Sburb Samurai

Đan Egbert je imao 13 godina. Imao je tri prijatelja: Rouz Laland, Daiv Strider i Đaid Harli. Đan je mnogo voleo igrici, kao i mnogo loše filmove. Rouz je volela pletenje i horor filmove. Daiv je voleo mimove, da skuplja plastične lobanje i njegovu katanu. Đaid je volela da sadi biljke i da crta.

Đan se smarao u svojoj sobi. Čekao je da počne da igra igricu koja se zvala Sburb. Dok je čekao, uključio je svoj kompjuter da priča sa Daiv. Pričali su nekoliko minuta dok se njegov otac nije vratio iz prodavnice. Kad mu se otac vratio, Đan izaše iz sobe da vidi oca. Njegov otac je bio zauzet, pa Đan nije želeo da smeta. Njegov otac je ponovo krenuo u prodavnicu, zato što je zaboravio nešto. Kad mu je otac otišao, Đan izađe napolje da proveri svoje poštansko sanduče. Kad ga je otvorio ugleda paket! Đan uze paket i odnese ga u sobu. Đan otvori paket i vide da je to igrica koju je dugo čekao, Sburb! Odmah je startovao svoj kompjuter kako bi javio svim svojim prijateljima da mu je došla igrica i da sad mogu da igraju zajedno.

Dok su igrali Sburb, Đan je pogledao kroz prozor. Nebo je bilo crno. Pogledao je na svoje dvorište i video mnogo zlobnih klovnova svuda. Đan, Rouz, Daiv i Đaid su se udružili kako bi napravili put i pobegnu. Klovnovi su pokušali da spreče Đana da izađe, a u tom trenutku igrica im reče da će na Zemlju da padne meteor. Daiv je koristio katanu kako bi pobedio klovnove, dok je Rouz krčila put, a onda su se teleportovali na drugu planetu.

Na toj planeti je živelo dvanaest trolova. Njihova imena su bila: Karikat, Kanaji, Aradia, Arkat, Gamzi, Vriska, Nepeta, Skalis, Tavris, Erizan, Elsveis i Feferi. Svi trolovi su živeli zajedno. Nepeta ih je pitala kako su došli do njihove planete. Rouz im je objasnila da su svi igrali Sburb, da su se svima pojavili crni oblaci na nebu i zli klovnovi u dvorištu. Da su se onda svi udružili i napravili teleport na njihovu planetu, jer im je igrica rekla da će meteor da uništi Zemlju. Došli su na Anteniju da zamole trolove za pomoć. Trolovi su im odgovorili da će pomoći i da ne brinu.

Karikat im je rekao da su već pobedili Sburb i da su tako spasili svoju planetu, Anteniju. Feferi im je rekla da ne brinu, jer je Vriska boginja. Vriska je rekla da sad svi idu na Zemlju i da će svi ratovati sa klovnovskom armijom, a da će ona i Đan da pobede Sburb i tako da zaustave meteor.

Tako je i bilo. Prošli su kroz teleport i pobedili. Trolovi su se vratili kući na Anteniju. Đan je odahnuo. Njegov tata se u tom trenutku vratio iz prodavnice. Pitao je Đana da li se nešto desilo dok nije bio kući. Đan se osmehnuo i rekao: „Sve je bilo u redu, tata.“

 

Autor: Jovana Pratljačić, 10 godina
učenica IV/2 OŠ III kragujevački bataljon, Kragujevac

Datum objavljivanja: 24.02.2021

About Author

Pretraži Naslove

Korpa

NAŠI PRIJATELJI