Promocija zbirke Regia Fantastica 4

U subotu, 23. marta 2017. godine, u klubu „Ventil“ održana je i zvanična promocija četvrte u nizu Regije, čiji je urednik Tihomir Jovanović (ove godine mu je pomogao i predsednik Udrženja Autostoperski vodič kroz fantastiku Kristijan Šarac, kao gostujući urednik), a u izdanju beogradskog Udruženja „Fanovi naučne fantastike Sci&Fi“. I ovoga puta, Regia fantastica je okupila značajna imena regionalne SF scene, preko 30 autora i autorki(što je za posebnu pohvalu) iz cele bivše Jugoslavije, koji su u svojim kratkim pričama obrađivali teme vezane za Šerloka Holmsa. Pored Regie 4, prisutnima je prezentovan i fanzin SF Portal sa romanom A.K. Dojla – Marakotov ponor, neobjavljenog kod nas. Takođe, prisustvovali smo i svečanom učlanjenju 34. člana u rastuće udruženje, kao što smo i uživali u zanimljivim doprinosima publike u kojoj se istaklo nekoliko autora iz Niša i Makedonije.

 

Regia fantastica nastavlja dalje, pa će u sedećem, petom broju, pisci moći da pišu priče na teme inspirisane likom i delima Reja Bredberija, a ponajviše Zvezdanim stazama.

Osim predstavljanja same zbirke, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa radom i aktivnostima ovog udruženja. Tako smo od Svetislava Filipovića – Filipa, predsednika Udruženja, imali prilike da saznamo koji su sve to izdavački poduhvati kojima se ovo društvo bavi osim pomenute Regije – do sada imaju preko 7.500 strana teksta u svoja dva fanzina Terra i SF Portal uz projekte kao što je “Regia Fantastica”. Filip i Tihomir su veoma aktivni i kada je u pitanju umrežavanje sa drugim festivalima na regionalnoj sceni i promocija rada i aktivnosti udruženja, a najavili su u narednih godinu dana i sopstvenu konvenciju sa gostima iz cele bivše Jugoslavije i zanimljivim programom.

Do neke sledeće prilike, želimo Udruženju „Fanova naučne fantastike Sci&Fi“ puno sreće u daljem radu, a čitaocima preporučujemo Regiju fantastiku 4 ali i njihova ostala izdanja. Uživajte!

About Author