Novi horor fanzin na sceni – Crnoslovlje

Iako nema veće strave od onoga što nam svakodnevne prilike donose, tri sveumetnička entuzijasta na potezu Kikinda – Novi Sad – Subotica su odlučila da pojačaju horor atmosferu na maksimum.

Vaša doza horora je tu u vidu novog fanzina na sceni – Crnoslovlje!

Uredništvo čine: Milan Kovačević – magistar paušalne psihologije i ruralne medicine. Čovek koji stoji iza hiper-mega-giga-popularne i profitabilne stranice „Recenzije iz Pakla’’. Urednik i kreativni direktor kompanije „Memento Mori Productions’’. Daniel Tikvicki – nosilac baklje fanzinaštva mlađe generacije i neumorni entuzijasta DIY izdavaštva. Čovek koji upravlja kormilom „Librarion“-a. Otac i umetnički multipraktik.
Ideja oko fanzina Crnoslovlje je rođena tokom 2021. godine. Tome je prethodilo da je Milan objavio svoju novelu „Poslednje reči pisca“ u pomenutom formatu za Danielovu izdavačku kuću 2020. godine, a treći urednik nadzemnim kanalima došao do iste. Sva trojica sa dostatnom dozom iskustva u raznim poljima, entuzijaste u svakom pogledu, okupljeni oko iste deje. Kako to već obično biva, o svom trošku, bez štamparije, profesionalnih urednika i lektora, rade ono što vole, zato što vole, zbog onih koji cene pisanu reč umočenu u bure strave i užasa.
Za ovakve poduhvate, sem same hrabrosti i upuštanja u vode samizdata, potrebna je izvesna doza ludila, malo sreće i samopregornog rada. Ekskurzija (nikako poslednja) u DIY predele je, po skromnom mišljenju uredništva, bila veoma uspešna, a na čitaocima je da daju konačni sud.

U prvom broju Crnoslovlja ćete pronaći tri odlične priče (Yog „Od pacova sakat“, Milan Kovačević „Šapat suvih usana“ , Milan Simić „Kontaminopolis“, blog Vault u haos), jedan intervju (muzička i novinarska legenda Norbert Đeri, iz bendova Ashen Epitaph, Jane Dark, dreDDup) i jednu recenziju. Za vizuelni deo priče se pobrinuo naš prijatelj iz Ukrajine, podzemni kolažista Strachovart. Sve to na pedesetak stranica čistog mraka i začudnosti.

Za sada, fizički primerak možete nabaviti i u subotičkoj striparnici „300 čuda” (u pabu „Samo Pivo”). Primerak fanzina možete poručiti i u inboksu stranice Crnoslovlje ili se obratiti nekom od urednika.

Da ne ostane samo na rečima, pobrinuli smo se da nas nosite blizu vaših tamnih srca (majice) i okrepite dušu (pivo), napravljenima za ovu posebnu priliku, napravljenima za ovu posebnu priliku od strane punk štamparije i gypsy pivarom, da bismo zaokružili i proslavili prvi broj.

Uskoro očekujte više informacija na našoj Fejsbuk stranici.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author