Netfliksova seča knezova

Četiri godine od početka saradnje između Netfliksa i Marvela, tom braku je došao kraj. Pre nekog vremena Netfliks je ukinuo Panišera i Džesiku Džons i time stavio tačku na saradnju sa Marvelom. Onog momenta kad je ukinut Daredevil mnogi su predosećali da će se to desiti, neki su poricali, dok su neki drugi, kao ja npr., mislili da je krajnje vreme. Mislim da Netfliks sa tom odlukom nije pogrešio. Ali da krenemo redom:

Daredevil prva sezona nije bila loša, druga je bila fantastična, a sa trećom je otišla mast u propast.

Džesika Džons je serija koja je imala veliki potencijal koji je potrošila na velikog lošeg sa kojim su mogli završiti posle četiri epizode i time zakucati ekser u svoj kovčeg. Drugu nisam ni pogledao pa ne mogu ni da komentarišem.

Luk Kejdž nije loša serija ali nije ni nešto posebno. Što bi se reklo meh.

Čelična šaka nije ništa drugo do Iron Shit, ali aj’.

Branitelji su bili prilično tanki ali opet zanimljivi.

Panišerova prva sezona je bila fantastična izdvajala se od ostalih za milju. A onda je došla nikakva druga sezona i zapečetila joj sudbinu.

Ni Marvelove serije van Netfliksa nisu nešto, Plašt i Bodež, Agenti Štita, a da ne pričamo o debaklu zvanom Inhumans. Jedina koja je imala potencijal je Agent Karter kojoj nije dozvoljeno da ga iskoristi zbog slabe gledanosti. Primetili ste da nisam pomenuo Odbegle, to je zato što nisam pogledao seriju pa ne mogu da je kometarišem. Marvelovi filmovi su fantastični, ne svaki, ali većina, što se nije prenelo na serije. Za razliku od DC koji ima problem sa filmovima a nema sa serijama, jer voleli ih vi ili ne imaju ozbiljnu gledanost.

Strela serija koja sada završava sedmu sezonu i kojom su mnogi oduševljeni.

Fleš iako potpada više pod seriju tinejdž žanra i prava je limunada puca iz svih topova.

DC legende prava mala parodija na super tim koji ništa ne uradi kako treba.

Superdevojka je  prepuna krindž momenata i dalje vrlo interesantna i zanimljiva serija.

Tu su i Gotam i Crna munja.

Sve one imaju nešto što privlači ljude da ih gledaju iz nedelje u nedelju, iz sezone u sezonu. I imaju manje problema nego Marvelove serije. Ne znam u čemu je problem da li je do samog Marvela, da li do pisaca, ili pak do EP, ili možda do toga da ima previše kuvara. Ali da je simptomatično za većinu Marvelovih serija, ako ne i sve, jeste. Mislim da je Netfliks doneo pravu odluku iz prostog razloga što je bolje ukinuti serije i prekinuti muke nego dopustiti da omiljeni likovi postanu omraženi. To za nikog ne bi bilo dobro. I jedni i drugi su imali koristi Marvel je dobio kintu i proširio bazu fanova. A Netfliks je podigao svoju reputaciju i postao globalni div koji izbacuje serije svaki drugi dan. Marvel će verovatno nastaviti serije na Diznijevoj striming platformi, nadam se da će popraviti šta treba jer u suprotnom mnogo toga izgubiti. To bi bilo sve od mene gledajte serije i samo BEZ PANIKE molim.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author