PROMOCIJA ROMANA „UKRADENI BOG“ NEMANJE D. PAVLOVIĆA

Promocije knjiga su za pisce i izdavače isto što i Nova godina za decu. U ova zatvorena vremena, organizacija Nove godine, pardon promocije, postala je ozbiljan izazov. Zato smo povodom ove, druge po redu promocije romana „Ukradeni bog“ Nemanje D. Pavlovića, održane 27.7.2021. godine u Mladenovcu, bili posebno uzbuđeni.

Razloga za uzbuđenje, a bogami i za tremu, bilo je nekoliko. Nemanja Pavlović, rođeni Mladenovčanin, prvi put se svojim sugrađanima predstavio kao autor. A kako, prema staroj izreci, „Niko nije prorok u svom selu“, prirodno je da se Nemanja brinuo na kakav će prijem naići. Razloga za brigu, kako se ispostavilo, nije bilo. Naime, i pored gotovo nepodnošljivih vremenskih uslova, Mladenovčani su još jednom pokazali da su veliki ljubitelji kulture, pa se u svečanoj sali „Elsi Ingils“ okupilo mnogo gostiju. Interakcija sa publikom bila je više nego dobra. Iako možda pomalo stidljivi da u oficijelnom delu programa postave više pitanja, gosti su sa ozbiljnom pažnjom pratili izlaganja, a svoju su zainteresovanost pokazali nakon završetka, prilazeći autoru i ostalim učesnicima programa i raspitujući se kako o romanu „Ukradeni bog“, tako i o ostalim izdanjima IK AVKF.

Priliku da ostvari svoju i našu želju da roman predstavi baš u Mladenovcu, Nemanja D. Pavlović je dobio zahvaljujući profesorki književnosti Jasmini Čubrilo, svojoj mentorki iz srednjoškolskih dana, koja ga je prva upoznala sa pozorišnom umetnošću, dramom i glumom. I ne samo da nam je gospođa Čubrilo pomogla oko organizovanja samog događaja, već smo i mi, kao izdavačka kuća, i Nemanja kao autor, dobili tu čast da promocijom „Ukradenog boga“ otvorimo tribinu/festival „Zanimljivi Mladenovčani (ovom prilikom su gosti imali priliku da se upoznaju sa proizvodima još jednog zanimljivog Mladenovčanina, vlasnika firme Health industry, koji nas je opskrbio neverovatno ukusnim i zdravim kolačima).

Oficijelni deo programa tekao je u opuštenom, neformalnom tonu, a vodili su ga organizatorka Jasmina Čubrilo, autor Nemanja D. Pavlović, urednica romana Mira Satarić i urednica nastavka (koji je u završnoj fazi) Biljana Golić. Ceo događaj snimila je TV Mladenovac, pa će svi oni koji su bili zainteresovani, ali nisu mogli da prisustvuju promociji, uskoro moći da vide snimak, te vam sadržaj razgovora ovom prilikom nećemo otkriti.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

About Author