih radova na temu ove bajke. Ako vaši klinci i klinceze budu inspirisani ovom bajkom mogu je i nacrtati. U srpsko izdanje ove knjige ući će nagrađeni crteži sa konkursa tako da vas pozivamo da ne samo čitate sa svojom decom već i da se zajedno sa njima zabavite i kroz crtanje. Evo i pravila konkursa koja možete pogledati klikom na sliku.

Pozivamo vas da se priključite ovom konkursu i uživate u bajci.

About Author