Počela serija Knjiga o Boba Fetu

Ljubitelji „Zvezdanih Ratova“ i serije „Mandalorijan“, biće oduševljeni vešću da je izašla prva epizoda prve sezone „Knjige o Boba Fetu“. Najavljena u Mandalorijanu, ova potpuno nova serija s istom produkcijom, reprizira dva ikonična lika kao što su: najpoznatiji plaćenik u galaksiji Boba Fet kog tumači Temuera Morison, i okrutni plaćeni ubica Fenek Šand, koju tumači Ming Na-Ven. Za sada nije poznato da li će se još neki prethodni lik iz Mandalorijana pojaviti, iako je ta serija umela da nas iznenadi podmlađenom verzijom Luka Skajvokera, Đinom Karano u ulozi bivšeg komado-jurišnika Kare Dun, kao i popularnim komičarem Bilom Barom.

Sudeći po prvoj epizodi, prethodi nam priča u dva toka iz kojih saznajemo šta se desilo posle čuvene „Komande 66“, kako je klon Boba Feta preživeo očevu smrt, utrobu sarlaka i zatočeništvo u lancima Tuskana, možda i bliski susret s glavnim likom Mandalorijana pri čemu nalazi očev oklop, do momenta kada nastupa drugi tok u kom pratimo procese preuzimanje posla i vlasti nad kriminalnim miljeom na planeti Tatoin nakon ubistva Džabe Hata. Završnica Mandalorija je scenom kada Boba Fet seda na tron unela velika očekivanja kod obožavaoca franšize „Zvezdanih Ratova“, tako da produkcija nema lak zadatak kako će postupiti s ovim projektom da ispuni obećanje i ponudi još jednu kvalitetnu seriju.

Na IMDB-ju je označen raspored za sedam epizoda i koje će se puštati sve do 9. februara 2022, što je za jednu epizodu manje od prve sezone Mandalorijana. Na istoj bazi podataka, još nema informacija da li je i druga sezona u planu, pa nam ostaje da sačekamo kako će se serija pokazati kod publike. Ukoliko serija doživi uspeh ili prebaci preko očekivanog, verovatno će biti priče o nastavku. Uz to, Mandalorijanova treća sezona je označena kao da će početi s emitovanjem naredne godine, a pošto ovi serijali dolaze zimi, najverovatnije da ćemo morati da čekamo kraj 2022. pre nego što se like Din Džarin, kog tumači Pedro Paskal, vrati na male ekrane.

Seting serije „Knjiga o Boba Fetu“ se dešava na Tatoini, koja je pustinjska planeta s tropskom klimom, ali i mesto odakle potiče Anakin Skajvoker, tako da sama priča može usputno da se nadoveže na period posle Anakinovog odlaska da se pridruži redu Džedaja, čak i da eventualno uključi ovaj lik u nekom trenutku. Svakako se očekuje pojava Imperije, stormtrupera i generalno tamnih sila da dodatno uzburkaju radnju.

Sa stilom karakterističnim za vesterne, početak serije deluje obećavajuće, jer podvojeni tok s različitim kulturama i načina života u pustinji u kontrastu sa uglađenim ali opasnim spletkama u civilizovanijim delovima planete dodaje na dinamici radnje. Scenaristi ove serije su Džon Favro i Kevin Fajgi kao i kod Mandalorijana, a Robert Rodrigez režiser serije, čak se i pojavljuje u ulozi Doka Štrasija, Trandošijanskog vođe jedne od kriminalnih organizacija koja je sarađivala s Džaba Hatom.

Kakav će biti tok serije, i hoće li fanovi pozitivno reagovati na „Knjigu o Boba Fetu“, ostaje da vidimo kako se naredne epoziode budu pojavljivale. Jeste li pogledali prvu epizodu, i šta vi očekujete od serije, poručite nam u komentarima.


aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.