Serija See dobija drugu i treću sezonu

Epska postapokaliptična serija „SEE“ u produkciji AppleTV+ dobija drugu sezonu, a najavljeno je da će verovatno biti i treće sezone, pošto je objavljen datum da će se nastaviti sa snimanjem 14. oktobra 2021. Prijem i reakcija publike na prvu sezonu bile su vrlo dobre, pogotovo jer je u pitanju originalan koncept na kome su radili pisac Stiven Najt poznat po radu na scenarijima za seriju Peaky Blinders, Taboo i filmovima kao što su Sedmi sin i Devojka u paukovoj mreži. Na projektu je radio i Frencis Lorens, producent koji se proslavio delima kao što su Konstantin iz 2005, Ja sam legenda iz 2007, Crveni vrabac iz 2018 i serijal filmova Igre gladi. Pošto je prva sezona doživela zapažene rezultate, omogućen je dalji rad na drugoj i trećoj sezoni.

Prva epizoda je emitovana 1. novembra 2019, na striming platformi AppleTV+ gde je svu pažnju pokupila glumačka postava s Džejsonon Momoom u glavnoj ulozi Baba Vosa, vođe plemena Alkeni. Pored njega, glavnu žensku ulogu ima Hera Hilmar koja tumači lik Magre Kejn, zatim je tu i Silvija Hoeks koja tumači lik kraljice Kejn i vođu plemena Pajana i naslednika Kanzua dinastije. Za drugu sezonu je potvrđeno da će se pojaviti Dejv Bautista, poznati kečer čija je glumačka karijera već neko vreme na uzlaznoj putanji. Neki izvori tvrde da će druga sezona početi s emitovanjem 27. avgusta 2021, pošto je u postprodukciji, dok je snimanje treće sezone pomereno zbog poteškoća rada studija tokom restriktivnih mera usled pandemije COVID-19.

Premisa ove serije je da se pre nekoliko vekova od same radnje dogodila pandemija usled čega je čovečanstvo od sedam biliona spalo na tričavih dva miliona na celom svetu, s tim da su preživeli, takođe, podneli dodatnu žrtvu i svi oslepeli. Radnja u prvoj sezoni se dodatno komplikuje pojavom trudnice iz nekog drugog plemena koja rađa dva deteta s funkcionalnim čulom vida. Otud i poreklo imena serije SEE (eng. videti).

Prva i druga sezona imaju po osam epizoda, i snimljene su na raznim lokacijama u blizini Vankuvera, Britanska Kolumbija, Kanada. Epizode su vizuelno savršene, krase ih bogatstvo boja i kadrova, kao i detaljni kostimi i rekviziti. Arhaični govor likova, hijerarhija nalik na feudalno doba, ali i dramatična radnja i porodična priča u seriji See na IMDB ima ocenu 7.5, što je stavlja u visoki rang kvaliteta.

Za kraj, želimo da vas pitamo da li ste pogledali prvu sezonu, i ukoliko jeste, slažete li se sa IMDB ocenom i da li s nestrpljenjem očekujete nastavak?

About Author