Intervju sa tvorcima emisije “RASPANDRKAVANJE”

“RASPANDRKAVANJE” – Ko, šta, kako i zašto

 

Oko nas su, a često ih ni ne spazimo iako je vrlo teško ne primetiti ih. Ispred vas, sinovi, jeste intervju sa sivim eminencijama i jednim kosplej-majstorom iz oblasti fantastike i alternativne kulture u Srbiji, tvorcima nove Jutjub emisije „Raspandrkavanje“. U pitanju su Slaviša Repac (a.k.a. čova sa više nadimaka no Gandalf), Aleksej Krpan (a.k.a Jozonizazatorozonizator), Nenad Grujić (a.k.a Scarfinger) i Tomislav Bukatarević (a.k.a Tom Badgerlock).

 

Pa, da počnemo:

AVKF: Kako ste uplivali u fantastiku?

SR: Realnost je sranje. (*srče kraft pivo*)

Šalu na stranu, još kao klinac sam se ložio na svemirce i čarobnjake i čuda. ‘’Hi-Men’’, ’’Transformersi’’, ’’Gospodar prstenova’’, sve je to uticalo na moje žanrovsko opredeljenje.Kasnije se to naravno nastavilo kroz sve veću popularizaciju takvih sadržaja na ovim prostorima.

AVKF: Kako ste postali jedna od viđenijih persona kad god je neki događaj iz oblasti fantastike i alternativne kulture u Srbiji u pitanju?

AK: Tako što sam odlučio da budem u ekipi potpunih ludaka koji su rešili da stave sebi na kičmu 25.000 kvadrata ’’Games.con’’ festivala, to bi bio neki zenit prisutnosti, Bože sačuvaj. Pre toga sam bio uvek jedan od „ronina“ ili posmatrača koji ne pripadaju nikakvim klanovima, kreću se okolo, znaju svakoga relevantnog sa takvih događaja i uvek su tu negde.

 

 

AVKF: Otkud ideja za stvaranje “Raspandrkavanja”, emisije koja se emituje uživo na Jutjubu i zašto baš „Raspandrkavanje”?

NG: Ideja je nastala sasvim spontano, kada smo se na jednom mestu okupili Aleksej, Slaviša, Toma i moja malenkost i kada smo shvatili da se savršeno upotpunjujemo i da funkcionišemo jako dobro kao kreativna grupa. Ni celih mesec dana posle toga prva epizoda je već snimljena. Bio nam je potreban  jedan jako efektan pojam za naslov, a raspandrkavanje (što je izraz za pad sa ogromne visine i potonje razbijanje u bazilion paramparčića) se nametnuo kao izraz koji smo i inače redovno koristili u internoj komunikaciji.

AVKF: Dotakli ste se ’’Osvetnika: Završnice“, “Sonika”, “Ratova Zvezda: Uspon Skajvokera“, poslednje epizove ’’Igre prestola’’ i ’’Mortal Kombata“. Zašto ste baš ta ostvarenja uzeli u obzir?

TB: “Osvetnici“ i ’’Igra prestola’’ su bili najaktuelniji u nedelji kada smo objavili prvu epizodu, a trejleri koje smo komentarisali su isto nedavno izašli. Plan nam je da prikažemo nove stvari iz oblasti pop-kulture, ali i da se, po potrebi, osvrnemo na nešto značajno sa starijim datumom proizvodnje.

 

Poželimo im sve najbolje, autostoperi, biće im potrebno uskoro!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author